søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG PUGIO II trådløs gaming mus

Test: ASUS ROG PUGIO II trådløs gaming mus

Vi testede den oprindelige ASUS ROG Pugio gaming mus her på siden for mere end to år siden og det er nu blevet tid til at kigge på dens efterfølger i form af Pugio II med trådløs opkobling, nyt design og nye features.

Hvad er der i æsken?

Det er sjældent at indholdet består af så mange dele når det handler om gaming mus, men ASUS ROG Pugio II gemmer på både mus, trådløs modtager, kabel, manual og et lille etui med switche, dæksler til knapperne og en pincet til at trække switchene af med. Alt sammen i en ellers kompakt æske, som størrelsesmæssigt ikke afslører, at der skulle gemme sig andet end en mus og kabel. Etuiet er nu heller ikke af betydelig størrelse, så det er ikke så underligt hellere. Derudover er der også en blank plastik plade (forklaring følger) og et ROG logo klistermærke.

Design

Det abstrakte i designet er blevet tonet en del ned i denne version og ROG Pugio II er en ret moderat mus af udseende og skiller sig som sådan ikke ud fra mængden. Den er dermed ikke sagt kedelig for med en base, der kan lyse i alle regnbuens farver og et logo ligeså, så kan du tilpasse musen til at afgive et udtryk, som passer netop dig.

ROG Pugio II har et såkaldt ambidextrous design, hvilket betyder at musen er ens ved et tværsnit på midten og kan dermed bruges af begge hænder. Det er en mus af mellemstor størrelse, så den kan bruges af både palm-grip og claw grip, hvor jeg personligt tror den er en smule bred til finger-tip brugere, men da jeg ikke spiller på denne måde skal jeg ikke kloge mig på det. Man kan jo trods alt fjerne alle knapper på musen og på den måde gøre den lidt mere venlig mod forskellige måder at holde på.

Bagpartiet på ROG Pugio II kan tages af, men det er ikke for at du kan skifte batteri, idet musen er med et indbygget genopladeligt batteri. Det er derimod for at du kan skifte dækslerne på dine taster og dermed gøre at de ikke er funktionsdygtige. På den måde kan du selv styre, hvilke af de syv programmerbare knapper, som du ønsker at anvende. Det er og kun de fire knapper i siderne, som du kan slå fra på denne måde, men det gør i hvert fald at der kommer færre miss-clicks.

Når coveret er taget af kan du også fjerne den label, som gør at bagsiden lyser i ASUS’ ROG logo og der medfølger en blank plade, som nævnt, og denne kan du selv tegne på og sørge for at det er dit eget teams logo, som lyser op på musens bagside. Det tog mig dog lidt tid at finde ud af, hvordan man fjernede logoet fra bagsiden for manualen var lidt IKEA-agtig.

Til sidst kan du ved at coveret er taget af også tilgå de skruer, som holder de to primære knapper på plads. Når disse knapper fjernes er det så muligt at skifte switchene under tasterne og du kan gå fra en hurtig og lav tast til en med mere modstand og en smule højere vandring. Alt afhængigt af, hvordan du foretrækker at spille og hvad, så kan det være afgørende for din spilleoplevelse med ASUS ROG Pugio II. Jeg har ikke set en mere simpel tilgang til det med at skifte switche på en mus endnu og denne er simpelthen så lige til at jeg tror alle vil kunne finde ud af det.

Under coveret er der også gjort plads til den lille trådløse modtager, som du dermed kan have med dig rundt, hvis altså du ikke har glemt at tage den ud af computeren og med dig. Hvis og såfremt det alligevel skulle ske, så virker ASUS ROG Pugio II både med kabel og Bluetooth. Bluetooth ville jeg nok kun anvende i nødstilfælde for den teknologi egner sig ikke til gaming endnu. Den er simpelthen ikke hurtig nok.

Kablet, som følger med er et USB-C kabel med USB-A i den ende, som skal ind i computeren. Jeg er vildt glad for at der er nogen, som har forstået at USB-C er vejen frem i dag. Der var i ASUS Pugio II i øvrigt nok plads til de fleste af mine USB-C kabler, så skulle man glemme sit eget kan man være heldig at man kan bruge en kammerats. Musen virker nemlig selv mens den lader op.

På undersiden af ROG Pugio II viser ASUS at man måske ikke helt havde gennemtænkt designet af musen fuldstændigt. Her findes nemlig to knapper. Den ene til at skifte mellem Bluetooth og 2.4 GHz samt slukke musen. Denne skydeknap er ikke så nem at ramme præcist. Dernæst er der en knap til skift af DPI følsomhed. Personligt skifter jeg slet ikke DPI mens jeg bruger en mus, men for dem der gør, kan jeg forestille mig det ikke er så hensigtsmæssigt at skulle løfte musen for at lave denne manøvre.

