søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Blue Satellite hovedtelefoner

Test: Blue Satellite hovedtelefoner

Blue, der for nyligt i øvrigt blev opkøbt af Logitech, arbejder fortsat på at innovere i markedet for lyd og selvom vi måske bedst kender dem for deres mikrofoner, så agter de også at levere kvalitetsprodukter i den anden lydkategori, hvor lyden bliver afspillet i stedet for indspillet. I denne omgang har vi fået lov at kigge nærmere på deres trådløse hovedtelefoner, Blue Satellite, som desuden gemmer på en indbygget forstærker og et patenteret støjreduktionssystem. Vi lytter nærmere og kommer her med bud på om Blue Satellite lever op til forventningerne og det i øvrigt ikke så lave prisskilt.

Hvad er der i æsken?

Blue Satellite må anses som værende et produkt, der hører til premium kategorien af hovedtelefoner og dette afspejler indpakningen såmænd også. Selve den ydre æske er ikke den der imponerer, men inden i gemmer sig et hård etui, som man kan bruge til at opbevare eller transportere sine hovedtelefoner i og der er i dette også plads til en lille gennemsigtig cylinder-formet æske, hvori man finder USB-ladekablet og den medfølgende 3.5mm jackstik kabel foruden papirerne. Det hele føles en smule eksklusivt pakket ind og man er lidt spændt når man pakker op af samme årsag.

Design

Af de kablede Blue hovedtelefoner jeg har haft fornøjelsen af at lege med så har de alle sammen mere eller mindre haft det samme overordnede design med små modifikationer og det rækker sig helt fra deres lola model til deres planar magnetiske ella model.

Med Blue Satelllite går producenten trådløst og skifter designet helt ud. Om det er af ønske eller behov er lidt svært at vide, men faktum er at Blue Satellite er væsentlig anderledes end de andre headsets, idet den er udstyret med fire lyddrivere grundet sit unikke støjreduktionssystem. De to forskellige lyddrivere per ørebøf er på henholdsvis 44 og 30 mm. Det er de små enheder som er til den aktive støjreduktion (ANC), men alligevel føles Blue Satellite som værende både mere kompakte og lettere end fx lola og de andre hovedtelefoner.

Den mere kompakte fornemmelse kommer nok af at hele hovedbøjlen på Blue Satellite er langt smallere og polstringen tyndere. Hvorvidt dette har indflydelse på komforten kommer vi nærmere ind på i et senere afsnit. Det generelt tyndere design får dog Blue Satellite til at fremstå langt mere simpelt og også nemmere at håndtere da det er nemmere at smide på hovedet end de andre Blue modeller.

Konstruktionen i Blue Satellite er ret robust og der er også brugt en del metal for at opnå dette kvalitetsindtryk. Når man vil justere hovedbøjlen er det en klassisk udtræksmekanisme og den er lige nøjagtig stram nok til at det ikke føles for meget eller for lidt. Selve øretelefonerne er i øvrigt med DJ-funktion, hvilket betyder at de kan drejes halvfems grader og hænges om halsen. Yderligere er konstruktionen bygget sådan op at headsettet også kan foldes sammen så det er nemmere at transportere rundt i tilfælde af at man ikke skulle have det medfølgende etui med sig.

Farvevalget i Blue Satellite er ret flot og i vores testudgave var der både guld, sølv og sort. Farven sølv dominerer, mens de to andre farver er elegant tonet ned så de skaber en visuel effekt uden at det er forstyrrende. Især guldfarven fylder meget lidt og er koncentreret lidt på hovedbøjlen og på midten af øretelefonerne. Blue Satellite fås også med et hvidt look, hvor det sorte er skiftet ud med brun og de guldfarvede elementer er bibeholdt.

På denne nævnte midte er der også hvide LED-lys, som lyser op når man tænder for Blue Satellite eller når man sætter det til at parre med en bluetooth enhed, tænder og slukker for enten ANC eller den indbyggede forstærker. Rundt om dette Blue logo i guld er der på både den højre og venstre tre knapper hver.

Disse seks knapper i alt er til netop at tænde og slukke for ANC, Bluetooth, forstærkeren eller til at justere lyden og afspilningen med. Knapperne er ikke så nemme at ramme, men til gengæld er de lavet med tilpas stor afstand så man efter lidt træning sagtens kan lære deres position nogenlunde uden hele tiden at skulle trykke sig og prøve sig frem.

På undersiden af de to hovedtelefoner har man i hver sin side en udgang også. Den ene indeholder 3.5mm jackstik så man kan slutte en kablet enhed til høretelefonerne og i den anden ende har man ladekablet. Hvis der er strøm nok på Blue Satellite så virker dens forstærker stadigvæk selvom man ikke bruger Bluetooth.

Funktionalitet

Langsomt men sikkert bevæger vi os mod de elementer, som er mindst ligeså vigtige som designet. For de audiofile er det nok langt mere vigtigt, hvordan lyden spiller end udseendet, mens jeg tror de fleste vil enes om at komfort er uundgåeligt vigtigt uanset om man er til det ene eller det andet og denne del kommer vi også ind på.

Lydkvalitet

Jeg må indrømme at jeg indledningsvist var en smule skeptisk når det kom til lyden i Blue Satellite og vi snakker her om inden jeg fik dem tændt og sluttet til. Mest fordi jeg har haft gode erfaringer med deres andre hovedtelefoner, men når det nu var deres første trådløse sæt, så var det alligevel måske endnu en ny genre for Blue.

