onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserTest: Creative Outlier Pro TWS

Test: Creative Outlier Pro TWS

Creative påstår at vi med deres nyeste true wireless øretelefoner, Outlier Pro, får både lang batteritid, fantastisk lyd og sågar muligheden for at filtrere støj væk. Alt det har vi sat på prøve i denne test, som du kan læse med om her.

Hvad er der i æsken?

I den lille firkantede hvide kasse finder du selve øretelefonerne, etuiet med indbygget batteri, USB-A til USB-C kabel og to ekstra størrelser øredutter. Så et beskedent indhold, men vel egentlig det man skal bruge.

Design

Creative Outlier Pro har et lidt atypisk design, selvom de egentlig også ligner noget man har set før. Der er nemlig et lille hak i designet og det får dem på en eller anden måde til at fremstå ret meget tykkere end konkurerende produkter med samme type af designs. Altså hvor konstruktionen ikke hænger ned ad øret, men til gengæld går opad så at sige.

Overfladen på Creative Outlier Pro er en lækker mørk bronze, som nok ikke vil falde i alles smag, men den skiller sig da en smule ud. Den er nemlig blank på det yderste stykke og også lidt en fedtfingermagnet, mens inderstykket er mat.

På den blanke overflade har man små LED-lys, der fortæller om status for øretelefonerne når de eksempelvis er forbundet eller ved at løbe tør for strøm. På denne blanke overflade er der hvide ringe, som indikerer, hvor touch-tasterne er placeret. Disse kommer vi nærmere ind på, men jeg synes egentlig at de hvide ringe lidt ødelægger det ellers lækre design uden at jeg ved, hvordan det hele ville se ud, hvis disse ikke var der. Jeg føler dog de er overflødige, idet jeg ikke kan se dem eller mærke dem når jeg har øretelefonerne i ørerne alligevel.

Til trods for deres lidt klodsede størrelse, så vejer øretelefonerne kun 7 gram stykket, hvilket er noget jeg må antage er korrekt angivet af producenten, da min køkkenvægt lige var i udu under testperioden og gad ikke de helt små mængder præcist.

Opladningsboksen er også i den samme farvestil som øretelefonerne, dog uden den blanke del. Producenten kalder i øvrigt farven for Metallic Umber, hvis det skulle sige nogen noget. Boksen er også sort på siderne og bunden, så lidt farvevariation er der trods alt. På den ene side ser man et Super X-Fi logo, som Creative Outlier Pro er klar til og så på den anden side har man USB-C stikket, som boksen lader igennem. Over denne port er der tre LED-lys, som fortæller om batteristatus for henholdsvis den højre og venstre øretelefon samt selve boksen. Boksens grønne lys aktiverede til tider og lyste i op til to minutter inden det slukkede. Ikke at jeg forestiller mig det lille lys tager meget af strømmen, men det er unødigt at det lyser så længe uanset.

Via bunden af boksen er det også muligt at oplade trådløst, så du kan placere den på en overflade med trådløs opladning og så er den ellers klar nogle timer efter. Dog skal det siges at opladning gennem USB-C kablet er det, der går hurtigst. At have begge muligheder er dog helt klart fede features.

Creative Outlier Pro er IPX5 ratet og det betyder de er modstandsdygtige overfor sved og kan klare en træning i fitness-hallen eller udenfor, men det er altså ikke egnet til at man tager et bad eller en svømmetur.

Touch knapperne på ydersiden af øretelefonerne gør at du kan styre musik og opkald. Jeg er ikke selv så vild med touch, men jeg blev faktisk positivt overrasket, hvor præcist det virkede med Outlier Pro. Jeg skulle lige ramme rigtigt med antal taps med fingeren, men hvis jeg gjorde så reagerede de også korrekt. Det fedeste ved dette for min skyld er at jeg kan skrue op og ned for volumen uden at skulle tage min telefon frem.

