onsdag, december 25, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Dreame D10 Plus robotstøvsuger

Test: Dreame D10 Plus robotstøvsuger

Dreame, der er et brand under Xiaomi koncernen, er forholdsvis nye indenfor robotstøvsugere. Vi skal her se på deres nyeste model, en model der tømmer sig selv efter endt støvsugning!

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Dreame D10 Plus støvsugeren, en stor opladnings- og tømmestation, en ekstra pose til tømmestationen og vandtanken til moppefunktionen.

Design og funktionalitet

Dreame D10 Plus har det klassiske runde robotstøvsugerdesign, dog i en hvid plastik i stedet for de mange sorte og mørke støvsugere man ellers ser. Der sidder et lille “tårn” på støvsugeren, der gemmer på en roterende LIDAR.

LIDAR er en laserbaseret afstandsmåler der måler afstande til alt, hele vejen omkring Dreame D10 Plus, flere gange i sekundet. LIDAR er fundamentet for den fremragende navigation som Dreame D10 Plus har indbygget.

På fronten finder vi endnu en sensor der måler afstand til ting lige foran støvsugeren, der ligger i LIDAR’ens blinde vinkel. Fronten har også en “bumper” der standser støvsugeren med det samme hvis den rammer ting, og sender den afsted i en ny retning.

Dreame D10 Plus har en enkelt sidebørste der skubber støv og krummer hen til midten af maskinen, hvor det bliver suget op.

Vender vi maskinen om, så kan vi se de to hjul med groft mønster der driver Dreame D10 Plus frem. Vi kan også se 4 sensorer, to i forenden, og en i hver side, der stopper maskinen hvis den f.eks. er på vej udover en trappe.

Vi kan også se den brede børste der løfter støvet op fra gulvet. Den er lavet med et miks af gummilameller og stive børstehår.

Bagerst på maskinen er der to åbninger der bliver brugt af ladestationen til at tømme den indbyggede støvbeholder.

På oversiden af D10 Plus sidder der to knapper, en til at tænde og slukke maskinen, og en til at sende den retur til ladestationen.

Åbner vi en låge bagerst på D10 Plus kan vi komme til støvbeholderen.

Støvbeholderen er på 400 ml og kan tages ud, tømmes og renses.

Filteret kan tages ud, og kan skylles under vandhanen. Det skal blot være helt tørt inden det monteres igen.

Endelig sidder der en lille kost med en indbygget kniv, der bruges til at skære hår af børsten når man gør støvsugeren ren.

Dreame D10 Plus har et meget kraftig sug, ved Turbo indstilling har den et sug på 4000 Pa, hvilket er ret højt for en robotstøvsuger.. Den har et batteri på 5200 mAh, og det giver en rigtig god driftstid. Den kunne støvsuge ca 35 kvm, to gange på kraftigste indstilling, og stadig have ca 30% strøm tilbage under min test. Er den ved at løbe tør under rengøring, så kører den retur til ladestationen, og fortsætter rengøringen hvor den slap når batteriet er ladet op igen.

Ladestationen er ret stor, men det er fordi den faktisk også har sin egen indbyggede støvsuger!

Opladningen sker ved at støvsugeren parkerer over de to kontakter på ladestationen. Når den gør det, så passer de to huller med de to åbninger der er under Dreame D10 Plus, og så kan den indbyggede støvsuger i ladestationen, suge støvet ud af støvbeholderen.

Støvet ender i en 2,5 l støvsugerpose øverst i ladestationen.

Da der reelt sidder en støvsuger i ladestationen, så støjer tømningen dog noget, men er heldigvis hurtigt klaret. Og det er muligt at indstille tidspunkter hvor den ikke skal tømme, f.eks. mellem 21 og 7, så den ikke vækker hele huset hvis den kører om natten.

Dreame skriver at ved regelmæssig støvsugning skal posen skiftes efter ca 45 dage. Men det afhænger naturligvis af en helt masse omstændigheder. Men bare det at man ikke skal huske at tømme støvsugeren hver gang den har kørt er helt fantastisk!

Som de fleste robotstøvsugere efterhånden kan, så kan Dreame D10 Plus også “vaske” gulvet. Man fylder den medfølgende vandtank med rent vand, vrider moppekluden op i vand, evt med lidt rengøringsmiddel, sætter kluden på tanken, og monterer tanken på D10 Plus.

Fordi moppen ikke erstatter støvbeholderen, som jeg ellers har set på enkelte andre modeller, så kan man faktisk både støvsuge, og moppe i samme arbejdsgang.

Naturligvis kan D10 Plus ikke erstatte en rigtig manuel gulvvask hvis man har hård gulve. Den skrubber ikke gulvet, og benytter ikke rengøringsmiddel. Men til en hurtig aftørring af gulvene, så virker moppen helt fint, og giver følelsen af rene gulve.

