Hvis du gerne vil holde indholdet på din mobil eller tablet skjult for snagende øjne i nærheden, og samtidig beskytte din skærm mod ridser, så skal du have dig et såkaldt Privacy filter monteret. Jeg har kigget nærmere på privacy filtre fra ZetMac, til iPhone og iPad.
Hvad er der i kassen?
Udover filteret, så byder den flade indpakning til iPhone filteret på en pudseklud, en spritserviet til at rense skærmen med, et lille ark med 3 selvklæbende home knapper og en plastik spartel til at trække luftbobler væk med. Indholdet i indpakningen til iPad filteret er identisk, dog uden spritserviet af en eller anden grund. Der medfølger ingen installationsvejledning, men det giver også næsten sig selv hvordan man skal installere det.
Installation
Installationen går i alt sin enkelthed ud på at man først renser skærmen fuldstændigt for fedtefingre og støv, og her skal man være grundig, ellers skal man se på evt. støvkorn fanget under filteret. Derefter trækker man lidt af beskyttelsesfilmen af på indersiden af filteret, og placerer det præcist på sin telefon eller tablet. Når det er placeret rigtigt, så trækker man forsigtigt resten af filmen af, mens man sikrer sig at der ikke kommer luftbobler ind under filteret. Når filmen er fjernet, og filteret lægger til skærmen, så trækker filteret sig selv fast. Her kan man så bruge spartlen til at trække evt. luftbobler ud mod kanten, så det forsvinder. Når det er gjort, trækker man forsigtigt beskyttelsesfilmen af forsiden på filteret mens man sikrer sig at filteret ikke slipper skærmen. Er det gjort rigtigt, så har man nu et privacy filter på sin skærm, uden støv eller luftbobler under. Det gik nemt på iPhonen, men der skulle lige arbejdes lidt med spartlen på iPad’en før alle luftboblerne var væk under filteret.
Selvom filteret er tyndt, så kan man måske godt tænke sig at home knappen kom lidt højere op så den var nemmere at trykke på, derfor har ZetMac lagt 3 selvklæbende knapper med i æsken, som man kan klæbe oven på home knappen og dermed få den lidt højere op.
Funktionalitet
Et Privacy filter fungerer ved at det er gennemsigtig når man ser direkte igennem det, men når man kigger skævt på det, så bliver det sort. Så i praksis kan man sidde og læse emails på sin telefon, uden at sidemanden i toget/flyveren/bussen kan læse med.
Det er dog ikke uden sine bagdele, for det er ikke klart som glas når man kigger direkte på det, det er lidt grynet, og det går lidt udover kvaliteten af skærmbilledet, og det kræver også at man skal skrue lidt mere op for lysstyrken på skærmen. Men hvis man virkelig ikke har lyst til at andre skal se indholdet på ens skærm, så er de bagdele til at leve med.
ZetMac Privacy filter lover at man ikke kan se igennem det hvis man kigger på det mere end 30 grader fra vinkelret. Og det skal nok passe. Specielt på iPhone er det svært at se noget igennem det, hvis man ikke kigger vinkelret på skærmen. På iPad kan man dog skimte noget af skærmen, som det også kan ses på billederne.
Konklusion
ZetMac Privacy filter er forholdvist nemt at installere, og alt man skal bruge er med i pakken. Det virker, specielt på iPhone kan man være sikker på at sidemanden har svært ved at læse hvad der står på skærmen. men det er dog på bekostning af noget skarphed på skærmen, og noget lysstyrke. Både iPhone og iPad reagerer fint på touch med filteret monteret, og det er nemt at glide fingrene henover filteret. Skulle man fortryde, så er det nemt at trække filteret af igen, og det efterlader ingen klæberester på skærmen.
[checklist]
- Gør det meget svært for sidemanden at læse med på din enhed
- Nemt at montere og fjerne igen.
- Tyndt
[/checklist]
[badlist]
- Gør skærmbilledet grynet og lidt mørkere
- Der er ikke vedlagt installationsvejledning
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Vejledende priser 118,- til iPhone, og 298,- til iPad
Kan købes hos www.zetmac.com