mandag, januar 27, 2025
ForsideAnmeldelserTest: JBL Live Buds 3

Test: JBL Live Buds 3

Af nye produkter i JBL Live serien har vi testet et par forskellige designs og turen er i denne omgang kommet til Live Buds 3, som er dem, der hviler i selve ørerne modsat Flex og Beam. Vi ser på om Live Buds 3 har noget godt at byde på.

Hvad er der i æsken?

JBL Live Buds 3 leveres i en æske, der har et plastikvindue på bagsiden, hvor man kan se ind til etuiet, der byder på et display i øvrigt. Selve indholdet i æsken trækker man ud for neden og får adgang til ladeetui, øretelefoner, ladekabel, ekstra øredutter af forskellig størrelse og lidt papirer.

Design

Der er med Live Buds 3 tale om et par true wireless in-ears, som i den nye serie er udstyret med et display på sit ladeetui. Det er her tre-tallet i navnet egentlig kommer fra for det er ikke fordi vi har haft to forgængere med navnet Live Buds.

Der er fire forskellige farver at vælge mellem når man vil vælge sine nye Live Buds 3 i øvrigt. De har efter min mening dét tilfælles at de ikke er iøjefaldende, selvom du både har en grå, blå, lilla og sort. Den sorte er måske den mest diskrete, idet skærmen på ydersiden er sort i slukket tilstand og på den måde ikke kommer så meget til udtryk som på de andre farver.

Skærmen er i øvrigt på 1,45 tommer, så det er ikke fordi den er voldsomt stor. Det er desuden en touch-skærm, men lad det ikke skræmme for de funktioner, som denne skærm giver adgang til er ganske nemme at ramme og nå trods skærmens kompakte størrelse.

Det er heller ikke fordi opløsningen på skærmen er voldsomt høj, men den har en høj nok pixeltæthed til at skærmen faktisk ikke føles udvasket så at sige. Det er en lækker addering til resten af designet, mens funktionen af den er noget vi kommer nærmere ind på i et senere afsnit.

Forskellige størrelse fits burde give dig mulighed for at finde noget der passer dig. Vanen tro er det to forskellige størrelser, der passer bedst i mine ører, selvom det tog nogle forsøg at finde et nogenlunde passende match, hvilket du kan læse mere om i et af de næste afsnit.

Designet af Live Buds 3 er støv- og vandtæt med en IP55 rating. Det er ikke voldsomt, så du skal nok ikke tage en svømmetur, men de burde altså sagtens kunne tåle en tur i regnen eller træning.

Ydersiden af Live Buds 3 er blanke og giver designet en smule detalje. Det er noget af det jeg lidt manglede ved Flex 3 testen, men det kan også være fordi Flex 3 var leveret i sort. I hvert fald synes jeg mere om Live Buds 3 sættet, som ser både pænt og robust ud.

Funktionalitet

Ret mange headsets er bare plug and play så at sige. Der er ingen hokus pokus og du er klar til din lytteoplevelse i løbet af ingen tid. Det gælder egentlig også for JBL Live Buds 3, men hvis du vil have det meste ud af dem, så kræver det at du installerer JBL appen og går igennem den indledende opsætning. En god grund til at installere appen i øvrigt er den fit-test du kan lave.

Det betyder blandt andet at du laver en fit-test, hvor appen gennem hovedtelefonernes mikrofoner og giver dig det rette fit. Lige med Live Buds 3 havde jeg lidt udfordringer på denne front, især med mit venstre ører. Det endte med at jeg ikke fik en godkendt fit med mindre jeg lænede fingeren en smule ind mod den. Dette fit er nemlig nødvendigt, hvis du vil lave din Personi-Fi profil, som burde give dig en optimal lytteoplevelse.

En anden god grund til at installere appen er at du kan pille temmelig meget ved lydindstillingerne. Du kan styre niveauet af ANC (støjreduktion) og tilpasse equalizeren så din musik og lyd lyder som du vil det.

Jeg var selv mest tilfreds med JBLs egne indstillinger, hvilket måske kan skyldes at jeg ikke kunne få et perfect fit til at spille og få sat min personlige lyd op. Ikke desto mindre, så skal man virkelig ville dét med personlig lyd. Desuden er spørgsmålet, hvad ville kunstneren bag nummeret du lytter til foretrække for i dette tilfælde har afsenderen vel også noget at skulle have sagt?

