torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Dreame T20 stangstøvsuger

Test: Dreame T20 stangstøvsuger

Dreame, endnu et brand i Xiaomi-familien, har efterhånden fået godt fat i det nordiske marked og har med V-serien virkelig rykket grænserne for hvad man kan forvente af en stangstøvsuger til priser langt under dem man kender fra ex. Dyson.

Nu introduceres den nye T-serie og vi skal i denne omgang se på den nye T20 der på sigt skal overtage for V11’eren.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man følgende:

  • Dreame T20
  • Batteri
  • 220 volt strømforsøgning/lader
  • Vægholder
  • Fugemundstykke
  • Flexslange
  • Mundstykke med børster
  • Mini turbomundstykke
  • Alm. mundstykke
  • Forlængerstang
  • Vejledninger
Kassens indhold

Udvalgte specifikationer

  • 150AW sugestyrke
  • Op til 70 minutters drifttid
  • Farveskærm
  • Vaskbare filtre
  • Batteri kan tages af/udskiftes
  • 4 forskellige mundstykker
  • Intelligent mundstykke der kan aflæser underlaget
  • Vægholder med opbevaring af tilbehør og mulighed for opladning
Aftagelig batteri

Design og detaljer

Rigtig mange stangstøvsugere i idag ligner hinanden og T20 fra Dreame skiller sig heller ikke specielt meget ud fra mængden. Den har den, efterhånden, klassiske cylinderformede støvbeholder og et pistolgreb som rummer både motor og batteri. Motor-delen er placeret øverst og i bunden sidder batteriet. Farvemæssigt er Dreame gået med en mørk sølvfarve, kombineret med rød – kombinationen har vi bl.a også set fra Roborock’s Mace H6 og jeg synes det er en ganske nydelig kombination.

Én af de nye ting ved T20 er det faktum at batteriet kan tages af, det giver 2 åbenlyse fordele. Først og fremmest giver det mulighed for at tilkøbe endnu et batteri, så man kan fortsætte rengøringen selvom batteriet løber tør for strøm, derudover er det nemt at “reparere” støvsugeren hvis det er batteriet der klapper sammen, da det jo så bare kan udskiftes. Batteriet er på 25,2V og cellerne er fra Sony.

Bagpå T20’erne er en lille farveskærm hvor man kan aflæse aktuel sugestyrke (Eco, Auto og Turbo), samt aktuel batteritid. Skulle det være tid til udskiftning af filteret, vil det også fremgå af skærmen. Nedenunder knap til skift mellem de tre sugestyrker. Over displayet er knappen som bruges til at låse støvsugeren, i praksis betyder det at man kan vælge hvorvidt man skal trykke én gang for at starte den, eller man skal holde “triggeren” inde under støvsugning. Personligt foretrækker jeg den sidste løsning, men det er så omvendt heller ikke den løsning der sikrer længst batteritid.

LCD skærm bagpå

Støvbeholderen kan afmonteres helt, for at lette tømningen, ellers kan man bare trykke på en knap så åbner bunden sig – det er nemt! Støvbeholder, såvel som, filtre, kan tages ud og vaskes – dog skal man sikre sig at de er helt tørre inden man benytter dem igen. Det er med til at forlænge levetiden og man sparer penge da filtrene kan rengøres i stedet for de skal udskiftes. Det er nemt at adskille filtrene fra støvbeholderen, så det er rent faktisk noget man også får gjort.

Aftagelige og vaskbare filtre.

Vægholderen som er med i pakken gør det nemt at hænge T20’eren op, den giver også mulighed for at få ladet T20’eren op og ikke mindst holder den styr på alle tilbehørsdelene. Personligt har jeg gemt stangstøvsugeren væk i et teknikrum, men også her kommer vægholderen til sin ret – da det skaber orden og sørger for den bliver opladet når den ikke er i brug. Vægholderen (og stangstøvsugeren) er dog så nydelig at jeg ikke ville have problemer med at have den hængende fremme i bryggers baggang eller hvor det nu lige kunne være praktisk.

Vægholder med plads til mundstykker

I pakken er forskellige tilbehørsdele/mundstykker, så man kan få rengjort hele hjemmet – og bilen for den sags skyld:

All-surface brush: Det klassiske mundstykke til gulve, både hårde gulve og tæpper. Har en gummibørste med bløde børstehår der gør at støv og skidt suges effektivt op fra alle underlag. Denne har også sensor-teknologi, så den i et vis omfang selv aflæser underlaget og kan justere sugestyrken herefter.

2-i-1 børste: Smart børste til smalle områder, med mulighed for at trække en børste med bløde hår ud, velegnet til sarte overflader i hjemmet – ex. møbler, eller bilens interiøer.

Flexslange: Denne flexslange bruges i kombination med mundstykkerne og gør det muligt at komme ind steder hvor det ellers kan være svært. Jeg har selv brugt den til min tørretumbler, da filtret sidder langt inde og det er svært at nå med mundstykkerne monteret direkte på motordelen.