Lydmæssigt skuffer Blue Satellite dog bestemt ikke. Der er tale om et velafbalanceret sæt hovedtelefoner, hvor der er masser af detaljegrad og der er god fordeling af både lave, mid og høje toner, som ikke overlapper og generelt føles meget klare og tydelige. Der er en stærk bund, som ikke fylder for meget, men de 44 mm store lyddrivere har i hvert fald et fint punch og kan spille højere end hvad godt er for ørene.

Forstærkeren i Blue Satellite har modsat de andre hovedtelefoner fra producenten kun to tilstande, nemlig tændt og slukket, hvor for eksempel de andre også har en “+” tilstand, som booster lyden endnu mere og især adderer en smule mere bas end man måske vil synes om. Forstærkeren i dette sæt er den midterste indstilling når den er sat til og giver et lydmæssigt boost hele vejen rundt og det lyder rigtig godt. Der er stadig en smule mere bass og de høje toner kommer mere til udtryk med forstærkeren slået til, men det er altså ikke dermed sagt at Blue Satellite ikke lyder godt uden forstærkeren også.

Problemet med Blue Satellite opstår dog mellem sangene, hvor der er stille for her hører man pludselig en summen i den trådløse forbindelse og den er relativt høj. Man hører den også lidt i musik som spiller stille og det er lidt irriterende. Man kan ikke høre dette når musikken spiller ellers, men det er bestemt et irritationsmoment, der desværre ikke går ubemærket hen.

Støjreduktion

Som nævnt har Blue udviklet et patenteret støjreduktionssystem og deres hemmelighed er at de i stedet for at anvende de eksisterende og samme lyddrivere som også driver musikken, så vil de genskabe støjens modpoler med et ekstra sæt 30mm lyddrivere. Tanken synes jeg er genial med min begrænsede forståelse af hvordan lyd fungerer. Dog viser det sig desværre at være noget lidt andet i praksis. Ret skal være ret dog og det afhænger af hvor man agter at anvende sit Blue Satellite sæt. Fx opnåede jeg ikke nær så god ANC i Blue Satellite, som jeg gør til daglig med mit plantronics sæt på kontoret. Dog var Blue Satellite langt bedre til at fjerne støjen i min bil. Jeg kører dog ikke bil og har hovedtelefoner på samtidigt, så det er lidt svært at sige dette er en god ting, men man må også forstå at ANC fungerer på den måde at det er tunet til at fjerne bestemte niveauer af lyde og her er Blue Satellite altså god i trafikken. På kontoret er den ikke just at prale af.

Batteritid

Skal man stole på producenten så er Blue Satellite i stand til at holde strøm i op til 24 timer, hvis altså man hverken har forstærker eller ANC slået til. Hvis man derimod ønsker at anvende disse to funktioner reducerer man batteritiden til en tredjedel sådan cirka. Begge tal stemte nogenlunde overens med mine målinger plus minus så det vil jeg mene sagtens er noget man kan måle sig efter og derudfra vurderer om det er nok. Opladningen er dog ikke så hurtig som man kunne ønske det, men oftest er headsettet klar efter et par timers opladning.

Komfort

Som allerede nævnt tidligere er hovedøjlen på Blue Satellite både smal og tynd. I hvert fald set i forhold til de andre hovedtelefoner fra denne producent. Det skulle man frygte havde en negativ indflydelse på komforten, men tværtimod så er Blue Satellite for mig langt mere behagelige at have på hovedet. Dette skyldes at Blue Satellite mere hviler på hovedet og er utrolig lette at have om ørerne, hvilket ikke altid var tilfældet med fx Blue Lola, som godt kunne stramme om hovedet og blive varme og denne samme oplevelse får man slet ikke med Blue Satellite.

Derimod føles de ret luftige og om det er fordi der er så meget hulrum inde i selve øretelefonerne eller generelt en bedre konstruktion kan være det ene ligeså meget som det andet. For mig var det i hvert fald behageligt og uden hverken varme, stramning eller ubehag selv efter at have lyttet til musik i flere timer på arbejde med Blue Satellite.

Konklusion

Af et premium sæt hovedtelefoner at være så har Blue Satellite både gode og mindre gode elementer man skal være opmærksom på og så er det helt op til en selv at vurdere om det der er vigtigst for en opvejer de mindre gode dele til at man ønsker at betale den høje pris som Blue Satellite nu engang har.

Lydmæssigt spiller Blue Satellite fantastisk og det bliver kun bedre med den indbyggede forstærker. Forstærkeren mindsker dog batteritiden betragteligt og det bliver med denne aktiveret nærmest et headset man skal lade op flere gange om ugen. Derimod er der tale om et kompakt sæt over-ear og komforten er helt i top.

Der hvor Blue Satellite derimod ikke lever op til hverken prisskilt eller forventninger er ved dens irriterende summen og så er ANC ikke den bedste jeg har haft mulighed for at lege med. Min bils støj og tog/bus er den nogenlunde til at screene ude, men støj fra samtaler går ikke så godt sammenlignet med andre headsets jeg har testet.

Alt i alt betaler man en premium pris for premium lyden, mens Blue har en del de skal arbejde på for at bringe de andre elementer helt op på samme høje niveau og gøre at prisskiltet er helt retfærdiggjort.

[checklist]

  • Flot design
  • God og balanceret lyd
  • Indbygget forstærker

[/checklist]
[badlist]

  • ANC fungerer ikke optimal
  • Lille smule støj ved den trådløse forbindelse

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 3.490 kr.

Køb Blue Satellite

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Blue, der for nyligt i øvrigt blev opkøbt af Logitech, arbejder fortsat på at innovere i markedet for lyd og selvom vi måske bedst kender dem for deres mikrofoner, så agter de også at levere kvalitetsprodukter i den anden lydkategori, hvor lyden bliver afspillet...Test: Blue Satellite hovedtelefoner