mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: EPOS GTW 270 Hybrid høretelefoner

Test: EPOS GTW 270 Hybrid høretelefoner

EPOS bevæger sig hastigt ind på gaming markedet, som vi kan se af deres interesse i eSport generelt, men det kommer også til udtryk i deres produkter og dét vi har fået lov at game lidt med er deres GTW 270 Hybrid, som er et par earbuds til gamere. Læs med.

Hvad er der i æsken?

Den sorte æske med den mørkegrønne print gemmer så på det headset vi skal til at lege med, men også en række tilbehørsprodukter så at sige. Foruden selve øretelefonerne og den dertilhørende powerbank, så er der også et USB-C til USB-A ladekabel, et adapterkabel på 1,5 meter der forvandler USB-A til USB-C, den trådløse 2.4 GHz dongle og fire sæt gummidutter så du kan finde den størrelse, som passer dig. Til donglen er der også et gummihylster, så du kan transportere denne mere sikkert skulle du have behov herfor.

Design

Der er umiddelbart ikke meget gaming over designet af EPOS GTW 270 og dét er en god ting. Med det forsøger jeg at sige at selvom EPOS GTW 270 er designet med gamere for øje, så er der ikke noget flashy eller RGB over designet, selvom det sikkert er noget som nogen vil savne.

Farven er derimod meget neutral og titanium grå med skiftevis mørkere og lysere detaljer. Selv EPOS logoet er beholdt i sin kendte form og farven er ligeså neutral som resten af designet. Kort sagt så minder EPOS GTW 270 om andre lifestyle produkter i genren, men er altså udstyret med lidt ekstra features og tilbehør til at understøtte gameren.

Byggekvaliteten i EPOS GTW 270 er hvad jeg selv forventede af EPOS og det føles ret robust. Om jeg helt tør træde på dem, som Jaybird ellers demonstrerede for os med deres produkt, er jeg ikke helt tryg ved, men EPOS GTW 270 ser ud til at kunne holde til lidt af hvert. Det er designet med både gameren og andre for øje, idet den er IPX5 rated og dermed vand og svedafvisende i høj nok grad til at kunne blive brugt til træning. Det ville være en dårlig idé at smide dem i vand, men en tur i regnen vil den med stor forventning også kunne overleve.

Jeg læser af EPOS’ hjemmeside at de kalder designet af EPOS GTW 270 som værende kompakt og nemt at have med. Jeg bliver i den forbindelse nødt til at sige at jeg har set mere kompakte og mindre klodsede designs af etuiet, som earbudsene er opbevaret og opladet i. Det lidt kantede design af GTW 270 powerbanken gør den lidt svær at have i bukselommen – i hvert fald for mit vedkommende.

Det er dog bestemt positivt at se at EPOS har valgt USB-C som standard for både USB dongel og for opladning af etui/powerbank, hvilket jeg dog ikke kan give pluspoint for, idet det bare er at forvente nu om dage, selvom vi altså også til tider ser det andet værende tilfældet i ny og næ.

EPOS GTW 270 har et simpelt design i selve øretelefonerne, om end de har en del flere kontaktflader end jeg har set det ved mange andre true wireless øretelefoner. Der er trods IPX5 rating ikke en “hank” i øredutterne, som kan holde øretelefonerne fast i ørerne og de er derfor for mit vedkommende ikke egnede til sport, idet de for mig falder ud når jeg løber og bevæger mig. Til gaming var der dog ingen udfordringer med at holde EPOS GTW 270 i ørerne. Den eneste lille udfordring jeg komfortmæssigt havde med GTW 270 var at knappen til at styre musikken og opkald med var lidt svær at ramme fordi den er på forsiden af øretelefonen i venstre øre. Når man har prøvet det et par gange så giver det god mening dog og knappen er nem at trykke ned, så du ikke trykker øretelefonen ind i øret ved brug, hvilket ellers eksempelvis er tilfældet med mange andre, inklusive de nævnte Jaybird fra tidligere.

Funktionalitet

Vi ser i det kommende nærmere på hvordan EPOS GTW 270 er i brug. Dét på tværs af platforme og med både lyd, komfort og andre aspekter for øje, som jeg fandt relevante.

Min test foregik i øvrigt på henholdsvis telefon, PS4 og PC så jeg kunne sammenligne de forskellige oplevelser og dermed testede jeg både Bluetooth og USB-dongel forbindelserne. Det er dette der gør GTW 270 til et hybridt headset, idet det kan bruges på forskellige platforme. Den primære forskel, som jeg føler er relevant at nævne allerede nu er at man skal have det for øje at EPOS GTW 270 benytter aptX low-latency gennem USB-donglen. Dét betyder desværre at mikrofonen ikke virker i denne måde at bruge EPOS GTW 270 på.

