fredag, november 15, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG Strix Fusion 500 7.1 gaming headset

Test: ASUS ROG Strix Fusion 500 7.1 gaming headset

Gaming headsets med Hi-Fi forstærkere og DACs er begyndt at dukke op fra stort set alle de større producenter og ASUS melder sig til klubben med deres ROG Strix Fusion 500 7.1 gaming headset, der foruden en ESS DAC og Sabre forstærker også byder på et flot design med RGB-belysning. ROG Strix Fusion 500 byder på kompabilitet med forskellige platforme, såsom PC og PS4, men den har også noget, som måske er lidt atypisk for et gaming produkt og det er touch-styring, så det bliver spændende at se om ROG Strix Fusion 500 lever op til forventningerne i denne test.

Hvad er der i æsken?

ROG Strix Fusion 500 har en af de flotteste indpakninger jeg længe har set og det er nærmest at sammenligne med et smykke eller ur. Man får ganske vist en reminder om at tilbehøret til headsettet findes under den plastik, der huser headsettet. Tilbehøret består dog blot af USB-kabel og manual, så der er ikke meget at hente derunder, men dermed ikke sagt at det ikke er nok.

Design

Hvert år uddeles der i udvalgte kategorier nogle produkter, der er flottest i deres respektive kategorier af iF Design Awards. Denne pris kan ROG Strix Fusion 500 prale med og det kommer bestemt heller ikke som en overraskelse for ROG Strix Fusion 500 er bestemt et af de flotteste gaming headsets jeg har haft mulighed for at lege med.

Det er ikke blot fordi ydresiden af ørebøfferne er med en flot blank overflade at designet er flot. Der er generelt kælet for detaljerne og man har således et mønster på både plastikken der omslutter lyddriverne og også på metalskinnen, der holder hovedbøjlen på plads. Metallet kommer til syne når man udvider headsettet for at tilpasse det til hovedstørrelsen. Selvom man benytter denne klassiske metode, så ser den ret flot ud.

Den flotte blanke overflade har dog også sine ulemper for det er en fedtfingermagnet uden lige. Normalt ville jeg ikke have et problem med det, men eftersom ROG Strix Fusion 500 må forventes at være et produkt, som man bruger ved at røre ved det med hænderne så kan det give anledning til oftere rensning. I hvert fald, hvis man som jeg, ikke kan lide at tingene er fedtede til og grimme.

Trods det smukke ydre så føles ROG Strix Fusion 500 også ganske robust. Jeg udsatte naturligvis også ROG Strix Fusion 500 for min vride-test og den afgav ikke nogle opgivende lyde, som kunne indikere at headsettet ikke kan tåle at blive brugt til gaming, hvor man ofte sidder og spiller adskillige timer om dagen og får taget headsettet af og på. Det er dog heller ikke det mest robuste headset jeg har haft mellem hænderne, idet det føles en smule plastik enkelte steder. Overall en over middel vurdering af robustheden, men heller ikke i top.

På den blanke overflade på ydresiden gemmer der sig et touch panel, som man kan bruge til at justere lyden på ROG Strix Fusion 500 med. Man kan også styre musikken og det hele foregår ved at man blot glider fingeren henover eller tapper blidt. Det betyder så også at volumen har man ikke en fysisk knap til at justere og selvom jeg kan forstå det designmæssige valg bag dette, så er det noget jeg personligt savner.

På ydresiden er der også fire områder med RGB-belysning, som man kan indstille selv gennem software og dette giver brugeren mulighed for at personliggøre headsettet enten med ens egne yndlingsfarver, spillets farver eller holdets farver. Det vælger man selv og man kan lynhurtigt skifte farverne også for lyset understøtter alle tænkelige farver man måtte komme på.

Ørebøfferne på ROG Strix Fusion 500 er ret store og det er ikke blot fordi de skal dække over de 50mm store lyddrivere. Der er tale om et over-ear headset og selv mine relativt store ører kan fint være deri. Under hovedbøjlen er der også blød polstring så hovedbunden ikke er tynget ned af headsettets vægt.

