torsdag, december 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS ROG Fusion II 500 gaming headset

Test: ASUS ROG Fusion II 500 gaming headset

ASUS mener at have headsettet til dig uanset om du sidder med PC, PlayStation eller en anden platform og så er den spækket med features, der ikke er plads til at nævne her i vores intro-tekst. Læs med og bliv klogere på, hvad vi synes om ROG Fusion II 500.

Hvad er der i æsken?

ASUS formår på en simpel måde at gøre selve unboxing af ROG Fusion II 500 til at virke lækker og præsentabel. Der er tale om en æske i pap og indholdet er kun adskilt af én plastikindsats, som jeg dog gerne så de også kunne undvære fremover med henblik på miljøet, som jeg ved mange efterhånden er begyndt at gå mere og mere op i. Selve indholdet i æsken består af selve headset, ekstra ørepuder med stofsovertræk, USB-C til USB-C kabel, USB-C til USB-A adapter, 3.5 mm jackstik kabel og så de obligatoriske papirer.

Jeg ligger mærke til at det ene af de to kabler er med ASUS ROG kabelstrip og det er det andet kabel ikke. Jeg fandt det blot mærkværdigt, men ikke at det gør det store. Jeg er dog fan af deres kabelstrips, så kunne sagtens selv bruge ekstra af dem. De er nemlig lavet med velkro og holder rigtig godt.

Design

Før vi i under den næste overskrift begynder at kigge nærmere på, hvordan ASUS ROG Fusion II 500 er at bruge og hvordan det spiller, så lad os gennemgå dets design først og fremmest.

Der er tale om et temmelig stort sæt hovedtelefoner, der gemmer på 50 mm lyddrivere. Jeg har set mindre headsets med denne størrelse drivere, men jeg har også set større, så ASUS ROG Fusion II 500 er bestemt ikke den største i sin klasse. Med 310 gram er den bare ikke nogen lille sag, men jeg ville faktisk have skudt den til mindst 350 gram bare ud fra at have set det og uden måling.

Hovedparten af konstruktionen er plastik, hvilket bidrager til at vægten holdes lavt, om end selve hovedbøjlens indre er en metalskinne, som hovedbøfferne slider på så du kan indstille størrelsen og tilpasse den dine ører og hoved.

Midtvejs på hovedbøjlen er der på begge sider krom-stykker, som for det blotte øje ved første øjekast ligner metal, men det er desværre også malet plastik og desværre adskiller denne del sig designmæssigt fra resten af konstruktionen ved at se en smule billigere ud.

Jeg udsatte naturligvis ROG Fusion II 500 for min obligatoriske vride-test for så vidt angår headsets. Det går ud på at jeg vrider og tvister headsettet i hænderne for at mærke og lytte efter svage punkter. Jeg håber naturligvis ikke at knække et headset i processen og kan kvittere med at det endnu ikke er sket. Umiddelbart virker ROG Fusion II 500 ikke synderligt rørt af min lidt hårdføre behandling, men jeg må også nævne at den virker mindre robust end den ser ud. Det skyldes måske netop plastikmaterialerne, som får mig til at tænke det nok ikke skal tabes for mange gange eller kastes af i rage-quits hellere.

Jeg siger ikke dermed at ROG Fusion II 500 føles skrøbelige, men at det lette design måske skal behandles en smule mere varsomt end andre headsets i denne størrelse blot.

ROG Fusion II 500 er ret stort og det skyldes især de store ørepuder, som er med temmelig tyk polstring også. I udgangspunktet er headset udstyret med puder af kunstlæderovertræk, men i kassen er der også et par andre med stof i stedet for. Før man kan nyde godt af dem kræver det dog at du har bare en smule fingersnilde, førend du kan få skiftet puderne. Jeg har lavet dette en del gange efterhånden så at jeg kan gøre det på under fem minutter er måske ikke så sigende for jeg mindes at det de første par gange ikke var ligeså nemt og manualen er nærmest dårligere end det man finder med IKEA møbler.

De to ørepudetyper virker til at være af samme tykkelse i øvrigt, men stofspuderne kan altså give dine ører lidt mere luft, hvilket dog er på bekostning af at lyd også nemmere kan passere, så det skal du være opmærksom på. Lyddelen kommer dog i næste nævne afsnit.

