søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: HyperX Pulsefire Haste

Test: HyperX Pulsefire Haste

Det er sjovt som trends i en kategori som gaming mus spreder sig som steppebrand. I denne omgang ser vi nærmere på HyperX bud på en letvægt honey-comb gaming mus i form af deres Pulsefire Haste, som vi har fået ind til test.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Pulsefire Haste er lavet således at der er et rødt og hvidt tværsnit diagonalt således at det går igennem musen og man får indtrykket af at den er gennemsigtig. Det er den også delvist, men ikke ligesom det er illustreret på billedet dog.

Vi bliver et eller andet sted i de trends, som gør sig gældende for gaming mus lige for tiden, idet der foruden musen også er gummi-klistermærker med i æsken til HyperX Pulsefire Haste. Disse er til for at du kan få bedre greb om musen. Andet udover mus, klistermærker og manual er der dog ikke at finde i kassen.

Design

Vi skal måske indledningsvist sige at midt under dette review, så vælger Kingston at sælge deres gaming division, altså HyperX, til HP, så det er måske et af de sidste “rene” HyperX produkter vi har med at gøre her. Med mindre HP naturligvis lader folket bag brandet fortsætte deres fede arbejde og levere de fede produkter vi kender fra dem.

Om Pulsefire Haste er en af dem kigger vi så nærmere på i nærværende review. Designmæssigt er Pulsefire Haste en ganske almindelig størrelse mus, hvis altså man vælger at se bort fra dens huller. Pulsefire Haste er nemlig med den type af design, som vi har set fra adskillige gaming producenter for tiden, hvor skroget (så at sige) på musen er hult. Dette er også på HyperX Pulsefire Haste gjort uden at gå på kompromis med integriteten og robustheden i musens design, men har altså den fordel at du får med en lettere mus at gøre.

Pulsefire Haste er derfor med en samlet kampvægt på 80 gram temmelig let og tager man kablet ud af ligningen kommer den ned på 59 gram. Det er ikke meget ved siden af når vi smider HyperX Pulsefire Hate op på en rigtig vægt, hvor den viser 61 gram, men her medtager den jo også en del af kablets vægt med. Når det er sagt så er kablet i Pulsefire Haste faktisk et af de bedre jeg har set. Det er nemlig med vævet stof overtræk, men på en tilpas luftig måde at det ikke føles kluntet, men på samme tid heller ikke vikler sig om alt omkring det eller sig selv.

Selve designet og form er dog ikke helt nyt for foruden hullerne, så ligner Pulsefire den oprindelige mus i serien temmelig meget. Det er en mus, som er forbeholdt højrehåndsbrugere, idet dens ekstra knapper er at finde i venstre side af musen og dennne er i øvrigt ikke ambidekstral, hvilket vil sige at den ikke er ens på højre og venstre side af et tværsnit på midten. Musen er kort sagt designet til at ligge bedst i højre hånd.

Der medfølger i æsken klistermærker med en anden overflade end den plastik man i udgangspunktet finder på musen. På denne måde kan du få mere greb om musen. Skulle dette være noget du først henad vejen ønsker at benytte dig af, så medfølger der altså ikke en klud, som du kan bruge til at rense musen med inden du sætter klistermærkerne på. Jeg nævner det fordi jeg har set at det eksempelvis medfølger i nogle andre tilfælde.

<em>Her er HyperX Pulsefire Haste udstyret med grip tape på den ene af de to knapper<em>

Den lave vægt i HyperX Pulsefire Haste er i øvrigt med til at give det indtryk at musen ikke er af særlig høj kvalitet. Vi skal huske at der er noget pyskologisk i vægt. Husk eksempelvis på at B&O i sin tid smed vægte i deres fjernbetjeninger, fordi det sendte et signal om god kvalitet til brugeren.

Samtidigt er Pulsefire Haste nemlig ikke nogen særlig prangende mus designmæssigt, så man føler ikke man har med et premium produkt at gøre. Det gør man generelt ikke med denne mus grundet materialevalget også føles en smule billigt og selve designet trods hullerne ret simpelt. Det er altså ikke en mus man skal købe for dens skønhed.

Hullerne på HyperX Pulsefire Haste går dog også til undersiden af musen og det er faktisk muligt at se gennem musen hvis man løfter den op og det er dette som man har forsøgt at illustrere med det rød/hvide tværsnit på æskens front. Denne effekt havde faktisk været ret fed, hvis RGB lyset i HyperX Pulsefire Haste var på andet end dens scrollhjul. Det er desværre bare ikke tilfældet og lyset er kun tilgængeligt her. Det er dog muligt at indstille lyset i alle regnbuens farver om man vil.

Det skal ikke forstås som at HyperX Pulsefire Haste ikke er en flot mus for den ser ganske fin ud og føles vigtigst af alt (for mig) temmelig robust og som en der kan holde i lang tid. Den har knapper nok til at man er godt kørende til de fleste spil, om end MOBA og MMORPG måske er bedst egnet med en anden type af mus.

Apropos knapper, så er switchene i HyperX Pulsefire Haste overtrukket således at de er støvafvisende, hvilket er nødvendigt i en mus som denne, hvor støv trods alt har lidt nemmere ved at trænge ind grundet det åbne design. Dette behøver man så tilsyneladende ikke været bekymret for, men jeg kan ærligt kun sige at jeg må stole på producenten på denne påstand, da det ville tage for lang tid at teste en sådan funktionalitet, idet støv og denne type af fejl først vil kunne blive opdaget lang tid efter musen er taget i brug og vil også afhænge af det miljø musen vil blive brugt i.

