torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master Mastercase Pro 6

Test: Cooler Master Mastercase Pro 6

Make of it what you will skriver Cooler Master om deres nyeste kabinet, MasterCase Pro 6, som du som bruger altså kan tilpasse så det ser ud og er som du gerne vil have det. Vi har fået lov at kigge på dette relativt diskrete kabinet, som modsat meget andet ikke står og skriger gaming, men er derimod holdt stilren og diskret. Udseende er dog ikke det hele ved et kabinet, hvorfor vi i denne test både kigger på designet og dykker ned i, hvilke funktionelle features kabinettet her gemmer på.

Hvad er der i æsken?

Man hiver Cooler Master MasterCase Pro 6 ud af kassen bogstaveligt talt, idet den foruden at være beskyttet af noget gråt flamingo også er placeret i en grå stofspose. Denne stofspose kan man eventuelt om man vil bruge til senere transport af sit kabinet, hvis man eksempelvis skulle være typen, der rejser til gaming events. Jeg er dog ikke sikker på at det er hensigten med denne stofspose da den ikke virker særlig robust og når man har monteret alle sine komponenter i kabinettet vejer den snildt over 15kg, men det er dog grundet dette en fed unboxing ikke desto mindre.

Foruden det store kabinet i sort er der inde i selve kabinettet også en æske med tilbehør i form af kabler og skruer til montering af ens udstyr i kabinettet.

Specifikationer

  • Farve: Mørk metallisk gråt udenpå og sort indeni med mulighed for enten rødt eller blåt LED-lys inde
  • Materialer: Stålkonstruktion med paneler af plastik
  • Dimensioner: 544 x 235 x 548 mm (L x B x H)
  • Nettovægt: 11,74 kg
  • Motherboard understøttelse: ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
  • Expansion slots PCI: 7
  • Input: USB 3.0 x 2 samt audio in/ud i fronten
  • Præinstallerede faner:
  • For: 140mm x 2
  • Bag: 140mm blå/rød x 1
  • Blæserunderstøttelse:
  • For: 120mm x 3 / 140mm x 3
  • Bag: 120 x 1 / 140mm x 1
  • Top: 120 x 2 / 140 x 2
  • Vandkøling support: For: 240 / 280mm, Bag: 120 / 140mm, Top: 240mm / 280mm (max længde på radiator 297mm)
  • CPU-køler: 190mm / 7.48″
  • PSU: 200mm / 7.87″
  • Grafikkort: 412mm / 16.22″ (uden 3.5″ HDD bur, 296mm / 11.7″ med)
  • Kabelføring: 25-35mm
  • Støvfiltre: For og bund
  • Strømforsyning: Montering i bunden, ATX
  • Ekstra: Vindue i sidepanelet samt LED-belysning i frontens bund

Design

Straks efter man har fået MasterCase Pro 6 ud af æsken og op på skrivebordet eller hvor man har en intention om at skulle samle dette bæst erfarer man at der er tale om en ulv i fåreklæder. Det lyder måske lidt forkert, idet et får er langt fra så elegant som dette kabinet, men det jeg mener med metaforen er at MasterCase Pro 6 på sit elegante og simple ydre gemmer et hav af features, som bare venter på at blive opdaget.

MasterCase Pro 6 formår sågar at være mere subtil end sin navnebror og forgænger MasterCase 5, som jeg ligeledes synes ser nogenlunde diskret ud. Man har ikke nogle skarpe kanter eller abstrakte detaljer, hvorfor MasterCase Pro 6 føles ganske stilrent og lige til at passe ind.

Kabinettet gemmer dog på en filosofi må man vel kalde det, for bag sloganet “Make it yours” ligger Cooler Master at de ting vi ejer skal være personlige og en måde, hvorpå man kan opnå dette med et kabinet er ved eksempelvis at understøtte deres FreeForm Modular system. Dette går ud på at man kan tilpasse og opgradere sit kabinet efter ønske og out of the box betyder det at man kan vælge om man vil have sidepanelerne stående på kabinettet eller helt fjerne dem.

Sidepanelerne på MasterCase Pro 6 holdes nemlig fast af magneter og simple hængsler, der ikke kræver meget modstand når man vil løfte dem væk. På denne måde kan man enten vælge at gemme og pakke kabinettet ind eller også kan man give den et endnu mere skrabet og luftigt look.

Desuden understøtter sidepanelerne et pop-up system, som gør brugeren i stand til at lade sidepanelerne hvile på selve kabinettet eller løfte dem en smule. I den løftede tilstand får man to effekter, hvoraf den ene er mindre vigtig og baserer sig på udseende, hvorimod den anden giver en forøget luftcirkulation yderligere. Udefra set er MasterCase Pro 6 nemlig temmelig aflukket, men luftcirkulation har producenten alligevel sørget for med diskrete aftræk.