På bunden af sine ørebøfer er ROG Fusion II 500 udstyret med to huller og en del knapper. Hullerne er til henholdsvis USB-C tilslutningen, som lader dig forbinde til USB-kompatible enheder og det andet hul er så 3.5 jackstikket. Sammen med adapteren til USB-C kablet så er ROG Fusion II 500 faktisk ret universelt for så vidt angår, hvad den kan sluttes til, så hvad enten du er gamer på PC eller konsol, så kan du koble ROG Fusion II 500 til.

Foruden hullerne i bunden af ørebøfferne er der også en del knapper at forholde sig til. Der er i venstre side knap til at mute mikrofon og til at styre volumen af lyden, mens du på den anden ørebøf finder en knap til at skifte fra PC til konsol og en balance-knap til at justere mellem chat og gaming lyd. Det virker ret simpelt, men jeg følte ikke at placeringen af knapperne var så nem at finde med headsettet på hovedet. Selv efter dage med ROG Fusion II 500 følte jeg at jeg ledte med fingrene i stedet for intuitivt at finde dem når jeg skulle bruge dem. Knappen til at skifte mellem PC og konsol gør det muligt at indstille chat/game lyd på tværs via den knap under til balance, hvilket jeg selv synes er meget handy.

Knappen til at justere lydniveau med er i øvrigt også brugt til at slå 7.1 surround til og fra med. Det er fedt at der ikke deraf er blevet endnu en knap, men at man har fosøgt at holde det en smule simpelt trods alt. Det har dog været på bekostning af at man ikke ved om surround er aktivt eller ej og man skal lytte sig til det.

For så vidt angår designet så er dette ROG Fusion II 500 måske i familie med Strix Fusion 500, som vi også har haft til test, men det adskiller sig gevaldigt udseendemæssigt. Blandt andet har ROG Fusion II 500 nu tre RGB-streger i hver ørebøf, som lyser bagud og giver en ret lækkert farve-effekt for dem, der kigger dig i nakken. Dit stream ser ikke meget af det dog, hvis du for eksempel har dit kamera foran dig.

Opsummeret er ROG Fusion II 500 et solidt headset, der dog designmæssigt lider en smule af at være nærmest ren plastik, men det føles godt og ser fantastisk flot ud. Hvis vi stoppede der var konklusionen nem og nærmest med topkarakterer, men lyden og brugen er noget af det andet vi skal se nærmere på og det kommer i de næste par afsnit.

Funktionalitet

Selvom ROG Fusion II 500 virker på tværs af stort set alle platforme, så virker den også out of the box med både PC og konsol. Det betyder at du egentlig bare skal slutte musen til og så er du kørende.

Hvis du derimod ønsker at kunne indstille ROG Fusion II 500 headsettet med de funktioner, som det understøtter og få mere kontrol over lyden, så skal du installere ASUS Armoury Crate softwaren.

Armoury Crate har for mig altid været en lidt tung app at lege med. Jeg synes at den er langsom og til tider sågar frustrerende at bruge. Frustrationen overskygger nærmest de mange fede features, som gøres mulige gennem appen. For ROG Fusion II 500s vedkommende gælder det både RGB belysning, men også equalizer og surround. Det er især equalizeren jeg synes er meget brugbar fordi du kan indstille lydprofilen til at passe netop dine præferencer. Appen er ikke ligefrem rig på indstillingsmuligheder og tilpasning, men man har det essentielle og det er også nemt at arbejde med.

Lydkvalitet

Jeg smed først og fremmest min TIDAL playliste med testsange efter ROG Fusion II 500 for at høre, hvordan den klarer sig med musik og altså sange jeg kender rigtig godt efterhånden. Der er i min playliste noget fra stort set alle genre og så er der sange, som virkelig kan være krævende at afspille såvel som sange jeg har en holdning til hvordan skal lyde “rigtigt”.

ROG Fusion II 500 klarer sig rigtig fint til stort set al den musik jeg smed efter det. Selv Aphex Twin – Formula klarer den helt fint, om end jeg var inde i equalizeren og skrue en smule op for bassen, men det er jo så netop det fede ved at have ROG Fusion II 500 sat til på PC fordi man kan indstille den og justere lydbilledet. Lyden er dog klar, detaljeret og fyldig på tværs af spektret.

