En gaming skærm du nemt kan have med dig lyder ret interessant, så vi var ret spændte på at teste AOCs forsøg herpå med deres 16G3, der byder på 144 Hz på 15,6″ og med USB-C opkobling samt en masse mere.
Hvad er der i æsken?
Foruden skærmen og strømforsyningen får du i pakken også et micro-HDMI til HDMI kabel, et VESA-beslag og en sleeve til transport.
Design
AOC Gaming 16G3 er trods sin kompakthed også en skærm med en relativt tynd ramme omkring selve skærmen. Jeg har set laptops med tyndere rammer, men på AOC 16G3 er det tilpas tyndt til at jeg ikke bliver forstyrret heraf.
Selve farvevalget er således at fronten mod brugeren er sort og så er kanten rundt om skærmen i AOC Gamings matte røde farve. På bagsiden har man valgt at have et mønster på metallet, hvilket jeg selv ikke er vild med, men på den anden side så skiller den sig ud.
På fronten har du i øvrigt ikke nogle knapper og designet er foruden AOC logoet ret rent. I toppen til højre har du knappe til styring af menuen på skærmen og selvom jeg ikke ved, hvordan man skulle kunne implementere det bedre i dette kompakte design, så er knapperne bare ikke nemme at navigere med.
I bunden af kanten har du to gummifødder som skal være med til at holde skærmen på plads, men takket være kickstanden, som kun er at finde på den ene side af skærmen, så står skærmen bare ikke særlig stabilt på mit skrivebord. Hvis man tænker på at AOC 16G3 skal bruges “EVERYWHERE” så gøres dette ikke nemmere med denne kickstand løsning.
Kickstanden er i øvrigt to-delt, så du kan vælge at placere skærmen i den vinkel, der passer til dit gaming- eller brugssetup. Altså du kan også stille skærmen på højkant, hvilket måske ikke er så relevant i gaming øjemed, men det udvider skærmens brugsmåder til at du kan have denne ene skærm til både gaming og andet arbejde. Også kickstanden til at stille skærmen på højkant er dog lidt mindre stabil end mine nerver kan holde til.
På bagsiden finder du også huller til det medfølgende VESA-beslag, så du kan montere skærmen på en arm eller på væggen om du vil. Det synes jeg er en fed addering for selvom jeg ikke selv ville game på en mindre skærm fast, så kan den være et fint supplement til hjemme-setuppet og ikke bare stå i tasken og ikke blive brugt.
Den medfølgende sleeve til transport synes jeg dog er ret fin. Den er fint fyldig så jeg føler at skærmen også bliver beskyttet under transport, men jeg har ikke valgt at sætte lige dén del på prøve.
Funktionalitet
Den 15,6″ skærm er med et IPS panel og en fin lysstyrke på 250 nits med en kontrast på 1000:1. De tekniske specifikationer kan til tider være ligegyldige, så skærmen er naturligvis blevet udsat for både surf, arbejde og gaming.
Når nu skærmen kan bruges til disse forskellige ting, så er det naturligvis også vigtigt at den kan sættes op til at blive udnyttet og brugt bedst muligt. Der er et hav af indstillingsmuligheder gennem OSD-menuen på skærmen, som aktiveres med knapperne i toppen (eller siden, hvis du stiller skærmen på højkant).
En omfattende OSD-menu og lidt træge taster til at navigere i gør dog ikke selve indstillingen særlig nem. Til gengæld kan du gemme forskellige profiler og deres indstillinger, så du ikke er nødsaget til at starte den træge proces forfra hver gang.
Der er også nogle umulige kombinationer i menuen, som du skal tage højde for, hvis du for eksempel aktiverer HDR, så er der nogle andre indstillinger du ikke kan pille ved osv.
Selve skærmen klarer sig efter min mening godt og nok bedst af det hele for selvom jeg kan være lidt træt af knapperne og OSD-menuen, så formår billedet at levere op til forventning.
Værende en mobil skærm så kan du kun få responstiden ned på 4 ms og dét sågar hvis overdrive aktiveret. Det mærkes, men ikke i en sådan grad at AOC 16G3 ikke er en fornøjelse at spille på. Jeg ville måske ikke spille skydespil, hvor jeg spiller mod andre og den ypperste ydelse er absolut nødvendig, men under mine gamingsessioner nød jeg faktisk den klare og farverige skærm.
Skærmen har adaptive sync og dette så ud til at virke ganske fint med mit AMD grafikkort. Skærmen har i OSD-menuen en funktion, hvor du aktiverer FPS på den, men den viser dig desværre blot et tal for opdateringshastigheden, som skærmen er sat til og følger altså ikke selve spillets FPS.
Du kan forbinde AOC 16G3 til HDMI-enheder, men også til DisplayPort over USB-C for skærmen har en ekstra USB-C port foruden den til strøm. Skærmen virker i øvrigt ikke uden strøm og har altså ikke et indbygget batteri, så helt mobil er den dog ikke.
Jeg ville umiddelbart ikke vælge AOC 16G3 som skærm, hvis jeg var grafiker og farverne havde en stor betydning for den praler ikke af at være hverken farvekorrekt eller med de helt samme kontrastmuligheder, som grafikere kræver, men jeg var bestemt ikke skuffet over skærmens evne til at fremvise flotte og klare billeder. Jeg synes til tider at billedet blev en smule for mørkt, men helt generelt var billedet flot og hurtigt, hvilket er vigtige faktorer i en gamingskærm.
Konklusion
AGON AOC 16G3 er en ganske udmærket gamingskærm, som du kan have med dig på farten og så ellers spille hvor det passer dig. Kickstanden synes jeg dog gør det lidt svært at bruge skærmen alle steder, men til gengæld ér den nem at have med rundt og sætte op. Dertil leveres et ganske fornuftigt resultat på billede-siden til at man kan se udover de små udfordringer med kickstand og en tung OSD-menu. Displayet på 15,6″ er en ganske fin størrelse.
Pris og tilgængelighed
Set til 1.689,-