Hvis du har overvejet at beskytte dit hjem mod uvedkommende, men synes at de tilbudte abonnementsløsninger er både dyre og uoverskuelige så er der heldigvis hjælp at hente med eksempelvis GSM-baserede alarmer, der reelt set kun koster opstartsprisen for pakken og den “taletid” som alarmen bruger. Et af disse er HomeSecure og vi har fået lov at teste deres topmodels mindstepakke beregnet til lejligheder, eller måske endda sommerhuse. Læs med i vores test af alarmsystemet her.
Hvad er der i æsken?
HomeSecure Pro Lejlighedspakken er den mindste pakke af de tilbudte og består af følgende indmad, som er pakket ned i en diskret og relativt anonym hvid æske:
• 1 stk. HomeSecure PRO Hovedpanel
• 1 stk. Magnetkontakt til døre og vinduer
• 1 stk. Bevægelsessensor
• 2 stk. Fjernbetjeninger med panikknap
• 6 stk. Præventive alarmmærkater
• 1 stk. Telia taletidskort
• Samt dertilhørende strømforsyninger og batterier
• Manual på dansk
Design og funktionalitet
Indmaden i kassen af HomeSecure Pro Lejlighedspakken minder mest om den beskrevne hvide og anonyme æske det hele er leveret i, men samtidigt præger designet af lidt tysk kvalitet og funktion fremfor æstetik, hvilket kan være ligegyldigt for dem der alligevel gemmer alarmen væk i et skab, men hvis man har planer om at stille alarmen i indgangen ved hoveddøren kan det godt være mindre inspirerende i et moderne hjem. HomeSecure Pro Lejlighedspakkens design er dermed hverken kedeligt eller decideret dårligt, men det er samtidigt heller ikke noget man forventer vil vinde Red Dot designpriser.
Når jeg siger at designet bærer præg af tysk kvalitet, så skyldes det at komponenterne i HomeSecure Pro, især selve alarmpanelet er meget robust bygget og virker til at være noget rigtigt kram. De resterne komponenter har derimod en smule varierende kvalitetsudtryk og eksempelvis de to medfølgende fjernbetjeninger føles en smule malplaceret med deres sorte og koksgrå overflade. Den mørke farve er forventeligt valgt fordi disse komponenter i højere grad kommer til at være i berøring med lidt fedtede og beskidte fingre, hvorfor en hvid overflade ikke vil være hensigtsmæssig. Igen et praktisk designvalg i stedet for et visuelt og det kan man ikke just bebrejde hellere.
Alarmpanelet på HomeSecure Pro Lejlighedspakken er med et stort display i venstre side, som fortæller om status og den menu man befinder sig i, samt ur og dato når den er på standby. Dette stykke af alarmpanelet er bestykket med en aluminiumsgrå plade med hul til højtaleren og resten af alarmen er hvid. Til højre på denne skærm er knapperne til betjening, som ligeledes er i det aluminiumsgrå og der er (heldigvis) tale om fysiske knapper man kan trykke på og ikke være i tvivl om man har trykket ind. Det er faktisk meget rart, for under installationen af HomeSecure Pro Lejlighedspakken kom der uhensigtsmæssigt til adskillige aktiveringer, hvoraf nogle ikke var intentionelle, og når man frygter naboernes reaktion er det i nærmest panik man skal skynde sig at taste koden ind for deaktivering.
Selve opsætningen af HomeSecure Pro Lejlighedspakken er ganske lige til. Man sætter backup-batteriet til ved ast tage bagpanelet af og samtidigt smider man enten det medfølgende SIM-kort eller ens eget i og lukker til. Strømkablet føres om bag panelet og der er plads til at hænge alarmpanelet helt tæt til væggen og lade kablet stikke ud forneden. Anbefalingen fra undertegnede lyder dog på at man kigger i manualen og læser denne grundigt igennem inden man påbegynder nogen former for aktivitet. Herefter følger man igen manualen slavisk og sikrer at man på denne måde slutter tingene til på den måde de er tiltænkt. Eksempelvis gik alarmen i gang for os fordi det medfølgende udstyr ikke var opsat korrekt og ikke fordi det var hensigten. Desuden skal man huske at bringe alarmpanelet helt ind til væggen ved opsætning da den har en lille afbryder på bagsiden som gør at alarmen går i gang, hvis nogen skulle forsøge at tage den af væggen. En anden årsag til at det stærkt kan anbefales man følger manualen er fordi man lærer at man kan anvende de forskellige sensorer på forskellige måder, med forskellige aktiveringstyper og forsinkelser. Eksempelvis kan man få en SMS når en dør bliver åbnet eller lukket uden at alarmen nødvendigvis går i gang. Dette kan for eksempel være smart, hvis man har børn og ønsker at vide, hvornår de er kommet hjem fra skole mens man selv har været på arbejde. Disse indstillingsmuligheder er der faktisk en del af, men det er op til brugeren selv at vurdere og sætte op efter behov. Det er dog rart at HomeSecure Pro Lejlighedspakken ikke blot er en panik-alarm med bare et formål, men noget som er muligt at personificere.
