onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: JBL Live Pro 2 TWS

Test: JBL Live Pro 2 TWS

Vi er blevet udstyret med JBLs Live Pro 2 earbuds med støjreduktion, touch knapper og et hav af andre funktioner i en kompakt størrelse.

Hvad er der i æsken?

JBL kører den samme stil for deres TWS/earbuds ved at have en æske, hvor der er et lille “vindue” på bagsiden, så man kan se ind til øretelefonerne. Hele indholdet trækkes så ud fra bunden og består af Live Pro 2 øretelefoner, tre størrelser af ørespidser, ladekabel, etui og så det obligatoriske papirværk de færreste af os nok kigger på. Dog kan det for JBL Live Pro 2 TWS være en idé at kigge i, så man kan lære dens genveje at kende.

Design

Det kan efterhånden være svært at opfinde den dybe tallerken når det kommer til earbuds eller true wireless (TWS) som de også kaldes. Om nogen så har JBL en del at byde på i denne kategori og det kan være en smule svært at vælge det rette headset. Derudover gør JBL det ikke nemmere ved at tilbyde Live Pro 2 i fire forskellige farver. Det lyder måske som kritik, men er det bestemt ikke. Tværtimod er det fedt at have valgmuligheder, så man kan vælge lige nøjagtigt det som passer til ens brug og stil.

Vores sorte udgave af JBL Live Pro 2 er måske den mest basale, men selvom de er af plastik, så er der forskellige overflader, hvilket gør at designet ikke virker nær så kedeligt som det gør på billeder. De føles både lækre og så er de også ret robuste. Rettere sagt så føles de i hvert fald robuste, men jeg valgte altså ikke at udsætte dem for mere end hvad der kan forventes at være i almindelig brug. Live Pro 2 er IPX5 rated så de burde kunne holde til både regn og sved dog.

Hvis ikke det skulle være evident ud fra billederne, så er Live Pro 2 TWS designet med en stilk og så øretelefonerne inde i ørerne. Da denne type af design kom til i starten for efterhånden en del år siden, så var jeg måske en af de første, der ikke brød mig om designet, men det har til gengæld den fordel at vægtfordelingen ofte kan optimeres og man kan få mere teknologi ind uden at det hele skal hvile i øret. Hvorvidt komforten deraf er bedre vil jeg komme ind på senere.

Selvom jeg synes at det orange ladekabel som JBL Live Pro 2 TWS og mange andre JBL produkter leveres med er sødt, så synes jeg alligevel den mangler lidt længde. Jeg har dog erfaret at forbindelsen mellem et stik og ladeetuiet er stærkt nok til at jeg kunne lade etuiet hænge i en stikkontakt og lade op uden at det faldt af.

Ydersiden af JBL Live Pro 2 TWS øretelefonerne agerer som touch knapper og dem kan du bruge til at styre lyden med, men du kan også gøre det via appen via din smartphone.

Ladeetuiet er med USB-C opladning, hvilket nok havde været mere overraskende, hvis ikke det var tilfældet. Deignet af etuiet er en smule bredt og til gengæld ikke så højt. Det gør at det ikke fylder så voldsomt i bukselommen. En lille detalje man kan overse når man kigger efter trådløse øretelefoner som disse er trådløs opladning. Denne understøtter etuiet til JBL Live Pro 2 TWS og det synes jeg helt klart er en fed feature.

På fronten af etuiet er der lys, som indikerer hvad batteristatus er for de enkelte dele, men jeg synes det kan være svært at forstå om det er øretelefonerne eller etuiet man får en status på. I henhold til manualen er det en overordnet ladestatus og her mangler jeg så at vide hvad status er for selve øretelefonerne.

Funktionalitet

Hvis du allerede er kommet til at smide manualen ud til JBL Live Pro 2 når du er kommet i gang, så er det heldigvis muligt at installere JBLs app, som du kan bruge til at sætte høretelefonerne op med og derigennem også lære om de funktioner knapperne kan give dig.

JBL appen virker på både Android og iPhone og giver dig adgang til indstillinger som ANC, Ambient Aware, TalkThru og en equalizer. Dermed kan du skræddersy din lytteoplevelse og du kan også se nøjagtigt, hvor meget strøm, der er tilbage på henholdsvis den højre og venstre øretelefon såvel som ladeetuiet.

Du kan i øvrigt gennem appen aktiverer multi-point forbindelse, så du kan forbinde JBL Live Pro 2 til to separate enheder. De er forbundet samtidigt og vil så også virke uafhængigt af hinanden, men altså ikke på samme tid. Det vil sige at hvis lyden kommer fra den ene enhed, så skifter den ikke til den anden med mindre du stopper den ene lydkilde. Det er dog ret fedt at man kan det for så kan man have forbundet det samme headset til både computer og telefon eller tablet.