For at opretholde det cleane look, som Cooler Master har villet opnå med MasterCase Pro 6 så er tingene simpelthen gemt bag panelerne. På toppens front har man sågar en flap, hvorunder man finder to USB 3.0 porte og jacks til henholdvis hovedtelefoner og mikrofon. Personligt synes jeg det er lettere upraktisk at tænd og sluk knappen ligeledes er at finde under denne flap, som dog kan flippes hele vejen og ved hjælp af magneter holdes fast til kabinettet.

Funktionalitet

Selvom det indre af et kabinet i ligeså høj grad er en del af designet, så er det på en anden måde at design har en betydning, idet det er hér at man som bruger skal tilbringe mest tid når man sammensætter sin computer.

Indersiden af MasterCase Pro 6 er delt op i tre dele om man vil. I det store luftrum til venstre vil man montere motherboard og dertilhørende dele, mens man til højre herfor har slots til diske og drev. Den nederste del er splittet fra resten med en “splitter” af stål og her er der foruden strømforsyning også gjort plads til yderligere to drev.

MasterCase Pro 6 er designet og udviklet med input og feedback fra tidligere brugere og ellers folk, som modder og sammensætter computere til daglig. Sammen med denne input og Cooler Masters mangeårige erfaring i branchen gør at de er i stand til at tænke på de små detaljer, der gør at man får en god oplevelse når man skal samle en PC i dette kabinet. Hvis man eksempelvis fjerner begge sidepaneler når man skal sætte tingene sammen, så er der på det bagerste stykke, som motherboard hviler på, lavet huller til at man kan føre kabler ind mod motherboardet “udefra” og på den måde kan man altså gemme kablerne mellem ydrepanelet og rammen.

Montering

I æsken i bunden af kabinettet, som vi nævnte foroven, finder man adskilligt tilbehør til montering og der er også nogle velcrobånd, så man kan sørge for at ens kabler bliver holdt på plads og samlet.

Hvad enten man anvender 3.5″ diske eller 2.5″ så er der plads til disse i kabinettets dertil anlagte skuffer, men hvor man uden brug af værktøj kan montere 3.5″ diske, så kræver det montering med skruer, hvis man har med 2.5″ at gøre.

Resten af komponenterne er ligeledes nemme at komme til og tager man et skridt ad gangen så burde man være temmelig godt kørende. Strømforsyningen skal sættes fast til en ramme og skubbes ind fra bagsiden, men ellers er der ikke noget særligt anderledes ved de andre komponenter. Der er i hvert fald masser af plads i kabinettet til ens kølere, diske og grafikkort.

FreeForm Modular systemet

Som vi så det med forgængeren, MasterCase Pro 5, så er dette kabinet udviklet med henblik på at man kan udvide dets features og ændre på designet, så det passer til ens stil og behov. Selv out of the box er MasterCase Pro 6 bygget således at det står en frit for om man vil have sidepanelerne monteret eller ej. På fronten har man støvfiltre så kabinettets indre altså ikke er udsat, hvis man vælger at tage panelet af. Ligeledes har man et støvfilter i bunden af kabinettet under den del, hvor man finder sin strømforsyning, hvilket egentlig er meget smart for temmelig meget støv ender med at lande på gulvet.

Konklusion

Efter min mening har Cooler Master ramt rigtigt på en del vigtige features. Designet er efter min mening rigtig godt, idet det hverken er kedeligt eller skriger “gaming” fra alle sider. Det er lækkert uden at være for meget og det skal det have ros for. Desuden er det indvendige design ligeledes gennemtænkt og velegnet til både dem, der skal pille det fra hinanden én gang, såvel som dem der kunne finde på at modde og lege med tilpasninger kontinuerligt. Selv uden udvidelser kan man få det ydre design af kabinettet til at være anderledes fra den ene dag til den anden.

Den store rude i siden er en fed detalje, så man kan se ind til sine komponenters ve og vel og sikre sig at de har det godt, men hele konstruktionen er sammen med dette panel en fedtfingremagnet, skal man lige være obs på.

Prisen er efter min mening en smule høj for dette kabinet, især når man tænker på at der er en del plastik, men sammenlignet med meget andet derude, så får man også en masse fede features og detaljer i MasterCase Pro 6, som bestemt kan være overvejelserne (og dermed prisen) værd.

Man kan endvidere nærmest være sikker på at have med et tidsløst kabinet at gøre, som der vil blive udgivet udvidelser til, således at man kan opgradere og tilpasse kabinettet uden at skulle ud og investere i et helt nyt.

[checklist]

  • Diskret men sofistikeret design
  • Indvendigt design nemt at arbejde med
  • Sidepaneler med PopUp funktion
  • Modulært design

[/checklist]
[badlist]

  • Prisen
  • Meget plastik

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1200,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Make of it what you will skriver Cooler Master om deres nyeste kabinet, MasterCase Pro 6, som du som bruger altså kan tilpasse så det ser ud og er som du gerne vil have det. Vi har fået lov at kigge på dette relativt...Test: Cooler Master Mastercase Pro 6