Et par år siden nævnte vi at WiFi 7 nu var så småt på vej, men ikke nødvendigvis noget man skulle vente på da det dengang var forholdsvist nyt. Vi er nu kommet til at det nærmest er standarden og prisen spiselig. Vi ser nærmere på en ASUS RT-BE58U Dual-Band router med WiFi 7 og en overkommelig pris.
Hvad er der i æsken?
Temmelig standard æske med en illustration af produktet på ydersiden sammen med en masse specifikationer, features og priser, som produktet allerede har vundet. Indholdet er beskedent og består af router, strømforsyning med adapter til EU og UK stik samt et kort ethernet-kabel du kan bruge til at forbinde din nye router til dit modem eller hvordan du nu agter at sætte det op.
![ASUS RT-BE58U router 2 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-2-scaled.jpg)
Design
ASUS vælger at køre den klassiske stil, hvor antennerne er synlige og i dette tilfælde fylder mere end selve routerens hovedpart, hvis man ser bort fra luften mellem antennerne.
Antennerne på ASUS RT-BE58U er nemlig både høje og ret tykke, så det lover umiddelbart godt, men det kommer jeg ind på lidt senere når jeg kigger på routerens performance.
![ASUS RT-BE58U router 3 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-3-scaled.jpg)
I æsken er det hele pakket ned og antennerne kan du vippe både udad og opad, hvilket er smart, hvis du eksempelvis ønsker at montere routeren på væggen i oprejst stilling. Det som dog så kan undre i dette tilfælde er at ASUS ikke har valgt at inkludere huller til vægmontering.
Husk at antennerne yder bedst, hvis de peger opad fordi de fra den lodrette position sender signalet vandret. Det smarte med ASUS RT-BE58Us antenner er så at du kan vippe dem forskelligt for at opnå signaler i opad- og nedadgående retning, hvis du bor i et hjem med flere etager.
![ASUS RT-BE58U router 5 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-5-scaled.jpg)
Portene til ASUS RT-BE58U finder du på dens bagside, hvor den boltrer sig med
Derudover så har ASUS RT-BE58U ikke et spændende design i virkeligheden. Den er holdt lidt kileformet, men uden det store show. Selv LED-lysene på fronten er ret beskedne, hvilket jeg er fan af.
Funktionalitet
Opsætningen af ASUS RT-BE58U kunne næsten ikke være mere snorlige. Du sætter routeren til dit modem og tænder enhederne op. Mens jeg ventede på at de begge bootede op, så downloadede jeg ASUS netværskapp til min smartphone og fulgte instrukserne dér for at sætte netværket op.
![ASUS RT-BE58U router 9 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-9-scaled.jpg)
Da jeg var færdig med guiden blev jeg bedt om at installere en ny firmware, der var klar. Et tip herfra er at hvis der er en firmwareopdatering til dit netværksudstyr, så er det generelt en god idé at få det installeret. Det er dit første værn mod hacker og trusler fra internettet, så hvis der er sårbarheder, som producenten har syntes var nødvendige at fikse, så kommer de netop gennem en sådan opdatering.
Efter opdatering kunne jeg dog ikke få gang i routeren gennem appen og skulle genstarte både router og app før de genkendte hinanden med de indstillinger jeg havde sat op, hvorefter man bliver mødt med en ret fin app, der er utrolig nem at finde rundt i. Du kan sågar ændre temaer i appen, hvis du vil have at den skal se anderledes ud. Der er et hav af indstillingsmuligheder, men det er stadig en brøkdel af det som er tilgængeligt, hvis du kobler til routeren direkte via din browser.
![ASUS RT-BE58U router 8 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-8-scaled.jpg)
Dækning
Udstyret med min telefon i hånden, så starter jeg vanen tro WiFi analyzer appen og går rundt omkring i hjemmet for at se, hvor godt ASUS RT-BE58U dækker det med signal. Når man tager routerens umiddelbare størrelse i betragtning, så gør den det ret godt. Nu ved jeg godt at antennerne ikke just er små, men alligevel føler jeg ikke at ASUS RT-BE58U fylder unødigt i billedet.
Jeg ender med at have en dækning i hele hjemmet uden brug af Mesh, hvilket jeg kan være fint tilfreds med. Styrken af signalet er ikke godt alle steder naturligvis, men jeg smed ASUS RT-BE58U i en ende af huset og kunne fange signal i hele huset på 140 m2 (producenten oplyser dækning op til ca. 185 m2), så det er ret fint. I kælderen havde den bedre signalstyrke end dyrere enheder, mens den andre steder performede lige under, så til prisen synes jeg den klarer sig ganske fint.
![ASUS RT-BE58U router 2 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-2.png)
Hastighed
På hastigheden ender ASUS RT-BE58U også med at yde overraskende godt. I hvert fald i forhold til den pris man giver for den, så giver den ganske fine resultater, som de fleste hjem stadig i dag kan være fint tilfredse med.
Jeg oplede en bedre ping i udkanten af signalet end jeg eksempelvis gjorde med en Nighthawk router, der koster næsten det dobbelte i skrivende stund, så helt utilfreds kan man nok ikke være med ASUS RT-BE58Us ydelse. Jeg spillede også mine skydespil mens jeg var forbundet til den og kunne ikke umiddelbart pege i retning af at den gav mig nogle udfordringer. Den ydede som den skulle og var stabil under hele testforløbet på mere end tre ugers test.
![ASUS RT-BE58U router 1 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-1.png)
ASUS RT-BE58U opnår sine resultater med Dual-Band teknologi på henholdsvis 2.4 GHz og 5 GHz, der tilsammen kan levere op til 3600 Mbps, hvilket også fremgår af den fulde betegnelse af routeren.
USB-porten på ASUS RT-BE58U kan i øvrigt forbidnes til et mobilt modem, så den kan låne netværk derfra, hvis nu du skulle miste din internetforbindelse fra den primære internetleverandør.
![ASUS RT-BE58U router 7 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-7-scaled.jpg)
Hvis du i øvrigt ikke er tilfreds med hastighed eller netværksstyrke, så kan ASUS RT-BE58U udvides ved hjælp af ASUS’ AiMesh teknologi, hvor du forbinder ekstra routere fra producenten til at agere som noder og på den måde udvider dit netværk kraftigt. Da jeg kun var i besiddelse af én ASUS router under min test, så var det ikke muligt at teste denne funktionalitet.
![ASUS RT-BE58U router 4 | eReviews.dk](https://www.ereviews.dk/wp-content/uploads/ASUS-RT-BE58U-router-4-scaled.jpg)
Konklusion
ASUS holder stilen med deres routere i serien RT, hvor man tidligere har fået ret meget for pengene og det ender man efter min mening også med at gøre her i ASUS RT-BE58Us tilfælde. For en overkommelig pris får du også en router, som du kan udvide med AiMesh hvis du finder ud af at det alligevel ikke er nok og det til en relativt billig opgraderingspris. ASUS RT-BE58U er utrolig nem at navigere rundt i både for så vidt angår den initielle opsætning, men også senere opsætninger af ekstra netværk, gæstenetværk osv. Kort sagt så får du temmelig meget router for pengene og den er klart en anbefaling herfra.
Positivt
- Nem at sætte op
- God dækning
- God hastighed
- God app og webinterface
Negativt
- Sløv 2.4 GHz hastighed