Hvis man har læst nogle af mine tidligere reviews og især af in-ears ved man at jeg generelt har udfordringer fordi mine ører ikke vil holde fast i disse og de falder ud. Med Creative Outlier Pro var jeg overbevist om at det også ville være et issue fordi de er lidt tykke og der er intet til at holde fast i mine ører, men jeg blev positivt overrasket og kunne sågar løbe en kort tur uden at de faldt ud af mine ører.

Funktionalitet

Vi bevæger os videre til, hvordan Creative Outlier Pro så er at bruge i hverdagen. Her har jeg kigget både på selve lyden, men også hvor nemme de er at anvende og om de er behagelige samt om de lever op til det, som producenten lover os.

Creative Outlier Pro virker fint ude af æsken og behøver som sådan ikke noget ekstra installation end at du parrer den via Bluetooth til den enhed du ønsker at anvende den med. For at få mest muligt ud af det anbefaler Creative dog at du installerer både SXFI og Creative appene på din smartphone.

SXFI appen på android er blevet mere stabil, men det er stadig en app jeg føler mangler de sidste tweaks for at virke fuldendt. Her i appen kan du opsætte en profil til Super X-Fi (SXFI), som giver dig en mere eller mindre personlig lyd, idet du scanner dine ører til appen og den tilpasser lyden derefter. Det virker dog kun i de apps, hvor SXFI er understøttet og jeg har kun haft denne app at teste i og her virker dette med lokalt musikindhold.

Hvis du downloader Creative appen så kan du også styre touch-knapperne, men for mig virker det lidt “voldsomt” at skulle installere to applikationer for at styre ét sæt hovedtelefoner på min telefon. Creative appen virker ikke, hvis ikke jeg giver den tilladelse til at tilgå medier på min telefon, hvilket jeg synes er en smule suspekt. Det jeg så fandt ud af efter at have givet appen adgang og den kom op at køre var at den ikke listede Outlier Pro som værende et kompatibelt device. Det vil sige den app man kan hente på Play storen til Android er i skrivende stund ikke klar til de nye øretelefoner. Så der kan jeg ikke give min vurdering i denne test.

Selve headsettet kan nogle gange være hurtigt til at forbinde til min telefon og andre gange så langsomt at det siger “going to pairing mode” som om den søger noget nyt at forbinde til, men inden man når at smide det tilbage til boksen og tage det ud igen så har det forbundet til telefonen, som den har en gemt forbindelse på.
Jeg lagde mærke til lidt ved tilfælde at Creative Outlier Pro har en rigtig god rækkevidde ved at jeg var i stand til at stå mere end 10 meter væk fra headsettet gennem to vægge og stadig have ganske fin lyd uden afbrydelser.

Lyd

Helt generelt set så testede jeg Creative Outlier Pro med lyd i musik og film/serier. Til dette spiller de ganske glimrende og har sågar mere basss end jeg havde ventet af den lille kompakte størrelse. Til trods for at øredutterne ikke er så store, så formår de at lave en god isolation så jeg ikke hører omgivelserne så meget og lyden bliver god, klar og fyldig. Diskanten er den eneste jeg føler lider en anelse, men det er ikke meget og lydmæssigt spiller de faktisk ret godt. SXFI skal man vænne sig til og min egen oplevelse var at succesen afhang af den musik jeg lyttede til. Noget musik var ganske glimrende med SXFI aktiveret, mens andre sange blev forværret for min smag. Det var især elektrisk musik, hvor jeg ikke følte SXFI gav mig en fordel, mens country, rock og klassisk lød mere omsluttende på en måde med mangel på bedre udtryk.

Creative Outlier Pro har to særlige funktioner, som ikke alle TWS øretelefoner er udstyret med. ANC betyder Active Noise Cancellation og altså aktiv støjreduktion på dansk. Det der i princippet sker er at øretelefonerne bruger ekstra mikrofoner til at opfange lyde omkring dig som bruger og så modspille dem med kontra-vibrationer så du ikke hører dem. Enten gjorde jeg noget forkert eller også er sagen bare den at dette ANC i Outlier Pro ikke er særligt imponerende. Jeg prøvede at lytte til støj fra computeren, trafik, fly og aircon og ingen af dissse såkaldte “white noise” var Outlier Pro i stand til at holde ude desværre.