Puderne til ørebøfferne er i øvrigt aftagelige så man selv kan vælge om man foretrækker at anvende stof eller kunstlæder. I sommervarmen, som er tidspunktet for denne test, der var kunstlæderet en smule varmere end stoffet, så det er også en måde, hvorpå man kan anvende de to alternativer. Det er dog bare ikke lige til at skifte polstringen og kræver lidt fingersnilde.

Selvom det medfølgende USB-kabel til ROG Strix Fusion 500 er aftageligt og der er et hul i bunden af den ene ørebøf, så er det altså ikke ensbetydende med at headsettet er trådløst. Det er blot aftageligt fordi det er mere sikkert at transportere på den måde, hvilket er relevant for de gamere, der tager deres udstyr med på farten.

Ud af den venstre ørebøf vipper man mikrofonarmen ned når man vil bruge den. Personligt synes jeg ikke om dette designvalg, om end jeg godt kan forstå det, idet det gemmer mikrofonen væk når man ikke skal bruge den og det fremstår som værende en del af designet. Mekanismen til at vippe den ned er bare en smule mærkelig og selvom selve armen er nogenlunde fleksibel, så er den langt mere stiv end som så mange andre gaming headsets.

Funktionalitet

Software og lys

For at få det meste ud af ROG Strix Fusion 500 skal man installere AURA softwaren. Denne app giver mulighed for indstille lys i takt med andre AURA Sync kompatible enheder. Det vil sige at hvis man har andre ASUS ting med RGB-lys så kan man sørge for at alle tingene lyser i samme farver. Man kan sågar lade to ROG Strix Fusion 500 headsets låne lys af hinanden ved at lade dem synkronisere med hinanden ved blot at man holde touch-knappen inde til formålet. Jeg fik fint tastatur og headset til at lyse med samme effekter, men softwaren til ASUS’ produkter trænger virkelig til en opdatering for jeg fik til tider nogle udfald som jeg kun kunne løse ved at genstarte appen.

Lyset i ROG Strix Fusion 500 er ret lækkert og især når belysningen er lav i rummet så kommer det flot til udtryk. Det får en aura-lignende effekt omkring LED-lyset og det fremstår ret flot. For mig giver det personligt ikke så meget mening med et lysende headset, men jeg ved også at jeg på det punkt måske er en smule gammeldags og vil lade den yngre generation selv vurdere behovet kontra at det blot er flashy.

Lydkvalitet musik

Eftersom ROG Strix Fusion 500 er udstyret med en DAC og forstærker har jeg glædet mig til at sætte dem på en prøve i noget musik. Først og fremmest så spiller ROG Strix Fusion 500 utroligt højt. Eller i hvert fald kan de det og her er jeg typen, der ikke skruer helt op af hensyn til min hørelse og vil også fraråde andre gør det med dette headset.

Bassen var ret tung og det er fedt for dem der hører især moderne musik, men den var samtidigt ikke overdøvende i forhold til de andre toner. I hvert fald kom både diskant og mellemtone ret godt til udtryk og lydene var også ret godt separeret så man tydeligt kunne høre, hvad der var hvad.

Personligt foretrak jeg at høre musik med stofsørepuderne fordi musikken på den måde blev mere klar for mig og den type af musik jeg lytter til. Naturligvis skal man også huske at slukke for surround-effekten, som ROG Strix Fusion 500 ellers er udstyret med, da man ellers forvrænger musikken.

Lyd til gaming

Når man så skal til at fyre op for nogle spil, så er det at man tænder for surround effekten igen. Hvis det samtidigt ikke var så besværligt at skulle skifte mellem de to forskellige typer af overtræk, så ville jeg nok også personligt skiftevis være på stof til musik og kunstlæder til gaming. Det er nemlig sådan at kunstlæderet fanger lyden og isolerer den bedre, hvilket også forbedrer surround-effekten for mit vedkommende.