Den øverste del af Pugio II er i øvrigt gennemsigtig, så med den rette belysning kan du se ind i musens indmad. Det er ikke helt sådan at du kan se detaljerne af de forskellige elektriske dele, men blot overfladisk. Den nederst del er ikke gennemsigtig og hele musen har et mørkt design ser man bort fra belysningsmuligheden. Den nederste del omkring hvor fingrene hviler er i øvrigt med bløde riller, hvilket gør musen nemmere at holde fast i.

Funktionalitet

Vanen tro bevæger vi os i de næste afsnit mod selve brugen af Pugio II, som er efterfølgeren til en mus, vi i sin tid egentlig var temmelig glade for. Hele anmeldelsen kan du læse ved at følge dette link, og alternativt kan du nøjes med læse videre her og få vores vurdering af det nyeste medlem i ROG familien.

Software

Hvis du ar en ROG gaming computer er der en medfølgende softwarepakke i form af Armoury Crate, som du kan bruge til at indstille musen med i takt med computeren og andet udstyr. Alternativt kan du installere Armoury II applikationen i Windows til at indstille Pugio II efter eget ønske og behov.

Hvis du ønsker at musen ser ud på en bestemt måde, så kan du lege med lysindstillingerne og vælge din yndlingsfarve eller nogle farveskiftende effekter i stedet. Der er tre områder du kan indstille lyset på og både individuelt samt i takt. Det er scroll hjulet, basen og logoet på bagsiden.

Du kan også bruge softwaren til at kalibrere musen til brug med netop din musemåtte og så kan du naturligvis indstille alle syv programmerbare knapper på musen. Hvis du eksempelvis har behov for at nogle knapper har specielle funktioner, så du hurtigere kan pinge dine venner i PUBG eller andre spil.

ROG Armoury II er ret nem at gå til og menuerne er simple uden for mange elementer. Nogle funktioner er med en grå tekst/logo på en sort baggrund, så de er lidt sværere at spotte, men når man efterhånden ved, hvad man skal kigge efter, så går det meget godt.

Ydelse

Udstyret med en 16.000 DPI optisk sensor, så var der ikke meget jeg kunne smide efter ROG Pugio II, som den ikke kunne klare. I sidste ende var det nok mig, som var flaskehalsen for musen reagerede helt efter bogen. Jeg mærkede ikke noget lag eller andre fejl ved hverken hurtigere eller langsommere bevægelser i de forskellige DPI-indstillinger. Man kan indstille den helt ned til 100 DPI, men jeg ved ærligt talt ikke, hvem der kan bruge en mus med så lav indstilling eller så høj som 16.000 for den sags skyld.

Batteritid

En trådløs mus skal kunne holde længe. Med en trådløs gaming mus forventer man naturligvis ikke at batterierne holder i adskillige måneder, som det ellers er tilfældet med moderne kontormus for tiden. En gaming mus skal naturligvis yde en del mere så batteritiden, som ASUS lover os, ligger på 69 timer ved USB-forbindelsen og over 100 timer med Bluetooth. Der var batteri nok i hele min testperiode på et par uger og dertil skal det naturligvis siges at jeg ikke bruger musen i mere end et par timer dagligt under en sådan test. Så om den holder i 69 timer nåede jeg ikke at teste, men det er nok ikke helt ved siden af.

Konklusion

Med ROG Pugio II skal du være opmærksom på at du betaler for en mus, hvor du kan skifte switchene (tasternes indmad), selvom det er en feature du måske ikke kommer til at bruge så ofte. Det positive er så at du med større sandsynlighed kan ramme en mus, der passer lige nøjagtigt til dig. Derudover er ROG Pugio II en fantastisk gaming mus med et ganske sobert og flot design du virkelig kan gøre din egen med selvdesignet logo sågar. Pugio II kan bruges med både kabel og to forskellige trådløse forbindelser, så features er der rigeligt af. A

lt i alt en ganske glimrende gaming mus, der med et hav af features og en simpel og stærk software gør at du kan indstille den til lige nøjagtigt dit behov.

Positivt

  • Flot design
  • Tre forbindelsestyper (USB, 2.4 GHz og Bluetooth)
  • Udskiftelige OMRON switche
  • Flot RGB
  • Passer til flere grip-stile og både venstre og højre hånd

Negativt:

  • DPI tasts placering
  • Slider tast til skift af forbindelse

Pris og tilgængelighed

Set til 849,-

Køb ASUS ROG Pugio II

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi testede den oprindelige ASUS ROG Pugio gaming mus her på siden for mere end to år siden og det er nu blevet tid til at kigge på dens efterfølger i form af Pugio II med trådløs opkobling, nyt design og nye features. Hvad...Test: ASUS ROG PUGIO II trådløs gaming mus