tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Live Flex 3

Test: JBL Live Flex 3

Vi ser (igen) på et par trådløse in-ears fra JBL og i denne omgang er det deres Flex 3 model med aktiv støjreduktion, et etui med skærm og et ordentligt sæt mikrofoner med seks i alt.

Hvad er der i æsken?

Når jeg nu har snakket med JBL en del gange om bæredygtighed og de ofte snakker om at det er et vigtigt mål for dem. Alligevel ser vi efter min mening en smule for meget plastik i den æske, som JBL Live Flex 3 kommer i. Udover plastikken finder man høretelefonerne, ladeetuiet, et orange ladekabel og manual.

Design

JBL har en del true wireless i deres lineup og Flex 3 er et ret pænt sæt, der fås i fire forskellige farver. Vores eksemplar var den blanke sorte udgave og ved første øjekast kan de virke lidt billige, men når man får dem mellem fingrene er de ret lækre egentlig.

Flex 3 er designet som de traditionelle stilk true wireless, hvor der hænger et stykke ned ad øret når man sætter dem i ørerne. Det er ikke nødvendigvis dem de fleste synes er pænest, men stilken har den fordel at den hviler uden på øret og på den måde holder øretelefonerne inde.

Det betyder at det er en one size fits all strategi og du kan ikke få ekstra dutter til dem. Det betyder så også for mit vedkommende at de ikke sidder fast i ørerne så godt, hvis jeg bevæger mig og især ikke, hvis jeg vælger at snakke.

Selvom det ikke længere er nyt at ladeetuier til true wireless øretelefoner har en indbygget skærm, så er det stadig noget, der vækker opsigt. Skærmen på Flex 3 etuiet er ikke med en høj pixeltæthed, men den er alligevel detaljeret nok til at du kan fremvise billeder på den. Du kan, som det fremgår af vores billeder, også uploade dit eget billede og på den måde gøre etuiet helt personligt.

Overordnet set er Live Flex 3 pæne og godt byggede. Til prisen føler jeg dog at plastikken trækker en smule ned i forhold til hvad jeg havde forventet, selvom det ikke føles billigt billigt.

Funktionalitet

Det ville næsten være synd at anvende JBL Live Flex 3 direkte out of box uden at installere JBLs app til opsætning. Du kan det godt, men du går glip af så mange features, som det så ville være tåbeligt at have betalt for, for det gør du da Flex 3 ikke er billige.

Appen giver dig nem adgang til forskellige features, såsom ANC og grader af denne. Derudover har du også equalizer og en masse andet og så slår de forskellige indstillinger igennem hurtigt og træder i kraft på headsettet.

Du aktiverer også Personi-Fi funktionen gennem appen. Det er en feature der ændrer både equalizer og lyden generelt så den passer til dine ører. En teknologi som anvender mikrofonerne på Flex 3 til at lytte efter, hvordan lyden kastes rundt i dine ører (groft fortalt). Jeg kunne dog ikke helt få denne feature til at spille, da Flex 3 simpelthen ikke sidder særlig godt i mine ører. Jeg havde det derfor bedst med JBLs egen equalizer.

Dét gav mig til gengæld en rigtig fed lydoplevelse. JBL Live Flex 3 lyder rigtig godt og der er utrolig meget lyd i de små enheder. Out of the box er lyden en tand for lys til min smag, men med de rette indstillinger blev vi ret gode venner Flex 3 og jeg. Jeg lytter til stort set al slags musik og der var ikke noget som ikke lød godt i Flex 3. Det skulle da lige være elektronisk musik (som jeg så heller ikke præferer), hvor bassen er savnet, men det kan også skyldes at de ikke sidder så godt i mine ører og dermed ikke kommer til udtryk.

Skærmen på etuiet er i øvrigt med touch, så du kan styre enkelte funktioner gennem den direkte. Faktisk bliver appen mindre vigtig, da du gennem etuiet ofte har hurtigere og nemmere adgang til funktionerne og jeg synes det er ret smart.

Du kan også i appen sætte gestures op så du via touch knapperne på øretelefonerne kan styre musikken og lyden. De virker selvom jeg ikke selv er så super glad for touch på enheder, der er i mine ører. Dog er det her at etuiets skærm kommer ind i billedet for den lader dig netop styre din musik og lyd uden at du behøver røre ved hverken din telefon eller dine Flex 3.

Der hvor JBL Flex 3 overraskede mig positivt var også dens mikrofoner. Jeg plejer at ringe til min bedre halvdel når jeg tester nyt grej som dette og selv hun nævnte at mikrofonen er bedre end mange andre headsets jeg har udsat hende for. Det er i hvert fald flere gange bedre end de airpods hun engang havde med kabel, så hvis du også snakker en del i telefon er Flex 3 potentielt en opgradering, hvor de ekstra penge er godt givet ud. De døjer, ligesom mange andre in-ears, med støj udefra, men det er dog bedre end de nævnte airpods.

For så vidt angår afspilningstid, så lover JBL os op til 50 timer på en fuld opladning af headset og etui. Det skal dog tages med et gran salt for det kræver at etuiet holder på strømmen og oplader headsettet hele fire gange udover dets egen batteritid, som skulle være på 10 timer. Jeg fik den dog til at snige sig op på det der ville svare til 7,5 timer cirka og den batteritid bliver dårligere, hvis man tænder for ANC og hvis man spiller med høj volumen. Det er dog alligevel ganske glimrende batteritider alligevel og vil oftest betyde, for mit vedkommende, at jeg kunne nøjes med at lade dem op en gang eller max to om ugen.

Med blot ti minutter på en hurtig USB-C lader vil du med Flex 3 få op til fire timers afspilningstid. Trådløs opladning er lidt langsommere men meget praktisk. Jeg har strategisk placeret adskillige trådløse opladere rundt omkring i hjemmet så man altid har et sted at lade sine kompatible enheder op.

Konklusion

Baseret på designet alene synes jeg at Live Flex 3 har en for høj pris, men ser man så til gengæld på alle de features man får med og ikke mindst den rigtigt gode lydoplevelse, så er det nogenlunde retfærdiggjort. For mig er dette design ikke et som passer i mine ører, men det ved jeg andre ikke har ligeså store udfordringer med. Til gengæld så er jeg ret glad for skærmen som man kan styre (næsten) det hele igennem, batteritiden og at mikrofonen er bedre end gennemsnittet.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Skærmen er ikke bare en gimmick
  • Mikrofoner
  • ANC er acceptabelt god
  • Batteritid

Negativt

  • Lidt dårligt fit (i hvert fald for mit vedkommende)

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi ser (igen) på et par trådløse in-ears fra JBL og i denne omgang er det deres Flex 3 model med aktiv støjreduktion, et etui med skærm og et ordentligt sæt mikrofoner med seks i alt. Hvad er der i æsken? Når jeg nu har snakket...Test: JBL Live Flex 3