Surround med ROG Strix Fusion 500 er ganske fint, men ikke det bedste jeg har oplevet hellere. Man kan tydeligt høre fjendens position og bevægelse i eksempelvis Counter Strike, men i Battlefield 1, hvor der er langt flere lyde ind over, så falder surroundeffekten lidt i kvalitet, men den er der dog stadigt. Den er god nok til at jeg i hvert fald ville holde den aktiveret i de spil, hvor en sådan effekt kan være med til at give en fordel og en bedre spilleoplevelse.

Selve lydkvaliteten i spil er også helt i top. Man hører mange detaljer med ROG Strix Fusion 500 og det hele føles en smule mere livligt end ved anvendelse af et mere almindeligt headset uden DAC og forstærker, som det altså er tilfældet med ROG Strix Fusion 500. Bassen er virkelig godt til stede og eksplosioner og specielle effekter kommer også rigtig godt til udtryk. Lyden er i hvert fald godkendt fra min side af.

Kommunikation

ROG Strix Fusion 500 adskiller ikke lyden der går ind til det i chat og game for at man kan balancere disse to og på den måde lade ens holdkammerater overdøve lyden fra spillet eller omvendt når man bliver træt af at høre på dem. Til gengæld er mikrofonen i ROG Strix Fusion 500 ganske fornuftig og rangerer over middel i forhold til de gaming headsets jeg har testet. Mine holdkammerater meldte i hvert fald retur at jeg kom klart og tydeligt igennem og lyden føltes naturlig og hverken metallisk eller robotagtig.

 

Komfort

Som nævnt tidligere så kan man bruge de to typer af overtræk til enten at have en mere behagelig spilleoplevelse afhængigt af enten ens egne præferencer eller vejret. Man kan også anvende de to forskellige typer overtræk til at tilpasse lyden til ens smag. Uanset om man vælger det ene eller det andet så føles de ret bløde og behagelige. Jeg har tit oplevet at headsets trykker mig lige bag øret efter noget tid, men samme problematik oplevede jeg ikke med ROG Strix Fusion 500. Dette mener jeg ikke har noget at gøre med selve pudernes udformning, men derimod hele headsettets konstruktion og evnen til at flekse således at det tilpasser sig hovedformen.

Til trods for at ROG Strix Fusion 500 er et kablet headset og altså hverken har batterier eller anden trådløs teknik, så er det et lidt tungt headset at have på hovedet. Det føles ikke tungt som sådan, men det er takket være den bløde polstring på både ørebøffer og hovedbøjle. Helt overordnet er det fint behageligt at have ROG Strix Fusion 500 på hovedet, også længere tid ad gangen.

Konklusion

Hvis æstetikken har en høj kurs hos dig, så er ROG Strix Fusion 500 et af de flottere gaming headsets derude. Både overfladen og lyseffekterne bidrager til dette, men vigtigst af alt, så er det også et headset, hvor man har tænkt på lydoplevelsen mindst ligeså meget. Med sin indbyggede DAC og forstærker sørger den for at både musik og spil lyder helt fantastisk og med masser af detaljegrad og fylde. Alt sammen mens det sidder behageligt på hovedet. Hvis jeg skulle komme med et kritikpunkt, så er det at tanken om det smukke ydre har betydet at funktionstasterne til styring af volumen er gemt bag et touch-panel og det er bare ikke det mest pålidelige når man spiller nogle hektiske kampe. Alt i alt dog et fremragende bud på et godt og veludført headset, der bestemt ikke skuffer.

[checklist]

  • Flot design
  • Fantastisk lyd til både spil og andet
  • God komfort
  • Udskiftelige overtræk

[/checklist]

 

[badlist]

  • Ingen fysisk volumenknap
  • Fedtfingermagnet

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

 

Set til 999,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Gaming headsets med Hi-Fi forstærkere og DACs er begyndt at dukke op fra stort set alle de større producenter og ASUS melder sig til klubben med deres ROG Strix Fusion 500 7.1 gaming headset, der foruden en ESS DAC og Sabre forstærker også byder...Test: ASUS ROG Strix Fusion 500 7.1 gaming headset