Lydkvalitet

Kort fortalt har JBL Live Pro 2 et af de bedre headsets i størrelsen og klassen. De har hvad JBL kalder deres signature sound og for os andre betyder det at der er en smule mere bund, men det gør ikke noget egentlig for den er ret skarp og lydbalancen er generelt god. Du kan via appen justere nogle af disse elementer, men selvom man kan fjerne bunden og tune lidt mere diskant ind, så skal man være opmærksom på at det piller ved selve balancen. Generelt spiller de dog ganske glimrende og jeg kunne nyde stort set alle genrer jeg smed efter dem.

JBL Live Pro 2 er også udstyret med adskillige mikrofoner på øretelefonerne, som skal være med til at give dig aktiv støjreduktion til når du eksempelvis rejser eller på anden vis er i et støjende miljø. Der er meget få earbuds, som har formået at opnå ANC i et niveau jeg vil kalde acceptabelt dog og JBL Live Pro 2 falder desværre også i denne kategori. Det giver en effekt hvis man er i trafikken for så bliver busser, lastbiler og andet “tungt” screenet ude til en vis grad, men der er også en del af lydene i det offentlige som alligevel kommer relativt tydeligt igennem. Hvis man sidder i toget er det dog klart en fordel med ANC tændt på Live Pro 2, men så snart der kommer flere lyde indover, så forsvinder fordelen. Jeg prøvede også Live Pro 2 på et kontor og her hjalp de overhovedet ikke i forhold til et kontor-headset med ANC. Dette er der dog en logisk forklaring på, idet kontorheadsets og deres ANC er tunet til de lyde man oplever der. Så for mig at se er JBL Live Pro 2 tunet korrekt i forhold til at den bør screene lyde ude som trafik og fly (jeg havde i testperioden ikke mulighed for at teste fly).

Komfort

JBL Live Pro 2 føles ret lette når man sætter dem i ørerne. De er dermed ret komfortable og så mærker man næsten ingenting til dem når man render rundt, arbejder eller laver andre ting. Det som dog bør nævnes er at de har en smule nemmere ved at falde ud af ørerne end mange andre øretelefoner jeg har testet. Denne del skal dog tages med et gran salt for jeg har generelt ikke ører, der er velegnet til in-ears og jeg skal helst have nogen med “vinger”, der holder dem på plads. Med Live Pro 2 føler jeg blot at det var endnu værre end med så meget andet. Helt generelt er de dog behagelige i ørerne og man har trods alt en del ekstra størrelser at prøve af og for mit vedkommende var det to forskellige størrelser, der var bedst til mine to ører.

Batteritid

Generelt er min oplevelse at man skal se batteriindikationer fra producenterne som værende indikative. Det vil sige at hvis de oplyser ti timer så er det ved lavt lydniveau og optimale forhold. Med JBL Live Pro 2 fortæller producenten os at vi har ti timer per opladning i selve øretelefonerne og så yderligere tre opladninger i etuiet, så man i teorien kan komme op på fyrre timer. Du får også fire timers musik ved blot at lade en halv time, så du burde være godt kørende.

Min oplevelse med JBL Live Pro 2 var dog overraskende positiv når det kom til batteritid. Jeg kunne snildt få de næste ti timers musik, men det skal siges at jeg ikke lytter til så høj musik i udgangspunktet. Med ANC tændt og ved at jeg hele tiden legede med knapper og lyde så var denne nok under otte timer snarere, men det er stadig mere end rigeligt. Om jeg mener at der er tre fulde opladninger i etuiet kan jeg være i tvivl om. Der er tre opladninger i, men ikke hvis man aflader øretelefonerne helt.

Konklusion

JBL formår igen at bringe et simpelt, men yderst funktionelt produkt, på markedet. At Live Pro 2 TWS er spæk fyldt med trådløs opladning, fyrre (cirka) timers musik, ANC og en stærk app, så er det måske ikke helt fair at kalde den simpel, men det jeg mener med det er at det spille, er nemt at bruge, relativt komfortabelt og så er lydkvaliteten helt på plads. Jeg kunne godt ønske mig mere støjreduktion, men jeg forstår også at teknologien bag gør det svært i denne type design, så det vil jeg ikke klandre JBL for meget for. Det er et sæt øretelefoner, der fortjener ros fordi de spiller så godt som de gør og så kan du tilpasse lydoplevelsen yderligere gennem din smartphone. Mere kan man nok ikke kræve.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi er blevet udstyret med JBLs Live Pro 2 earbuds med støjreduktion, touch knapper og et hav af andre funktioner i en kompakt størrelse. Hvad er der i æsken? JBL kører den samme stil for deres TWS/earbuds ved at have en æske, hvor der er et...Test: JBL Live Pro 2 TWS