Komfortmæssigt var Live Buds 3 ok. De er lette og rare at have i ørerne. For mit vedkommende er det dog ikke helt uden gener, idet de ikke sidder nær så godt fast, som nogle andre in-ears jeg har testet. Det er dog ikke noget jeg helt kan give Live Buds 3 skylden for, idet mine ører generelt er lidt specielle når det kommer til netop in-ears.

Lydmæssigt er JBL Live Buds 3 på et ret højt niveau til et par høretelefoner i den mellemhøje ende. Man skal op i en højere pris for at få noget mærkbart bedre. Dét til trods for at du også betaler en del for det display, der adskiller Live Buds 3 fra mængden.
En funktion, som er kommet for at blive og som jeg er ret glad for mig selv, er multipoint, hvilket Live Buds 3 også understøtter. Det betyder at du kan forbinde to enheder samtidigt og så skifte mellem dem. Det er en funktion, som burde betyde at du kan arbejde på din computer og tale i din telefon og så afhængigt af hvad du ønsker skifte ret hurtigt. Det virker også oftest med Live Buds 3, men til tider oplever jeg at den ene enhed ikke vil give slip på forbindelsen, selvom jeg egentlig ikke afspiller lyd fra den. Det krævede et par gange at jeg afbrød Bluetooth forbindelsen fra enheden og genetablerede den.

Skærmen på Live Buds 3 kunne være et kapitel for sig nærmest. Oftest har jeg set implementeringen være en gimmick kun og det er det til en vis grad også i Bud 3s tilfælde. Der hvor den adskiller sig er ved at der er så mange funktioner og genveje man kan styre gennem skærmen. Det betyder at du slipper for at have din telefon fremme. De indstillinger ud har sat op i appen slår igennem så du lynhurtigt kan aktivere en anden equalizer, hvis du eksempelvis skifter musikgenrer engang imellem.

Slutteligt er der jo sjovt nok ved et trådløst produkt også en batteritid at forholde sig til. Sådan lidt sagt i spøg så er det ikke underligt at jeg faktisk kommer i tanker om denne her til sidst for Live Buds 3 har en ret god batteritid at prale af. Sammenlagt kan du få op til 40 timer (påstår JBL). Der gemmer sig ti timer i øretelefonerne og så yderligere fire opladninger i etuiet. Jeg kunne i mine beregninger (for jeg havde ikke mulighed for at tjekke i 40 timer i streg (+ opladningstid)) ikke helt komme op på 50 timer, men på henholdsvis cirka 34 timer og 26 timer uden og med ANC tændt. Det er test baseret på en afladning og én opladning og det tab, der er i procent. Det lyder som lidt i forhold til de angivne 40 timer, men det er faktisk slet ikke skidt. Hvis det virkelig står skidt til kan du få fire timers musik med blot ti minutter på opladeren.

Konklusion

Først og fremmest er JBL Live Buds 3 et fantastisk sæt høretelefoner for musikelskere. Til prisen finder du nok ikke mange, der kan slå dem på lydkvalitet alene. Jeg synes de spiller ret godt og det at kunne justere equalizer og lave en personlig profil samtidigt med at man bevarer kvaliteten af lyden vægter også højt. Den ekstra bonus er at du får et etui, der giver dig ekstra lang sammenlagt batteritid og så et display, som du kan bruge til at styre musik og lyd med og dermed slippe for at skulle tage telefonen op. Komforten kunne jeg for mit vedkommende ikke helt få til at passe, men der er adskillige størrelser dutter med så de fleste burde kunne finde et fit. Det er dog vigtigt da man ellers ikke får mulighed for at prøve Personi-Fi indstillingen, som er ret interessant da jeg har prøvet den i andre af JBL produkterne.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Af nye produkter i JBL Live serien har vi testet et par forskellige designs og turen er i denne omgang kommet til Live Buds 3, som er dem, der hviler i selve ørerne modsat Flex og Beam. Vi ser på om Live Buds 3...Test: JBL Live Buds 3