tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserComputer tilbehørTest: ASUS ZenBeam GO E1Z mini USB projektor

Test: ASUS ZenBeam GO E1Z mini USB projektor

Mobilitet burde nærmest være nøgleordet for 2017, hvor rigtig mange af vores komponenter er blevet mere mobile. Hvis ikke de er blevet mindre, så har de fået flere funktioner. Det skyldes samfundet, som vi lever i, hvor vi gerne vil kunne tage vores liv og arbejde med os uanset, hvor vi tager hen. En projektor lyder måske ikke som værende det oplagte produkt at gøre mobilt, men ikke desto mindre så har disse små enheder vundet popularitet mange steder og ASUS ZenBeam GO E1Z er en sådan portabel projektor. Den er drevet af et internt batteri og giver dig et lærred uanset, hvor du er nærmest. Vi har set nærmere på dens anvendelsesmuligheder og du kan se med om den er noget for dig.

Hvad er der i æsken?

Trenden med at nye ting man erhverver sig skal være pænt pakket ind er også nået til indpakningen af ASUS ZenBeam GO E1Z, hvor selve projektoren er det første man støder på, når man løfter låget på kassen. Herefter skal man grave sig frem til det kunstlæder-etui man bruger til transport, oplader og to micro-USB kabler til henholdsvis opladning og data.

Design og funktionalitet

ASUS ZenBeam GO E1Z er en lille champagne-farvet rektangulær enhed, som jo i virkeligheden bare ligner en mini-udgave af en projektor, som det jo også er i sidste ende. Den er ganske vidst på bagsiden udstyret med lidt andre tilslutninger end man ellers ser det i en fuld-størrelse projektor.

Når vi nu har bagsiden på tale, så er der her fra venstre til højre et stik til hovedtelefoner, mikro-USB til tilslutning af PC/Smartphone, USB til opladning af anden enhed, mikro-USB til opladning af ASUS ZenBeam GO E1Z og så en knap til at tænde og slukke for projektoren.

Den store USB-A port i midten på bagsiden af ASUS ZenBeam GO E1Z er med en output på 5V/1A og det betyder at man kan oplade andre enheder, hvis man skulle få brug for det på farten. Det indbyggede batteri på ASUS ZenBeam GO E1Z er nemlig på hele 6.400 mAh og det kan enten give projektoren 5 timers brug eller oplade en iPhone op til tre gange cirka. Vi snakker her naturligvis om den mindre iPhone, der er tilgængelig derude, men ikke desto mindre en fin præstation.

 

ASUS er generelt kendte for at høste et par designpriser hjem i ny og næ og det er også tilfældet med ASUS ZenBeam GO E1Z, som har fået den famøse reddot award tilbage i 2016, hvilket fortæller lidt om produktets elegante ydre, som er ganske nydeligt udført. Produkterne bliver vurderet indenfor deres respektive kategorier, så konkurrencen har måske heller ikke været for hård, men dermed ikke sagt at ASUS ZenBeam GO E1Z ikke er en flot enhed for det er den bestemt, men jeg har også set langt pænere produkter (også af ASUS), som har vundet denne pris.

På siderne af ASUS ZenBeam GO E1Z er der ikke meget at skrive om. Her er der et hullet design, som er udført således at det virker som om hullerne er placeret tilfældigt og det giver et godt look. Foruden disse har man blot en skrueknap på toppen, som man bruger til at tilpasse billedets skarphed til overflade og afstand.

I bunden finder man et gevind, der burde passe til almindelige tripods og andet, således at man kan placere sin projektor på et stativ eller andet når man skal fremvise eller præsentere.

I toppen er der gjort plads til to små LED-lys, der fortæller om batteri og lysets status. Det er muligt at juster lysstyrken på ASUS ZenBeam GO E1Z, men det ændrer også ved batteritiden for produktet og de 5 timers drifttid er nok baseret på den svageste belysning. Det er i hvert fald mit skøn i forhold til de tests jeg fik lavet uden at jeg fik målt det nøjagtige timeantal som ASUS ZenBeam GO E1Z kunne køre, men mere end 4 timer kunne den i hvert fald sagtens håndtere.