For at kunne kommunikere med dem du spiller med, så skal du forbinde dit headset med Bluetooth og her er der en smule forsinkelse på lyden sammenlignet med USB-donglen. Der er ikke så meget forsinkelse at lyden føles helt ude af synk, men der er en smule forskel og det kan i værste fald ende med at være forskellen på om du hører din fjende før denne hører dig.

Selvom jeg kan forstå at begrænsningen skyldes codec og altså ikke EPOS GTW 270, så er valg af codec og forbindelse dog en beslutning EPOS har truffet og her ville jeg nok have gået med en tovejs-kommunikations-mulighed, når det nu er vi snakker om gamere.

Det jeg dog også lagde mærke til var at til trods for at der ikke var den kæmpestore forskel i forsinkelsen af lyden på de to forbindelsestyper, så var der enorm forskel i lydkvaliteten i sig selv. Ganske enkelt så lyder EPOS GTW 270 langt bedre via USB-dongle forbindelsen end den gør via Bluetooth. Måske det er nævneværdigt her at jeg sad med en Samsung Galaxy Note 10 + ved Bluetooth testen.

Lydmæssigt lever EPOS op til forventningen for mit vedkommende. Jeg havde lidt højere forventninger end gennemsnittet og det var også dét jeg fik. De lyder rigtig godt, velafbalanceret og detaljeret. Jeg ville ønske mig en anelse mere bund, men det er et vedvarende problem for in-ears og EPOS GTW 270 gør det trods alt en anelse bedre end de fleste andre earbuds jeg har testet. Lydmæssigt snakker jeg ud fra USB-dongle forbindelsen og ikke Bluetooth, hvor lyden føles en anelse for hul, så at sige med mangel på bedre formulering.

Sammenlignet med andre gaming headsets, så holder EPOS GTW 270 altså “kun” strøm i op til fem timer. Mine egne tests var sågar mere end de fem timer, men jeg spiller så heller ikke med alt for højt lydniveau, hvilket kan være årsagen hertil. Det betyder dog du ikke kan game weekenden lang uden også at holde nogen opladningspauser. Hvis du dog spiller så meget forestiller jeg mig at du har et andet type af headset liggende. De har dog også en fed feature, hvor du får op til en times gaming blot ved at oplade i et kvarters tid. Jeg kunne ikke effektivt tjekke denne helt præcist ud og fik 51 minutter ud af et kvarters opladning, men det er nu også en fin tid og en fuld opladning tager halvanden time, hvorefter man har de nævnte cirka fem timer samt yderligere 15 timer gennem powerbank. Det er nemlig sådan at powerbank kan give dig yderligere tre opladninger.

Jeg havde en forhåbning om at EPOS GTW 270 Hybrid kunne bruges af en Bluetooth- og USB-enhed på samme tid, men det er den forbindelse, som headsettet kobler på først, der gør sig gældende til man deaktiverer den anden. Det vil altså sige du kan ikke have GTW 270 koblet til en PC og snakke dér og så besvare et opkald via Bluetooth når der er nogen som ringer. Det skyldes at de to benytter sig af forskellige forbindelsesteknologier modsat eksempelvis Teams-certificerede headsets.

Konklusion

Tanken om et par earbuds til gaming var egentlig ikke en som havde strejfet mig, før jeg skulle til at teste EPOS GTW 270 Hybrid, men det giver god mening at man kan tage sin gaming med sig i en kompakt form og så løser GTW 270 opgaven ret flot samtidigt med at de lyder godt nok til at du også bare kan nyde din musik med dem. Jeg synes det er ærgerligt at mikrofonen ikke kan bruges i den tilstand, som gør GTW 270 til gaming egnet og hvor lyden er med en lav forsinkelse, men jeg kunne faktisk sagtens game via den almindelige Bluetooth forbindelse. I konkurrencespil kan det gøre en forskel, men spiller man noget hvor kommunikation er mere vigtig end lydens hastighed og præcision, så kan Bluetooth sagtens bruges. Lydmæssigt spiller EPOS GTW 270 ganske fint, men det er værd at bemærke at lyden lyder bedre over den hurtige USB-dongle forbindelse, så det skal man også have for øje. Komfortmæssigt sidder de fint og holder fint strøm, så der er ikke meget at klandre dem for.

Positivt

  • God lydkvalitet
  • Flere forbindelsesmuligheder
  • Fedt design
  • God batteritid

Negativt

  • Low latency over USB-dongle deaktiverer mikrofon
  • Lidt klodset etui

Pris og tilgængelighed

Set til 1.299,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

EPOS bevæger sig hastigt ind på gaming markedet, som vi kan se af deres interesse i eSport generelt, men det kommer også til udtryk i deres produkter og dét vi har fået lov at game lidt med er deres GTW 270 Hybrid, som er...Test: EPOS GTW 270 Hybrid høretelefoner