Fugemundstykke: Et smalt og langt mundstykke til alle de områder der er svære at nå, perfekt mellem sæderne i bilen, sofaen eller til bag møbler og lign.

Turbomundstykke: Et lille praktisk mundstykke med børste som egentlig er lavet til at fjerne mider fra senge, personligt har jeg brugt til den vores stofsofa hvor hår har det med at sætte sig fast i stoffet – det er den genial til at fjerne.

Mundstykker

T20 i daglig brug

De sidste uger har T20’eren taget over og været den primære støvsuger, altså ved siden af vores robotstøvsuger som klarer den daglige rengøring. T20’erne har været brugt til bl.a. spotrengøring hvis der er spildt noget, eller man har fået slæbt sand eller lign. med ind, ligesom den har været brug til støvsugning alle de steder hvor robotstøvsugeren ikke kan komme til, dvs. fodpaneler, vindueskarme, hjørner og indhak der er for smalle og meget andet.

T20’eren er først og fremmest nem at bruge, der er reelt kun 2 knapper at forholde sig til, “aftrækkeren” når den skal starte/stoppe og så knappen bagpå hvor man skifter imellem de 3 suge-tilstande: Eco, Auto og Turbo. Eco er tilstanden du skal vælge hvis du skal have glæde af de 70 minutters drifttid, til gengæld så er sugestyrken heller ikke imponerende. I praksis betyder det at hvis der er meget skidt, så vil du opleve at “skubbe” det rundt, i stedet for at suge det op. Er det let beskidt, vil Eco sagtens kunne bruges, ex. til støv er denne tilstand typisk fin. Auto-tilstanden benytter sensoren i mundstykket og justerer sugestyrken herefter, mens Turbo giver dig fuld smæk på sugestyrken – men også den korteste batteritid – nok omkring 15-20 minutter i praksis.

Helt lavpraktisk så fungerer T20’eren fint til den daglige støvsugning, den er nem at komme rundt med og er ikke for tung så man bliver træt i armene. Bruger man mundstykket til gulv, vil man opleve at den er nem at komme rundt med – dog uden at mundstykket er alt for livligt. Mundstykket glider nemt over gulvene og er nemt at styre udenom møbler, rundt om hjørner osv.

Én af de ting som jeg er ret imponeret over ved T20, er at den ikke “spreder” skidtet mere end den gør. Nogle støvsugere med denne roterende “rulle” under bunden, har det med at sprede skidtet hvis den ikke får det suge ordentligt op – det er slet ikke tilfældet her. Jeg har bl.a. testet det med havegryn på gulvet og de havregryn der ikke suges op, bliver liggende. Samme test viser også forskellen mellem “Eco” hvor der ligger lidt rester tilbage efter at have kørt over én gang, ved “Turbo” suges alt op første gang og der ligger heller ingen resten tilbage når man løfter mundstykket fra gulvet thumbs up!

Støjniveauet er også meget rimelig, ved “Turbo” kan den naturligvis høres – og larmer væsentligt mere end på “Eco”, men støjen er ikke overdøvende og bestemt til at holde ud.

Batteritiden er altid lidt et issue på disse stangstøvsugere, særligt hvis man benytter den stærkeste sugestyrke. Den eksakte drifttid på “Turbo” er ikke oplyst, men jeg har kunne klemme ca. 15-20 minutter ud af den og det er sådan set fint – for det er ikke nødvendigt at benytte “Turbo” tilstanden hele tiden. Jeg har sagtens kunne nå igennem hele huset for at støvsuge fodpaneler, bag døre, vindueskarme osv., på én opladning. Skal man støvsuge hele huset, kun med T20, så kan det måske blive lidt klemt medmindre man nøjes med “Eco” tilstand, eller man har et hus/lejlighed i den mindre ende rent m2-mæssigt.

Konklusion

Dreame’s nye T20 giver enormt meget værdi for pengene, den er kraftig, nem at komme rundt med, har rimelig batteritid og et smart mundstykke der selv “læser” underlaget og justerer sygestyrken herefter. Den larmer heller ikke specielt meget, men har stadig et godt “sug” så den får samlet skidtet op, istedet for blot at skubbe det rundt i huset eller lejligheden.

Med i pakken får man også den smarte vægholder som rummer alle mundstykker og tilbehørsdele, hvilket jeg også ser som et plus – da det letter opbevaringen.

Samlet set en ret skarp pakke der fås til under 2300,- i skrivende stund!

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 2300,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Brugervenlighed
Tilbehør
Design
Pris
Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Dreame, endnu et brand i Xiaomi-familien, har efterhånden fået godt fat i det nordiske marked og har med V-serien virkelig rykket grænserne for hvad man kan forvente af en stangstøvsuger til priser langt under dem man kender fra ex. Dyson. Nu introduceres den nye T-serie...Test: Dreame T20 stangstøvsuger