fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ADATA SD700 ekstern SSD

Test: ADATA SD700 ekstern SSD

I denne omgang har vi kig på en ny ekstern harddisk fra et efterhånden velkendt brand, ADATA, som altså er kommet på markedet med deres nye SD700. Disken har et kompakt design takket være SSD, som jo ikke kræver alverdens plads og så er den vandtæt. Vi ser nærmere på den.

Hvad er der i æsken?

Den butikshyldevenlige emballage er der egentlig ikke meget at berette om og den gemmer også på et beskedent indhold i form af selve harddisken også et USB-kabel samt lidt instruks. Mere er der ikke at komme efter og ville da også være unødigt.

Design

ADATA SD700 fås i to farvekombinationer, hvor vi i forbindelse med vores test har fået den lidt mere friske af dem i form af en gul og sort kombination. Den anden er en helt sort. Begge er udstyret med en gummikant hele vejen rundt og denne er ikke helt tilfældig. Enheden er nemlig både stød-, støv- og vandafvisende.

Med en IP68 rating bør du være temmelig godt sikret eller i hvert fald dine data, som er på disken om ikke andet. Dermed kan den tåle også at blive brugt af dem af os, som er lidt mere aktive end gennemsnittet, men som ikke ønsker at begrænse sig på teknikken af den grund.

Hvad angår robusthed så har ADATA SD700 undergået nogle MIL-STD-810G 516.6 tests med henblik på at teste integritet mod stød og efter sigende overlevet. MIL-STD er en militær standard, som stammer fra USA, hvor man stemmer og klassificerer udstyr efter forskellige principper og parametre.

Som nævnt udnytter ADATA flash teknologien til at gøre SD700 en smule mere praktisk at have med rundt. Designet er nemlig fladt og firkantet, så den er utrolig nem at gemme i tasken eller sågar lommen. Med 8,4 cm i hver side og så blot 1,4 cm i tykkelsen er ADATA SD700 ikke nogen stor sag at have med rundt. Derudover vejer den også blot 75 gram, så den burde ikke være til at mærke.

Den nævnte gummikant har en lille åbning på en af siderne, hvor en lille flap kan vippes op og så får man adgang til enhedens USB port, som er en micro B port. Det er lidt overraskende at man har med et drev i denne tid, hvor man ikke har implementeret USB-C i den. Det er lidt et minus, da man så forventeligt skal have flere forskellige kabler med sig blot på grund af det. Med micro B er det sågar utænkeligt at man har andre enheder med samme tilslutning, så sandsynligvis skal man have dette ene kabel med uanset.

Funktionalitet

ADATA SD700 er kompatibelt med både Windows og Mac og det ud af boksen, så man behøver ikke gøre andet end at slutte det til med det medfølgende kabel. Vores test blev udført i et Windows miljø, men der bør altså ikke være nogen forskel.

Under brug var ADATA SD700 ganske fin for den fyldte som nævnt meget lidt og på den måde var den nem at have med at gøre. Den fylder meget lidt i en taske og flappen, som gemmer på USB porten bag sig hænger også ved, så man behøver ikke bekymre sig om at den forsvinder.

Hastighedsmæssigt er det jo også vigtigt at en harddisk yder, så denne del satte vi naturligvis også på en prøve. ADATA SD700 er mulig at erhverve i tre forskellige størrelser; 256 GB, 512 GB og 1 TB. Vores testeksemplar var med 512 GB og man skal være opmærksom på at hastigheden på en sådan forventeligt er højere end den lille disk og mindre end den store.

På papiret er ADATA SD700 i øvrigt med en USB 3.2 Gen1, som er det samme som USB 3.0 og har de samme hastigheder, men navngivningen af denne teknologi er bare stukket lidt af. Dog betyder det at ønsker du at køre denne disk på en USB 2.0 maskine eller port, så kræver det ekstra tilslutning, da den ikke vil få strøm nok.

Producenten lover en hastighed på op til henholdsvis 440 MBs i læse og 430 MBs i skrive, men som det fremgår af nedenstående ATTO benchmark, som jeg oftest bruger med harddiske og lagringsmedier, så var det ikke helt den hastighed, som jeg kunne få ud af drevet her. Hastighederne i testen kom op på cirka 410 og 400, hvilket er en smule under det forventede, men dermed ikke sagt at ADATA SD700 er et decideret langsomt drev. Jeg har bare set hurtigere diske – også til samme prisleje. Der bruges 3D NAND Flash i disken, så det er ikke fordi man skal forvente svimlende hastigheder hellere og andet ville gennem USB-porten alligevel være overkill.

Jeg valgte at smide ADATA SD700 i en balje med vand for at teste dens vandtæthed og lod den ligge der i cirka 20 minutter, hvorefter jeg sluttede disken til computeren, som fortsat virkede. Det lader mig tro at den også vil virke i både sand og støv, men jeg valgte her i vintermånederne ikke at tage til stranden for at teste tesen af.

Konklusion

For dig, som ofte er på farten og måske sågar har behov for at bruge din lagerenhed udenfor så er ADATA SD700 en rigtig god løsning, da den med sit vandtætte og stødsikre design vil holde længere end mange andre eksterne diske. Det smarte og praktiske firkantede design gør den nem at have med rundt, mens jeg nu selv havde foretrukket at det var med USB-C tilslutning. Det eneste er at du kan få diske til omtrent de samme penge med en lidt højere hastighed, men med ADATA SD700 køber du andet end “blot” dét. undt

Positivt

  • Kompakt og flot design
  • Vandtæt
  • Praktisk

Negativt

  • Hastighed skuffer lidt
  • Ikke USB-C

Pris og tilgængelighed

Set til 690,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

I denne omgang har vi kig på en ny ekstern harddisk fra et efterhånden velkendt brand, ADATA, som altså er kommet på markedet med deres nye SD700. Disken har et kompakt design takket være SSD, som jo ikke kræver alverdens plads og så er...Test: ADATA SD700 ekstern SSD