Her på eReviews.dk har vi kendt Turtle Beach længe for deres fede gaming headsets, men for nyligt besluttede producenten at benytte deres erfaring og viden indenfor lyd til at bevæge sig ud mod et bredere publikum og deres bud er altså dette trådløse Turtle Beach i30. Vi vil nu kigge Turtle Beach i30 i detaljer og vurdere om transitionen har været en god idé.
Hvad er der i æsken?
Selve æsken til Turtle Beach i30 er dejligt tung og når man har fjernet den yderste del, der indeholder alle de specifikationer og salgstaler man kunne forestille sig, bliver man præsenteret for den inderste hvide æske, der kun er præget af et Turtle Beach logo og som man kan åbne ved at flippe et låg op, hvorefter man bliver introduceret til en tale om at man nu altså sidder med en ikke-så-almindeligt multi-medie følgesvend, som et firma med 40 års erfaring har udviklet. Når man åbner denne sidste låge ser man endeligt selve headsettet pakket pænt ned i noget blødt skum sammen med en sammenrullet blød pose til transport og opbevaring samt fly-adapter, USB-opladekabel og et 3.5mm kabel som bruges til at gøre Turtle Beach i30 trådet skulle man have lyst til det eller bare ikke have en Bluetooth kompatibel afspiller. Selve “unboxing”-oplevelsen er helt i top med dette headset og man kan ikke lade være med at blive en smule glad, så her har producenten ramt rigtigt når det kommer til det bredere og mere mainstream publikum end gameren.
Design og funktionalitet
Ligesom unboxing oplevelsen er selve Turtle Beach i30 headsettet med til at afgive et positivt kvalitetsindtryk ligeså snart man tager det op i hænderne og begynder at lege med det. Der er anvendt lækre robuste og solide komponenter hele vejen rundt og man mærker kun svagt den ekstra vægt, som batteriet og den trådløse funktionalitet har, men i sidste ende kan en ekstra vægt også være med til at give et kvalitetsindtryk i sig selv. Bang & Olufsen har i deres fjernbetjeninger tilføjet vægte, som kun havde til formål at lade fjernbetjeningen føles som en mere luksuriøs enhed end konkurrenternes.
Eftersom Turtle Beach i30 er et såkaldt life-style produkt har man valgt at gøre formen til en mere sleek en af slagsen fremfor de gaming headsets som Turtle Beach ellers for tiden er kendt for og naturligvis udnytte den know-how man har indenfor området. Dette bevirker altså at man udover det flotte design også har en god lydside, som jeg kommer nærmere ind på. Fra afstand virker Turtle Beach i30 headsettet meget lyst og indbydende grundet sine hvide øretelefoner med sorte kunstlæder puder. Til hovedbøjlen, som er delvist aluminiumsfarvet og toppen sort har man påført mørke metallic-røde slidere med Turtle Beach logoet på. De hurtige vil allerede nu bemærke at Turtle Beach i30 jo er udført i fire forskellige farver (og dette er den eneste farvekombination de fås i), hvilket godt kan virke skræmmende, men det hele virker faktisk velafbalanceret og ikke “for meget”. De røde slidere giver et lille edgy feel og deres funktion er at udvide størrelsen af headsettet så det passer hovedet på en smart og for undertegnede ny måde. Kablet mellem hovedtelefonerne går ind i selve rammen og man kan blot se cirka 2 cm i hver ende og disse er også i passende rød farve.
Hovedbøjlen er som nævnt sort, men den er også i kunstlæder som selve ørepuderne, hvilket ikke vil falde i alles smag da denne type materiale generelt ikke giver den samme komfort, da huden og hovedbunden ikke kan ånde som de kan gennem så meget andet. Overraskende nok var det med Turtle Beach i30 intet problem at have dem på gennem en hel togtur på knap to timer og det siger meget, når man tager undertegnedes erfaringer med headsets i betragtning. Komforten kan derfor siges at være ganske fornuftig.
