Med introduktion af SXFI teknologien lancerer Creative også et par certificerede hovedtelefoner til at bistå i form af deres Creative Aurvana SE, som vi har været så heldige at have fået til test.
Hvad er der i æsken?
Selv æsken er special edition i og med at der bare er tale om en sort æske med minimal skrift om, hvad der gemmer sig bag. Indholdet er ligeså beskedent og gemmer blot på selve hodetelefonerne. Der er hverken adaptere, forlængerledninger eller andet hejs. Det er dog en lidt særlig æske, som man kan se af billedet forneden – ligeså beskeden som indholdet.
Design
Ved første øjekast ser Creative Aurvana SE virkelig ikke ud af særlig meget. Man kunne nærmest fristes til at tro at der var tale om et par billige hovedtelefoner, som intet har på sig og det er ikke før man begynder at nærstudere designet at man finder ud af at der er tale om et veludført stykke hardware.
Konstruktionen er ret let og virker derfor også en smule skrøbelig uden at jeg synes Creative Aurvana SE afgav nogle alarmerende lyde under min vridetest. De holder til at man smider lidt med dem også, så de virker ret velbygget trods førstehåndsindtrykket.
Selvom det virker ret plastk-agtigt, så er der en metallak-finish på ydersiden af ørebøfferne samt en metal-skinne til justering af hovedbøjlen, som afslører den ægte kvalitet, som gemmer sig bag. Apropos gemt bag, så er der 40 mm neodymium lyddrivere inde i Creative Aurvana SE.
Det handler om afspilning af lyd og intet andet med Creative Aurvana SE, hvorfor du hverken finder en fjernbetjening eller mikrofon på kablet, som det ellers ofte er tilfældet. Selve kablet er sågar adskilt for henholdsvis den højre og venstre ørebøf og om det er gjort for at isolere forstyrrelser eller blot fordi man ville have dette design har jeg svært ved at vurdere. Kablet er dog en smule stift og flekser måske ikke i nær så høj grad som man kunne ønske det. Det er ikke just medgørligt altid.
Der er blød polstring med kunstlæder på både øretelefonerne og også hovedbøjlen, der skal sørge for komforten, som vi kommer ind på lidt senere. Ellers er der i virkeligheden ikke meget, som skriger af kvalitet og selvom jeg nu har leget lidt med dette headset og haft det mellem hænderne, så virker det ikke som værende toppen af poppen når det kommer til kvalitet. Dette indtryk kan skyldes de blot 210 gram, som hovedtelefonerne her vejer.
Funktionalitet
Værende det simple produkt, som det er så er der ikke meget at sige om dens funktionalitet. Eller, rettere sagt, der er ikke så mange forskellige elementer at snakke om, men vi ser naturligvis på selve afspilning af lyd og så hvor komfortable disse hovedtelefoner er.
Lydkvalitet
Som så meget andet jeg har testet lydmæssigt smed jeg min blandede playliste på, som jeg med tiden har skræddersyet til netop at teste for alle aspekter i lydbilledet. Dog har jeg ikke alle disse sange i FLAC kvalitet, da dette kun er mig tilgængeligt i de albums jeg har erhvervet gennem tiden, så jeg har også testet nogle af disse sange jeg har i FLAC. Når jeg nu samtidigt havde SXFI Amp forstærkeren til test var det nærliggende at bruge denne med Creative Aurvana SE, så det gjorde jeg naturligvis.
Ud fra min playliste med forskellige genrer gjorde Creative Aurvana SE det bedst med pop og (soft) metal, hvor klassisk musik var en anelse for dyb så at sige, men det er virkelig små detaljer man så kigger efter. Der er nemlig generelt et ret detaljeret billede og med masser af fylde tager man hovedtelefonernes pris og størrelse i betragtning.
Creative Aurvana SE lyder rigtig godt selv uden forstærker og de er ret nemme at drive, så jeg vil næsten vove og påstå at de kan drives af stort set alt uden at du mister på lydkvaliteten.
Det man dog skal være opmærksom på er at Creative Aurvana SE ikke byder på nogen som helst form for lydisolation. Jeg kunne sagtens høre trafikken omkring mig mens jeg gik en tur med disse hovedtelefoner på hovedet. Det kan være rart at kunne høre, men det betyder altså også at lyde udefra interferer med din musik.
Komfort
Det er ikke fordi Creative Aurvana SE er med super tyk polstring og store tykke ørepuder, men til gengæld vejer de heller ikke noget, hvorfor jeg egentlig syntes de var ret komfortable at have på hovedet. Mere end så meget andet i den grad og jeg kunne snildt glemme at jeg havde dem på hovedet, hvis ikke det var for det lidt stive kabel, som til tider kunne være lidt irriterende.
Selve øretelefonerne er ret behagelige at have på hovedet i hvert fald og selv efter lang tid på hovedet syntes jeg ikke at de var belastende på nogen måde. De trykker ikke nogen steder så det medvirker til at man kan bruge dem lang tid ad gangen. Det er nok også dette lette design uden tryk som gør at der er så lidt isolation, men så må man jo gøre op med sig selv om det er det ene eller det andet, som er vigtigst.
Konklusion
Creative Aurvana SE er lanceret sammen med SXFI Amp forstærkeren, som vi også har haft til test, og det er kun muligt at skaffe dem med denne adapter i virkeligheden, men jeg blev simpelthen så glad for dem at jeg tillod mig at give dem en tur gennem testmøllen. Der er med Creative Aurvana SE nemlig tale om et bevis på at et par hovedtelefoner ikke behøver at koste alverden eller have et fancy design, hvis bare det kan spille godt og være behageligt og nemt at bruge. Dét er Creative Aurvana SE og de spiller bare så fantastisk når man tager alt i betragtning. De er komfortable, har en rigtig fin og detaljeret lyd
Positivt
- Fantastisk lyd
- God komfort
- Simpelt design der ikke fylder
Negativt
- En smule bastung
Pris og tilgængelighed
Set til 413,- for Aurvana Live! Modellen, som altså ikke er SXFI certificeret, men i bund og grund burde være det samme sæt hovedtelefoner.