Ambient Sound er til gengæld det stik modsatte og her bruger headsettet mikrofonerne til at afspille de lyde, der sker omkring dig så du kan blive mere opmærksom på dine omgivelser. Dette kan du enten bruge i butikken når du skal snakke med ekspedienten og ikke ønsker at være så høflig at tage dine høretelefoner ud eller til at du kan høre trafikken omkring dig når du er ude og løbe. Denne feature virker

Komfort

Creative Outlier Pro er langt mere komfortable end jeg frygtede da jeg så dem første gang. Min første tanke var nemlig at de virkede store og at de derfor ville trække i ørerne, men det har ikke vist sig at være tilfældet. Tværtimod så er de ret lette og behagelige i ørerne. Jeg kan godt mærke de er i ørerne dog, men det har mere noget at gøre med at mine ører generelt ikke er glade for in-ear designs.

Selv det at løbe viste sig at være muligt uden at de faldt ud af mine ører og de er sågar modstandsdygtige overfor sved, så de er klar til træning, men de har altså ikke nogen vinger eller andet, der holder fast i dine ører, så det er nok uundgåeligt at de falder ud, hvis du træner meget og hopper/ryster meget under træningen. Jeg tænker det at løfte vægte og andre mere rolige bevægelser kan de nok godt klare.

Komforten daler en smule når du skal bruge touch-knapperne til at styre musikken med fordi du banker let på siden af øretelefonerne og dermed ind på øret, men det er alligevel mindre end når du har fysiske knapper du skal trykke på og dermed trykker øretelefonerne direkte længere ind i øret, som er tilfældet med TWS med fysiske knapper.

Batteritid

Samlet set lover Creative op til 60 timers batteritid på en enkelt komplet opladning. Det lyder af rigtig meget og består af at du har cirka 15 timer på selve øretelefonerne og så kan transportboksen genoplade dem yderligere tre gange. Det skal siges at dette er under optimale forhold, men sandheden er at batteriet også taber mere mens du bruger dine øretelefoner.

Det er muligt at oplade Creative Outlier Pro trådløst via en Qi lader eksempelvis

Den lange batteritid kan så forklares ved at boksen til transport og opladning har et stort batteri, men det gør altså også at den er temmelig stor i sig selv. Den er cirka to gange større end eksempelvis Apples ladeetui til deres AirPods. Så du skal være opmærksom på at ønsker du denne ekstra batteritid, så har det også en pris på mobiliteten.

Konklusion

Hvis du er på udkig efter et par true wireless øretelefoner, hvor batteritiden især er i fokus, så er der nærmest ingen vej udenom de 60 timer (cirka) som Creative Outlier Pro byder på. Dette gør de samtidigt med at lyden spiller ganske glimrende, men det har også en “pris” i den forstand at etuiet fylder en del i lommen og så at du betaler for en feature som ANC, som reelt ikke eksisterer (var min umiddelbare vurdering i test). Der er dog tale om et flot og solidt bygget sæt, som spiller godt, er behagelige at have på, men man skal nok ikke sætte for meget lid til de apps man kan supplere øretelefonerne med, især ikke på Android. Om end jeg gerne vil nævne at jeg synes Super X-Fi er en fed feature, som bestemt er et kig værdig, men succesen afhænger af de sange du lytter til og umiddelbart virker det for nu kun til medier gemt på din telefon og ikke noget streaming.

Positivt

  • God lyd
  • Batteritid
  • Flot design
  • Komfortable

Negativt

  • ANC er ret dårlig
  • Etui til transport og opladning fylder meget

Pris og tilgængelighed

Set til 89,99 EUR.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Creative påstår at vi med deres nyeste true wireless øretelefoner, Outlier Pro, får både lang batteritid, fantastisk lyd og sågar muligheden for at filtrere støj væk. Alt det har vi sat på prøve i denne test, som du kan læse med om her. Hvad er...Test: Creative Outlier Pro TWS