Man styrer Dreame D10 Plus fra Xiaomi Home app’en. Her kan man sætte en masse ting op, man kan blandt andet tilføje sin favorit stemmestyrede assistent. Jeg holdt mig til at kigge på de funktioner der gik direkte på støvsugeren. Man forbinder D10 Plus til Wifi via Xiaomi Home app’en, og når det er gjort, dukker den op i app’en, og er klar til brug. Det første man skal er at oprette et kort over området der skal rengøres. Den funktion sender D10 Plus ud på en lille opdagelsestur rundt i huset, og efter forbløffende kort tid, var der oprettet et ret præcist kort i app’en og D10 kunne starte sin første støvsugning. Min stueetage er på ca 55 kvm inkl trapper, og der står mange forhindringer for en robotstøvsuger. Blandt andet et spisebord med 6 stole, et sofabord, højttalere på stander og andet der tidligere har forvirret robotstøvsugere. Men D10 Plus klarede det virkeligt godt! Som man kan se på kortet, er der f.eks. kørt pænt udenom spisebordsstolene og bordbenene.

Man kan indstille rigtigt mange ting i app’en. Og Xiaomi Home virker til at være en rigtig god app. Jeg brugte iPhone versionen, og fandt ikke umiddelbart nogle fejl eller ting der ikke virkede.

Den indstilling jeg brugte mest var indstilling af sugestyrken. Den støjer en del på Turbo, så på hårde gulve var det ikke nødvendigt med den helt kraftige indstilling, den samler fint støv og krummer op på Strong og Medium indstillingen. Man kan også indstille hvor meget vand der skal pumpes på moppen under gulvvask så man kan justere det efter hvor sarte ens gulve er. Jeg indsatte også områder på kortet, hvor vi har løse tæpper/måtter liggende. Det betyder at de bliver støvsuget, men sprunget over når moppen er monteret.

Jeg har testet Dreame D10 Plus med forskellige ting, som ris, havregryn og andet. Og kun en enkelt gang gik det lidt galt. Havregryn på vores vinylgulv i køkkenet. Her kørte sidebørsten for hurtigt, så D10 Plus uheldigvis fik skubbet nogle havregryn over på et område den allerede havde støvsuget.

Det kunne løses ved at man fik muligheden for at justere børstens hastighed fra app’en. Jeg kunne også have indstillet den til at køre over området 2 eller 3 gange, og så havde den fået det hele med. Det er ikke problem jeg så på områder med tæpper, det var kun med lette ting som havregryn, på helt glatte gulve. Men det var også det eneste kritikpunkt jeg fandt. Selvfølgelig kan den ikke komme helt ind i hjørnerne, men det er der ikke nogle af de runde robotstøvsugere der kan, så man slipper ikke for en tur med den manuelle støvsuger en sjælden gang i mellem.

Konklusion

Dreame D10 Plus er en virkelig god robotstøvsuger! Den har kørt regelmæssigt i vores hus i ca 4 uger, og har på intet tidspunkt “faret vild” eller siddet fast. Den har et rigtigt godt navigationssystem, den støder sjældent ind i noget under dens vej rundt i huset. Selv dørtrin på op til 2 cm kan den nemt komme over. Den automatiske tømning er genial! Man slipper for at skulle ryste støvet ud i skraldespanden hver gang støvsugeren har kørt, og kan nøjes med en lidt større rengøring af støvsugeren en sjælden gang i mellem, alt afhængigt af hvor meget hår der sidder fast i børsten. Den klarer både glatte gulve og tæpper fint. Moppefunktionen er god, men den fjerne selvfølgelig ikke rigtigt indgroet snavs, den tørrer blot gulvet over med en fugtig klud og fjerner det fine støv. Den fejlede en enkelt af de opstillede tests jeg lavede, men under almindelig brug så jeg ikke nogle underligheder. Og det er lækkert, på den nørdede måde, at hvis man opdager man har tabt nogle krummer på gulvet, så tager man sin telefon frem, tegner en firkant om området på kortet og så kommer Dreame D10 Plus og fjerner det, kører retur og får suget det op i posen på ladestationen.

Det kan dog være et problem at få placeret opladeren hvis den skal stå i stuen, da den er ret høj, og er ret svær at gemme under et bord eller møbel.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen
Lars Lund Olsen - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

3 KOMMENTARER

  1. Jeg har forgæves ledt efter mål på hvor høj støvsugeren er. Det er jo ret vigtigt at vide om den kan gå ind under ens møbler

  2. Hej Finn

    Noel har som sådan ret, men jeg tror det er målet uden det lille “tårn” på toppen. Jeg har desværre ikke maskinen så jeg kan måle efter, men på Dreame’s side står højden angivet til 96 mm, og det tror jeg inkludere højden på LIDAR tårnet. Så hvis du har 10-11 cm mellem gulv og f.eks. sofa, så burde den kunne komme derind 🙂

    Mvh
    Lars Lund Olsen
    http://www.eReviews.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Dreame, der er et brand under Xiaomi koncernen, er forholdsvis nye indenfor robotstøvsugere. Vi skal her se på deres nyeste model, en model der tømmer sig selv efter endt støvsugning! Hvad er der i kassen? I kassen finder vi selve Dreame D10 Plus støvsugeren, en stor...Test: Dreame D10 Plus robotstøvsuger