Med hensyn til lysstyrken, så er det noget man lige skal være opmærksom på, for selvom producenten annoncerer med noget af det kraftigste lys i kategorien, så er der stadig tale om en mobil enhed drevet af et batteri og for at man kan få nydt sin præsentation, film eller billeder til fulde, så kræver det optimale lysforhold i det lokale eller setting, hvor man skal præsentere. At afspille i sollys og udenfor er et decideret og kortfattet “nej” for det har ASUS ZenBeam GO E1Z ikke lysstyrke (læs 150 lumens) nok til. Hvis man derimod mørklægger lokalet helt så har man en rigtig god privat-biograf nærmest.

Der er ligeledes en højtaler indbygget i ASUS ZenBeam GO E1Z for at supportere video og billeder med noget lyd, men her forsvinder biografoplevelsen, for højtalerenheden i projektoren er kun til husbehov så at sige og der skal være musestille i lokalet, hvis man gerne vil høre detaljeret tale blive gengivet.

ASUS ZenBeam GO E1Z tilpasser sig i øvrigt selv til overfladen. Dette er naturligvis kun til en hvis grad og til en given hældning, men den finder selv ud af om væggen er lige eller skrå og projekterer så billedet i henhold til dette. For det meste spiller denne funktion faktisk ganske godt, men man skal også tænke på hvad der bør kunne lade sig gøre og hvad der ikke kan. Eksempelvis kan man ikke projektere på en buet overflade og forvente at sensoren er særlig succesfuld.

Eftersom ASUS ZenBeam GO E1Z præsterer en opløsning på “blot” 854×480 pixels så er det begrænset, hvor flot ens 4K videoer ser ud, som man eventuelt har optaget med sin iPhone eller anden enhed. Det er dog langt bedre end jeg selv havde frygtet for at være ærlig og når det bliver blæst op på væggen med op til 120 tommer, så glemmer man om denne begrænsning og nyder storskærmen man får stillet til rådighed trods alt.

For at slutte ASUS ZenBeam GO E1Z til sin PC eller Android telefon skal man enten bruge DisplayLink drivere på sin computer eller også den app, som man bliver henvist til ved brug med Android smartphones. Selvom det er via USB, så agerer ASUS ZenBeam GO E1Z som en ganske enhver anden ekstern skærm.

Konklusion

Hvorvidt man bliver glad for ASUS ZenBeam GO E1Z eller ej afhænger i høj grad af de forventninger man har til den. Dette kan man argumentere gør sig gældende for alle produkter, hvilket også er rigtigt, men i netop denne kategori kan det bare være ekstra svært, idet noget af ens forventning afhænger af den erfaring man har med denne type produkter. Hvis man ingen erfaring har med mobile projektorer kunne man måske fristes til at tro, der blot er tale om en mindre skala, men samme funktionalitet og lysstyrke og det er ikke tilfældet. ASUS ZenBeam GO E1Z er efter min mening ganske fin til det formål den er bygget til og det er en mobil skærm til simpel præsentation. Billedekvaliteten er ganske tilfredsstillende alt taget i betragtning og man får en mobil projektor med adskillige timers drifttid. Opløsningen på WVGA (854s480) kan virke som værende lav, men detaljegraden er faktisk helt i orden til, som nævnt, den simple præsentation.

[checklist]

  • Kompakt
  • Kører på batteri
  • Indbygget højtaler
  • Nem opsætning

[/checklist]
[badlist]

  • Lysstyrke begrænset
  • Højtaler begrænset kvalitet

[/badlist]

 

Pris og tilgængelighed

Set til 2.578,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Mobilitet burde nærmest være nøgleordet for 2017, hvor rigtig mange af vores komponenter er blevet mere mobile. Hvis ikke de er blevet mindre, så har de fået flere funktioner. Det skyldes samfundet, som vi lever i, hvor vi gerne vil kunne tage vores liv...Test: ASUS ZenBeam GO E1Z mini USB projektor