Turtle Beach i30 er et headset fyldt med fede features, hvoraf nogle ikke ses så ofte i denne type produkt, såsom stemmeforvrængelse. Hvad man kan bruge denne funktion til er op til fantasien selv, men den er der og man kan gøre sin stemme dybere såvel som lysere. Denne funktion aktiveres ved tryk på knapperne på selve headsettet i siden og de er nemt tilgængelige. De stikker nok ud til at man kan mærke sig vej til dem, men ikke for meget til at de ødelægger det flotte design. Når vi er ved stemme og mikrofon bør det nævnes at dette var en af de få skuffende punkter ved Turtle Beach i30. Lydkvaliteten på chat var umåleligt dårligere end musik og spil og det blev i enkelte tilfælde under samtalen nødvendigt at afbryde headsettet for at modtageren kunne forstå hvad man forsøgte at sige. Det var ikke udelukkende at mikrofonen var ude af stand til at screene baggrundsstøj ud, men ligeså meget i nærmest stille omgivelser, hvor lyden bare ikke kom tydeligt igennem til den anden ende. På den anden side blev Turtle Beach i30 naturligvis også testet med en masse forskellig musik og nogle lydspor, som er specielt designet til at teste kvaliteten af højttalerne i denne type produkter. Ikke overraskende performede Turtle Beach i30 ganske glimrende og alt afhængigt af hvilken type musik man var til kunne man anvende en af fire indbyggede equalizer-indstillinger (flat, treble-boost, bass-boost, treble and bass boost) blot ved at trykke på en knap igen i siden af hovedtelefonerne. Bass-boost kunne passende bruges i spil med mange eksplosioner og dermed manglede der med Turtle Beach i30 bestemt ikke noget bass, samtidigt med at det var muligt at normalisere den og få en velafbalanceret musikoplevelse i andre genre.
Selvom der er tale om et trådløst headset, medfølger et kabel og mulighed for at tilslutte Turtle Beach i30 med kabel, men man skal stadig tænde for headsettet, og dette betyder at batteriet alligevel bliver en smule drænet og dette er for at man kan anvende sit headset med enheder uden Bluetooth. Dette er en rigtig smart feature, som andre bør kunne lære noget af og man kan forlænge batteritiden på sit Turtle Beach i30 væsentligt ved at slukke for Bluetooth. I forvejen er batteritiden dog ganske glimrende og giver (for mit vedkommende) to hele uger musik på vej til og fra arbejde (cirka 1 time hver dag) uden problemer. Hvis jeg anvender chat og noise canceling falder batteritiden. Noise canceling kom jeg vist til at nævne uden introduktion, men endnu et es op af ærmet kommer Turtle Beach i30 altså med. Den har en aktiv noise canceling, som gør at man kan screene monotone lyde ude når man rejser og gerne vil nyde sin musik. Dette er især velegnet i tog og fly, hvor maskineriet altså bliver modsvaret med smart teknologi og det virker overraskende godt. For at stress-teste det til det fulde fandt jeg et youtube klip med en Boeing flyvemaskine i drift og skruede gevaldigt op for højttalerne på computeren til stor irritation til mine naboer er jeg sikker på og smed Turtle Beach i30 på hovedet. Det var kun ved meget høj volumen at jeg tydeligt kunne høre flyet, men her taler vi om adskillige decibel over det normale i en flyver. Måske hvis flyet var knækket midt over og man var på vej ned så ville Turlte Beach i30 ikke kunne screene lydene ud, men hvem ville også tænke på tonerne af Stairway to heaven på vej ned fra flere kilometers højde?
Konklusion
Når dagen er omme indser man, hvor meget Turtle Beach faktisk har smidt i et så ellers ordinært produkt som et headset, og forvandlet Turtle Beach i30 det til noget ekstraordinært. Ja, det har sine mangler på mikrofonsiden og nogle logoer man alligevel ikke ser falmer, men i bund og grund er lydoplevelsen den vigtigste, hvorefter komfort naturligvis følger efterfulgt af simplicitet og alt dette bringer Turtle Beach i30 på bordet med knivskarp lyd, god pasform, flot design og funktioner som noise canceling der er med til at gøre ens dag bedre.
[checklist]
- Flot design
- Noise cancelling
- Trådløs forbindelse såvel som kablet
- Lang batteritid
[/checklist]
[badlist]
- Mikrofonen
- Turtle Beach logo i øretelefonen falmer med tiden
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til ca. 2000,-
Find forhandler og den bedste pris på Turtle Beach i30