Funktionalitet

I de næste par afsnit ser vi dog væk fra selve udseendet og nærmere på, hvordan HyperX Pulsefire Haste er når man spiller på den. Her kigger vi både på hvordan den ligger i hånden, hvordan knapperne er og hvor nem den er at indstille så den agerer som man vil have det.

Software

Til at starte med er det en god idé at installere HyperX NGENUITY softwaren, som er den, der gør det muligt at tilpasse og indstille musen. Du kan naturligvis også bruge Pulsefire Haste uden at installere softwaren, idet alt virker ud af boksen. Dette i både Windows og Mac, men softwaren, som kun er tilgængelig på Windows, muliggør indstilling af RGB effekterne og musens performance.

Opsætningen i appen er utrolig nemt sat op. Den virker måske sågar forsimplet sågar, men den er om ikke andet nem at finde rundt i. Der er tre faner at vælge mellem værende lys, knapper og sensor.

Softwaren er altså ikke en nødvendighed, men hvis du ikke er tilfreds med de følsomhedsindstillinger som musen har ab fabrik som skiftes ved at du trykker den lille knap på toppen af musen, så kan det altså indstilles denne vej rundt.

Ydelse

Udstyret med en Pixart 3335 sensor på op til 16.000 DPI så er Pulsefire Haste mere end egnet til de fleste gamere uden at det er sensoren, som er flaskehalsen. Der var under min test i hvert fald ikke nogle uhensigtsmæssigheder eller at sensoren opførte sig anderledes end jeg ville have den til. Det er måske en basal sensor og der er kommet en del konkurrence på dette punkt, men trods dette er Pixart 3335 i Pulsefire Haste musen ganske fint ydende. Der var ikke acceleration eller hop at mærke i musens konvertering af bevægelse til det som skete på skærmen.

Knapper

Det er ikke fordi Pulsefire Haste er udstyret med så mange af slagsen, men de fem knapper, som musen har er ret så ensartede og dét til trods for det ret tynde chassis. Min hånd hviler på musen således at alle knapper er let tilgængelige og nemme at trykke. Efter min smag er knapperne i HyperX Pulsefire Haste en anelse for lette at trykke på, men det er en smagssag, hvordan man foretrækker det. Knapperne i siden føles som om de har en lidt dybere vandring, men ellers føles knapperne ret præcise og ens.

Komfort og brug

Trods den lave vægt er HyperX Pulsefire Haste altså ikke nogen lille mus. Den er måske en smule mere flad end jeg ville foretrække det, men den har en fin længde til at fylde min hånd ud og blive brugt med palm-grip. Den er dog også en anelse smal og mere end hvad jeg kan lide, men det gør at den også sagtens kan bruges med fingrene kun for dem der gamer på denne måde.

<em>Her er HyperX Pulsefire Haste udstyret med grip tape på den ene af de to knapper <em>

Grebet om musen kan forbedres ved at anvende de medfølgende klistermærker, som gør at overfladen er mere klistrende end den plastik musen ellers består af. Det løfter dog vægten et par gram skal man måske have in mente, hvis man går efter den absolut laveste vægt. Apropos vægt, så trækker kablet faktisk i selve musen under brug. Det skyldes at musen er så let, som den er så enhver ekstra vægt, selvom det kun er kablet, kan altså mærkes. Jeg oplevede at det hjalp gevaldigt med en bungee til musen, som løfter kablet væk fra bordet. HyperX Pulsefire Haste er virkelig let og den er omtrent halvdelen af den vægt, jeg ellers har når jeg gamer på en Logitech G502 med alle ekstra vægte sat i. Det krævede en del tilvænning at skulle spille på en så let mus, selvom jeg havde prøvet det et par gange med de seneste tests med lette mus, men er det det man leder efter så mærker man vægtmæssigt nærmest ikke Pulsefire Haste under hånden mens man spiller.

Konklusion

HyperX har længe leveret ganske fornuftige gaming produkter. Hvordan det bliver efter HPs overtagelse bliver også spændende at følge med i, men i mellemtiden kan vi glæde os over at headsets som Cloud har vist os at noget simpelt kan fungere ganske godt så længe det er udført ordentligt. Det samme gælder egentlig også Pulsefire Haste musen, som er en simpel mus med en god ydelse og så ligger den rigtig fint i hånden. Hvis man er til den lave vægt, så er musen virkelig let at betjene, men hvis man vil have det optimale ud af den så anbefaler jeg en bungee til at løfte kablets vægt væk fra ligningen. Kvalitetsmæssigt føles Pulsefire Haste en smule billig og dermed lever den ikke just op til den nævnte Cloud, men alt i alt en ganske fin mus, der helt sikkert er værd at kigge på for dem, der ønsker at game med en lav vægt.

Positivt

  • Simpel og nem software
  • Let
  • Medfølgende klistermærker til bedre greb

Negativt

  • Kun RGB i scrollhjul

Pris og tilgængelighed

Set til 459,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Det er sjovt som trends i en kategori som gaming mus spreder sig som steppebrand. I denne omgang ser vi nærmere på HyperX bud på en letvægt honey-comb gaming mus i form af deres Pulsefire Haste, som vi har fået ind til test. Hvad er...Test: HyperX Pulsefire Haste