Creative Roar kom på markedet i 2014 og var Creatives premium Bluetooth højttaler. Vi skal her se på den 5. iteration af Roar serien, nemlig Creative iRoar GO.
Hvad er der i kassen?
Kassen er holdt i sorte farver, og har et billede af iRoar GO højttaleren på forsiden.
I kassen finder vi selve Creative iRoar GO, samt oplader, lydstik-adaptor og USB kabel.
Design og funktionalitet
Creative iRoar GO er ganske som forgængeren lavet i lækre materialer. Den er domineret af et sort gitter der folder rundt om fronten. Den har flotte aluminium ringe om hver ende, og knapperne er lavet i gummi. Den måler cirka 5,5 cm x 19 cm x 10 cm.
Creative iRoar GO har hele 5 højttalerenheder. I fronten sidder der en bashøjttaler og på hver side af den en mellemtone/diskanthøjttaler. I hver ende sidder der en passiv bashøjttaler der har en blank metalplade monteret som modvægt. Det betyder at der kan komme god bas ud af Creative iRoar GO.
Lige som sine forgængere i Roar serien har Creative iRoar GO en frygtelig masse funktionalitet indbygget. Den kan afspille musik fra Bluetooth, MicroSD-kort, USB (både USB harddisk og USB digital lyd fra computeren), og endelig fra AUX.
På fronten finder vi en række knapper.
Den første er tænd/sluk og de to næste er volumen op/ned. Den tredje er bluetooth parring/besvar opkald knappen, og til sidst har vi en Source knap der bestemmer hvilket input Creative iRoar GO skal afspille fra.
Til højre på fronten har vi en række lysdioder der viser hvilket input der er valgt.
Der er lysindikation for Bluetooth, microSD, USB og AUX input. Det er også her vi finder NFC chippen for nem Bluetooth parring med en kompatibel telefon.
På toppen af Creative iRoar GO finder vi endnu en gruppe knapper.
Der er play/pause og skift nummer knapper som vi kender det. Der er også shuffle knap hvis man vil have blandet numrene fra enten microSD-kortet eller USB harddisken. Der sidder også en Record knap, iRoar GO kan nemlig optage fra den indbyggede mikrofon til microSD-kortet.
Vi finder også ROAR knappen her. Den aktiverer den indbyggede ROAR funktion der breder lydbilledet ud, og giver markant bedre bas når man spiller ved lidt lavere lydstyrke. Den bruges også til at vælge den aktuelle equalizer indstilling. For at indstille equalizeren skal man bruge SB connect app’en på sin mobil.
Det er også på oversiden at vi finder de forskellige stikforbindelser. De er alle dækket af et par gummilåger.
Åbner vi lågerne finder vi 15 volt stikket til opladning, og ved siden af det et AUX stik. Det er også her vi finder et fuldstørrelse USB stik. Det bruges kun til at oplade eksterne enheder fra Creative iRoar GOs indbyggede batteri. Ved siden af det er der et micro-USB stik som er det der bruges til f.eks. at koble Creative iRoar GO til computeren eller en USB harddisk. Til sidst har vi så microSD-kortlæseren. Creative iRoar GO understøtter WAV, MP3 og FLAC formaterne fra microSD-kort og USB harddisk.
Her kan man se at Creative iRoar GO ikke kan lades op via USB, men man skal bruge den medfølgende oplader. Det er lidt ærgerligt at man ikke kan bruge USB, det er efterhånden en standard løsning som alle har i hjemmet. Men her skal man altså huske at tage sin oplader med hvis man skal have opladet højttaleren undervejs.
På undersiden af Creative iRoar GO er der to lange gummibaner så den står fast, selv når man spiller højt.
Den kan også stå på højkant, og her er der også to diskrete baner gummi på aluminium kanterne.
Man kan sagtens benytte Creative iRoar GO uden at installere noget på sin telefon, man kan endda afspille musik fra microSD-kortet helt uden en telefon, men hvis man installerer SB connect app’en, så får man adgang til en del mere funktionalitet. Man kan blandt andet se hvilke musiknumre der ligger på microSD-kortet, og man har mulighed for at indstille equalizeren og vælge nogle præ-definerede lydbilleder.
SB Connect app’en er nem at gå til, og man kan lynhurtigt indstille lyden som man vil have den. Man kan også nøjes med at vælge blandt mange faste indstillinger. SB Connect giver virkelig ekstra værdi til Creative iRoar GO, og er virkelig veludført.
Creative iRoar GO følger også den seneste trend blandt Bluetooth højttalere, og er blevet stænktæt. Det betyder den kan overleve en regnbyge, men den kan dog ikke tåle at blive nedsænket i vand. Det betyder at man ikke skal være nervøs for at bruge den i nærheden at f.eks. en swimmingpool eller på et badeværelse.
Konklusion
Creatives Roar serie har altid været imponerende, både i mængden af funktioner der indbygget, og bestemt også i lydkvalitet. Hvor nogle af de indbyggede funktioner i de tidlige modeller kunne være lidt “underlige” (f.eks. Sirene funktionen i den første Roar højttaler), så er alle de funktioner vi finder i Creative iRoar GO ganske brugbare. At den har fået betegnelsen GO er fordi den er blevet markant mere robust end forgængerne, med en IPX6 klassificering der betyder at den er sikret mod kraftige vandpåvirkning fra alle sider. Lydkvaliteten er fantastisk for en højttaler i denne størrelse! Normalt er jeg ikke tilhænger af funktioner der ændrer lydbilledet, min erfaring er at de bliver trættende at lytte på i længden, men Roar funktionen i Creative iRoar GO gør rent faktisk den gode lyd endnu bedre. Stereobilledet bliver bredere og mere luftigt, bassen går lige lidt dybere, men forbliver stram. Lyden fra Creative iRoar GO er rigtig god, specielt hvis man afspiller FLAC eller WAV filer i god kvalitet fra microSD-kortet. Stemmer står klart, diskanten er sprød uden at være skinger og bassen går dybere end forventet. Og så kan den spille temmelig højt. Alt i alt synes jeg at det er den bedste Roar højttaler til dato!
Og når man oven i den lækre lyd får en masse nyttige funktioner, som USB afspilning, eksternt USB lydkort, afspilning fra microSD-kort, dikatafon, powerbank og meget mere, samt en lækker app, så ender vi oppe i den sjældne topkarakter for en Bluetooth højttaler!
Pris og tilgængelighed
Set til 1380,-
Se aktuel pris hos PriceRunner