Ved opsætningen tilknytter man de telefonnumre der skal orienteres ved aktivering enten via SMS eller et decideret opkald og alarmen bruger så det indbyggede SIM-kort til at køre hele smøren igennem til den er deaktiveret. Det kan koste lidt på telefonregningen, men hvis alarmen er god nok så er det nok penge sparet i stedet for tabt.
Man kan ligeledes efter den initielle opsætning installere en app til Android eller iOS og styre sin Alarm herfra. Det som i realiteten sker er at appen benytter telefonens SMS-funktion til at sende SMS til HomeSecure Pro alarmen og aktiverer de indstillingsmuligheder man ønsker, såsom aktivering, deaktivering osv. Det betyder at der er en smule forsinkelse på, men samtidigt kan man gøre det uanset hvor man befinder sig i verden. Der er dog en smule flere indstillingsmuligheder på selve alarmen, som man kan lege med og indstille efter behov, hvor nogle er mere intuitivt beskrevet end andre. Hvis man benytter manualen er det nogenlunde at finde ud af, men i min bog scorer HomeSecure Pro en middelmådig karakter på brugervenligheden. Det tog eksempelvis adskillige forsøg at forstå hvordan man ændrede de forudinstallerede passwords og herefter også at forstå disses forskellige muligheder for masterpasswordet gav ikke umiddelbart mulighed for at ændre i indstillingerne, da man her skulle benytte bruger-passwordet.
//media.ereviews.dk/#!album-191
Ganske vist er vores eksemplar af HomeSecure Pro en lejlighedspakke med indhold til mindre hjem, men alligevel var der kun én sensor til dør eller vindue og man skulle derfor vælge om det skulle være hoveddøren eller et vindue man ville benytte. En lejlighed i stueetagen har ofte også to døre, så sensoren skulle placeres ved denne og så er det ikke sikkert man er særligt godt dækket ind. Naturligvis kan man opgradere til en af de større pakker, men balancen virker ikke velovervejet fordi man så pludseligt kan risikere at få for meget. HomeSecure Pro alarmpakken starter sit prispunkt relativt højt og her forventer man blot lidt mere end en sensor og en bevægelsessensor i min optik. Alarmpanelet har ganske vist en del features såsom forsinket udgangs- og indgangs-aktivering således at brugeren har tid til at tænde/slukke alarmen inden denne går amok og meget mere, men det er alligevel en del penge. På den anden side kan man fra forhandleren erhverve sig ekstra komponenter helt efter ens egne ønsker og behov og man er altså dermed ikke bundet af den alarmpakke man indledningsvist skulle have valgt. Det er sågar muligt at købe sensorer, som er præinstalleret til hjem med kæledyr, således at disse ikke aktiverer alarmen når de er alene hjemme eksempelvis.
En lille bonus-note er dog at jeg ringede til min forsikring, og adskillige herefter, for at få konkluderet, hvorvidt det rent faktisk var muligt at spare penge på indbo ved at have en alarm installeret og der var jackpot. Fordi alarmen ikke er aktiv med en vagt tilknyttet er rabatten af den grund mindre, men alligevel ikke ubetydelig og jeg sparer næsten tusind kroner om året blot ved at have en alarm som HomeSecure Pro installeret.
Konklusion
Hvis man vil sikre sit hjem mod uvedkommende gæster, som der i øvrigt i gennemsnit er nogle af hvert 12. minut i Danmark, så er det en god idé med en alarm og det er her HomeSecure Pro kommer ind i billedet. Der er tale om en GSM-alarm uden vagt tilknyttet, men hvis man har sine naboers telefoner tilknyttet kan de være præventive mod større skader og tab af værdigenstande, og samtidigt sparer man penge på forsikringen af indbo. Ganske vist er HomeSecure Pro ikke den kønneste i klassen og prisen er en smule høj i forhold til det indhold man får af forskellige sensorer, men i bund og grund er der tale om et solidt alarmsystem, man kan få tilpasset sine behov og ønsker og det tæller højt nok til at opveje dette til et acceptabelt og anbefalet produkt.
Bemærk venligst dog at HomeSecure Pro serien af alarmer fra denne producent er udstyret med en stærkere sensor der emiterer på 868MHz, hvilket vil sige at signalet sjældent vil blive forstyrret af andre trådløse enheder eller sågar aktiveret ved en fejl. For dette signal og denne sensor betaler man en smule ekstra, men hvis man ikke forventer at dette er en udfordring i ens hjem og omgivelser kan man muligvis nøjes med Basic serien fra samme producent. Under vores test oplevede vi ingen af de nævnte udfordringer, men om dette skyldes det stærke signal eller mangel på forstyrrende elementer havde vi ikke mulighed for at undersøge.
[checklist]
- Relativt nem opsætning
- Rigeligt med features
- Spar på forsikring
[/checklist]
[badlist]
- Indhold i Lejlighedspakken
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Pris 2995,- hos HomeAlarm.dk
Good morning
I need a door sensor (magnetkontakt).
But your site is out off function.
How can i get a new doorsensor (magnetkontakt)
Hi Dann,
Thanks for your message. Our site is a test-site and we do not sell items. Unfortunately I am not able to help you as I cannot verify whether HomeSecure is in business anymore since their website is offline.
hope you find what you are looking for.
Best regards
Goran