Vi har fået lov at lege med minianlægget CEOL N12 fra DENON, som vi i øvrigt fik leveret sammen med et par Bowers & Wilkins højtalere.
Hvad er der i æsken?
De to sæt følger ikke normalt hinanden, så de var også leveret i to separate æsker. DENON CEOL N12 gemmer på selve anlægget, strømkabel, antenner, HDMI kabel og fjernbetjening. Højtalersættet, Bowers & Wilkins 607 S3, gemmer kun på selve højtalerne og plader med frontstof. Kabler til højtalere skal du selv sørge for og det er også det eneste, der giver mening for vi har alle forskellige behov når det kommer til placering af højtalere i forhold til anlægget.
Design
Kort kan man sige om CEOL N12 at det er et mini-anlæg med et mini-malistisk design og jeg elsker den for det. Der er ikke støj i designet og det hele virker ret clean. Nogle gange kan produkter af denne type blive for simple, men jeg synes eksempelvis kun at jeg selv ville have flyttet USB-porten om på bagsiden, så hvis jeg skulle lytte til noget fra et stik, så er denne ikke synlig fra den ellers flotte front.
Trods simpliciteten så har DENON ikke glemt at inkludere en CD-afspiller i CEOL N12, som altså også har en dedikeret knap hertil på fronten. Knapperne og displayet på fronten benytter sig i øvrigt udelukkende af hvide lys og det gør også at det hele fremstår ret lækkert og simpelt.
Jeg synes ikke selv om toppen på CEOL N12, fordi det er et blankt stykke, der fylder stort set hele toppen. Det ser ret lækkert ud når det er rent, men det er både en fedtfinger- og støvmagnet, så det kræver en del vedligeholdelse at holde pænt umiddelbart. Flot er det dog.
Du kan i øvrigt få DENON CEOL N12 i både den sorte farve vi har fået den leveret i, men også i hvid. Sidstnævnte er mere “modstandsdygtig” overfor synlige pletter af nævnt art, så på den måde kan man undgå den gene. Ud fra de billeder jeg har set af den hvide enhed, så virker den lidt “billigere” og mindre elegant da tekster og ikoner er sorte og skiller sig lidt for meget ud, mens den sorte fremstod lækkert trods de lyse tekster.
Begge farver har dog tilfælles at de er præget af et ret så minimalistisk design, hvor der er meget få fysiske knapper at finde på selve anlægget. Det er også tanken at denne skal stå et centralt sted i huset og blive styret via enten netværket eller fjernbetjeningen der følger med, så der har de efter min mening designmæssigt ramt spot on næsten.
Fjernbetjeningen er dog i forhold til resten af designet en tårn i øjet for mit vedkommende. Den har lidt for mange knapper og virker en smule for voldsom i forhold til det den skal kunne. Jeg har ikke selv forslag til en forbedring, men jeg kan kun sige at jeg fik en lidt negativ overraskelse da jeg pakkede enhederne op.
Funktionalitet
Bagsiden af CEOL N12 er “pyntet” med diverse porte, så du kan koble dit udstyr til om det så er en almindelig HDMI-ARC understøttet enhed, AUX eller optisk tilslutning. Der er også et RJ45-stik så du kan sætte CEOL N12 til dit hjemmenetværk. Denne option er nødvendig, hvis du vil lege med at kunne smide musik fra eksempelvis din iPhone trådløst til anlægget.
CEOL N12 kører på Denons HEOS (Home Entertainment Operating System), som gør at de forskellige enheder og forbindelser er varetaget af et dedikeret system. Jeg skal ikke gøre mig klog på detaljerene af selve systemet, men kan dog konstatere at det at skifte mellem Bluetooth, netværk og kablede enheder gik som smurt. Med HEOS kan du i øvrigt forbinde via en App hvis du har flere enheder forskellige steder i hjemmet og så på den måde have et multi-room setup.
Min egen test bestod mest af afspilning fra netværket og Bluetooth fordi jeg stadig ikke kan finde mine CD’ere efter vi er flyttet i vores “nye” hus engang i sommers.
Fra mit netværk afspillede jeg blandt andet FLAC-versioner af musik jeg kender mægtig godt og lydmæssigt skuffer den 65 Watt stærke indbyggede forstærker ikke. Jeg kunne mere end rigeligt spille vores relativt store stue op og selv i resten af huset på 140 m2 var der også lyd nok til at man kunne synge med.
Det skal indledningsvist siges at jeg ikke havde mulighed for at teste CEOL N12 med andre højtalere end de medleverede B&W 607 S3, så om det er dem, der giver den positive lydoplevelse eller om det er anlægget kan jeg have svært ved at isolere.
Selv tror jeg på at det er en kombination af begge for den detaljegrad og klarhed, som der er i lyden kan ikke presses igennem et par gode højtalere, hvis anlægget er decideret dårligt. Tværtimod blev jeg overrasket over hvor højt de kunne spille før det blev en anelse for meget. Lyden fejler i min optik ikke noget og er vældig tilfredsstillende. Jeg kunne måske godt bruge
Konklusion
Hvis du leder efter et anlæg til alle dine behov (næsten), så byder dette mini-anlæg på multi-forbindelser og du kan bruge det til fjernsyn, DAB+, Bluetooth og netværk. Jeg har sikkert glemt noget i den remse, men nævneværdigt er det at CEOL N12 kan bruges på tværs af hjemmet og til flere forskellige kilder. Det gør det nemt at det er relativt nemt at sætte op og så er det naturligvis – måske vigtigst af alt – en lydmæssigt fantastisk oplevelse. Du får i hvert fald rigtig meget både lyd og funktion til prisen og jeg kan ikke pege på noget, der skulle gøre at man skal styre udenom Denon CEOL N12, hvis altså du leder efter et lille anlæg, der kan en masse. Det er “kun” 65 Watt, så hvis du skal bruge noget kraftigere er dét måske ankepunktet, men for mit vedkommende, så kommer jeg til at savne den når den bliver sendt retur til producenten.