Hvad jeg dog vil sige er at ROG Fusion II 500 lyder langt bedre til musik med stofs-ørepuderne end med kunstlæderet. Det er måske min egen præference fordi jeg i spil godt kan lide at være en smule mere lukket ind og til musik skal det lyde en del mere “åbent” og klart. Udskiftningsprocessen for at skifte puder er desværre for besværlig til at jeg ville gå den vej eller anbefale den, så man må “leve” med sit valg.

For så vidt angår gaming-lyd så spiller ROG Fusion II 500 også helt fantastisk her. Jeg blev også temmelig imponeret af dens evne til at give mig en surround, som rent faktisk lader mig orientere mig i de spil, der understøtter det. I Warzone og CSGO var det temmelig nemt at sætte sig ind i hvor man befinder sig i forhold til konkurrencen. I Project CARS 2 var det en lidt blandet oplevelse for her oplevede jeg at lyden i nogle få tilfælde forvirrede mig og jeg troede nogen var på vej til at overhale mig fra én side, men det viste sig ikke at være tilfældet og de var bare meget tæt på røven af mig eksempelvis. Generelt set er det svært at lave surround ud af stereo-højtalere, så alt i alt synes jeg at ROG Fusion II 500 gør det glimrende.

Mikrofon

Det ville ikke være et gaming headset, hvis ikke det var med en mikrofon til at kommunikere med. Dette er ROG Fusion II 500 naturligvis også udstyret med, men det er en anden løsning end man ofte ser med gaming headsets. Mikrofonen til kommunikation er nemlig indbygget og selvom det kan gå godt, så lever ROG Fusion II 500 ikke helt op til de forventninger jeg har til det. Min stemme bliver både mere robotagtig og dybere end jeg reelt lyder, så sammenlignet med eksterne mikrofoner, for ikke at nævne dedikerede eksterne mikrofoner, så er det altså ikke mikrofonen man skal købe ROG Fusion II 500 for. Lyt til en optagelse i nedenstående.

Komfort

Det store og lidt bulky design kunne godt skræmme for så vidt angår komfort, men med det samme kan jeg nævne at ROG Fusion II 500 føles rigtig behagelig at have på hovedet. Med kunstlæderet er det lidt mere indelukket og varmt, men selv dér er der mere luft end det gennemsnitlige gamingheadset på markedet.

Hovedbøjle og ørebøffer spiller godt sammen om at ligge utrolig behageligt på hovedet, hvor det ikke strammer, men samtidigt ikke føles som om det hænger løst. Der er en god balance mellem at det sidder fast på hovedet uden at trykke i hverken top eller siderne. Jeg præsterede at have ROG Fusion II 500 på i tre timer uden at være træt af det selvom det altså vejer 310 gram og det er ikke tit jeg oplever dét med mit store hoved.

Konklusion

Met et gaming headset er der især fokus på tre elementer; design, lydkvalitet og komfort. Lydkvaliteten kan så splittes op i to underemner værende afspilning og indspilning, hvor ROG Fusion II 500 klarer sig rigtig godt på afspilning af rigtig god og klar lyd mens mikrofonen kunne bruge en overhaling. For så vidt angår design er headsettet flot, men også af plastik, hvilket får det til at føles en “anelse” billigere end det reelt er. Slutteligt kommer komforten, som til gengæld er i top for mit vedkommende og jeg er stor fan af især de puder af stof som medfølger. Så, alt i alt er ROG Fusion II 500 et fantastisk headset, der skal arbejde med en lidt mere flydende software og så har den ellers tikket af på de fleste andre parametre, på nær mikrofonen…

Positivt

  • Design er flot
  • Fantastisk lyd
  • God surround
  • Komfort
  • Virker med stort set alt

Negativt

  • Mikrofon
  • Tung software
  • Plastik (føles lidt billig enkelte steder sågar)

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

ASUS mener at have headsettet til dig uanset om du sidder med PC, PlayStation eller en anden platform og så er den spækket med features, der ikke er plads til at nævne her i vores intro-tekst. Læs med og bliv klogere på, hvad vi...Test: ASUS ROG Fusion II 500 gaming headset