Selvom SteelSeries 6GV2 tastaturet efterhånden har nogle år på bagen forbliver den en af gamernes favoritter blandt mekaniske gaming tastaturer. Vi har nu fået mulighed for at kigge nærmere på dette tank af et tastatur og forhåbentlig kan vi blive klogere på, hvorfor det er så populært.
Hvad er der i æsken?
Foruden selve tastaturet er der intet nævneværdigt. Æsken vi fik SteelSeries 6GV2 leveret i gav hul igennem til nogle af tasterne, så man kunne mærke dem før købet, hvis man altså stod nede i en butik.
Design og funktionalitet
Mekaniske tastaturer har adskillige egenskaber for gamere, hvoriblandt det naturligvis er vigtigt at tasterne er responsive, opfører sig ens hver gang, men en anden vigtig parameter er udholdenhed. Et tastatur skal kunne holde til massevis af tastetryk, også gerne nogle hårde tryk fra tid til anden, uden at give efter. Det må ikke engang indikere at det er ved at give op. Med denne filosofi må man have designet og bygget SteelSeries 6GV2 for når man tager det op af æsken indser man at det ikke er emballagen der har vejet under armen, men selve tastaturet på sin kampvægt på over 1 kg. Det kan overraske nogle at et tastatur er så tungt, men det skyldes altså de mekaniske taster, som SteelSeries 6GV2 er udstyret med og disse taster er placeret på en metalplade inde i tastaturet for at tilsikre udholdenhed i meget lang tid.
SteelSeries 6GV2 ser ikke ud af meget når det blot står på skrivebordet, for det er blevet rippet for alt det unødige og overflødige skrammel man efterhånden har accepteret som værende et must-have på gaming tastaturer, såsom smart million-farve belysning og ligeså mange makro-taster som almindelige. SteelSeries 6GV2 har dermed ikke nogle makroknapper, men standard-layout og det er heller ikke muligt at benytte SteelSeries Engine til at indstille disse knapper efter egne ønsker. Der er dog to ting ved layoutet som lader SteelSeries 6GV2 skille sig ud fra mængden og den ene er at den venstre Windows-knap er erstattet af en SteelSeries-tast og den anden er at trods vores nordiske tastatur, så var layoutet en smule blandet med det amerikanske. Dette betyder at apostrof ikke var at finde det sædvanlige sted, men derimod under “Ø” og ved siden af “-“. Selvom apostrof ikke bliver så hyppigt anvendt i dansk retskrivning, så er jeg personligt tit på engelsksprogede fora, games og dialoger, hvor det for mig er vigtigt at skrive korrekt (grammar police alert) og på engelsk er det yderst ofte anvendt. Det irriterede mig derfor grænseløst på SteelSeries 6GV2 at jeg skulle vænne mig til en ny placering, blot grundet noget som kunne indikere en besparelse i design fra konverteringen fra US-layout.
Når ovennævnte problemstilling er ryddet af vejen støder man ikke på mange andre. Der er et fåtal af taster og ingen ekstra gøjl, som man alligevel ikke har brug for. Medietasterne er gemt væk i F-knapperne og aktiveres ved hjælp af SteelSeries knappen, som altså har erstattet den venstre Windows knap. Årsagen til at man har flyttet Windows-knappen til højre udelukkende er for at undgå at man klikker på den ved en fejl mens man gamer og benytter de omkringliggende knapper. En smart og enkel løsning, men altså også en man skal vænne sig til. Når vi nu allerede har nævnt knapperne adskillige gange, så er det vel også på tide at skrive en smule om de sorte Cherry switches. Black Cherry switches, som de også bliver kaldt, er mest af alt kendt for deres lidt tungere aktiveringsnødvendighed og længere holdbarhed i forhold til mere taktile switches. Fordelen er at de er ideele til gaming, hvor man kender aktiveringspunktet og man ofte også bottomer ud, samtidigt med at de lever længere, men ulempen er at de er knap så behagelige at skrive på og man har ikke den helt nøjagtige præcision som man har med nogle andre typer af switches. Til gaming følte jeg dog at SteelSeries 6GV2 performede ganske fint med Black Switches, så ingen kritik af dem til dette formål, men lange tekster, såsom denne anmeldelse var en lidt træg oplevelse sammenlignet med så meget andet. Det skal dog nævnes at det i sidste ende altid er en smagssag, hvilke switches man foretrækker. Jeg har endda hørt folk sige at de ikke kan fordrage mekaniske tastaturer og eftersom jeg også selv skulle bruge en smule tilvænning i starten kan jeg sagtens følge den tanke, men efter det kan jeg kun sige jeg svært bliver overbevist om at skifte tilbage til “almindelige” tastaturer igen.
Konklusion
SteelSeries 6GV2 har et simpelt design og fylder meget lidt på skrivebordet. Den har alle de nødvendige knapper og føles virkelig som om den er bygget som en tank. Den kan tåle en del tæsk, og det behøver man ikke give den for at vide det. Til gaming er tasterne ganske glimrende og robuste samtidigt med at aktiveringspunktet altid er det samme og man ved at man som gamer ikke bliver svigtet når det gælder mest, hvorfor jeg gerne vil anbefale SteelSeries 6GV2 til alle og især dem der først vil forsøge sig med mekaniske tastaturer, for til prisen er den faktisk en af de billigste mekaniske tastaturer derude og holdbarheden til de penge kan man have svært ved at argumentere imod. Jeg har dog endnu ikke vænnet mig til placeringen af apostrof, men så siger jeg heller ikke mere til det nu.
[checklist]
- Robust og simpelt design
- Gode mekaniske taster til gaming
- Virker out-of-the-box
- Neutralt design som også passer ind i “ikke-gamer”-miljøer
[/checklist]
[badlist]
- Placering af apostrof (US-layout)
- En smule tung at skrive på i længere tid
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Find forhandler og den bedste pris på SteelSeries 6GV2
Jeg har nu haft 3 stk af ovennævnte keyboards og knapper falder af. Jeg spiller kun en gang om ugen, så jeg bruger det ikke ret meget.
Hej Henrik,
Det lyder mystisk, har du prøvet at kontakte SteelSeries?
Med venlig hilsen,
Noel Christensen
eReviews.dk