tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Skullcandy PLYR 2 Gaming Headset

Anmeldelse: Skullcandy PLYR 2 Gaming Headset

Skullcandy PLYR 2 white

Det er endnu en gang blevet tid til at kigge på den nye serie af gaming headsets fra Skullcandy, navnlig Skullcandy PLYR 2 og igen er der i navnet blevet leget med bogstaverne, men det er ikke en hemmelighed at dette headset er tiltænkt playeren. Skullcandy PLYR 2 er et trådløst stereo-headset til gameren.

Hvad er der i æsken?

Kassen til Skullcandy PLYR 2 er todelt og præget af simple grafiske elementer, der tildels præsenterer designet af produktet i produktets aktuelle farve, samt på bagsiden de mest gængse features. På den inderste kasse er der ligeledes påtrykt teksterne “never surrender” og “never retreat” som er budskaber gamere godt kan relatere til og det må være disse tankegange Skullcandy gerne vil motivere med altså ikke skulle være nødvendigt, når deres produkt giver dig fordel overfor konkurrencen. Inde i selve æsken, som i øvrigt trods billige materialer og sammensætning virker lækkert nok og man mærker ikke at der er sparet her, selvom det højst sandsynligt er tilfældet. Indholdet består så af et Skullcandy PLYR 2 headset, USB-kabel til opladning, USB-kabel til GMX transmitteren, phono-kabler til fjernsynet og Xbox 360 chatkabel. Der medfølger altså ikke et 3.5mm audio-kabel og selvom det for de fleste vil være unødvendigt er det en smule billigt sluppet.

Design

Den bedste måde at definere designet af Skullcandy PLYR 2 på ville være “råt” og “gaming-inspireret”, hvis man da kan sige det uden at skabe forvirring. Man er ikke i tvivl om at disse hovedtelefoner appellerer til gamere, men det er ikke i et så abstrakt design at man føler det er for meget af det gode. Det er her det “rå” komer ind i billedet og nedtoner designet til noget mere jordnært, men uden man kommer i tvivl om målgruppen.
Vores eksemplar af Skullcandy PLYR 2 er i en flot hvid farve med ørepuder i sort og de indvendige skinner til hovedbøjlen i en lys rød farve. Denne indvendige skinne er bred, men stadig smallere nok end headsettet til at give en fed effekt, som er lidt svær at forklare da det skal ses. Hedsettet fås også i en sort/gul og teal/marineblå farvekombinationer med hver deres særlige præg. Den øverste del af hovedtelefonerne, som er splittet i bunden, har et mønster som et smadret spejl og denne mindre detalje er vigtigt da headsettet ellers havde været for enstonet hele vejen med en blank overflade.

Et gaming headset som Skullcandy PLYR 2 har adskillige kriterier det skal opfylde for at være tilfredsstillende og et af disse er byggekvaliteten. Ikke nødvendigvis pga. Rage, men blot fordi gaming headset bliver behandlet en smule hårdere til dagligt, end man kan forvente sminkeheadsets gør. Mange gamere tager deres headsets med når de rejser og her kan disse være udsa

t for lidt af hvert. Tidligere erfaring med Skullcandy havde sat forventningerne en smule højt og disse levede Skullcandy PLYR 2 desværre ikke helt op til. Der er ikke tale om at Skullcandy PLYR 2 knirkede eller gav efter under vores vride-test, men de føles simpelthen en smule skrøbelige. Nogle materialer føles robuste, imens andre, som fx hovedbøjleskinnen, føles mindre faste. Under vores intense testing oplevede vi dog på intet tidspunkt at Skullcandy PLYR 2 gav efter på vores til tider voldsomme behandling, hvilket er et godt tegn, men man forventer blot mere af brandet i sig selv tænker jeg.

Når man har Skullcandy PLYR 2 på hovedet har man i venstre side en lang bøjelig mikrofon, som i øvrigt auto-muter når man har løftet den hele vejen op. Dette er en smart, men ikke unik, feature, som man ser ofte i nyere headsets. Det gør det nemt og enkelt at afbryde sine venner fra den snak man skal til at have på telefonen eller med den bedre halvdel. På højre hovedtelefon har man lidt flere knapper. Den ene er den selvforklarende tænd/sluk knap, mens gemt på indersiden har en sort EQ-knap til de forskellige profilindstillinger (gaming, movie, music) som har deres forskellige grader af bass, diskant og sammensætning. Umiddelbart ved siden af denne finder man indgangsporten til en mini-USB port som bruges til opladning af headsettet. Den sidste knap er en fire-vejs pind, som mest af alt minder om en analog pind fra en controller og denne er angivet med +/- samt V/G og bruges til at indstille lydstyrken, samt sammensætningen af Voice og Game lyd på en Xbox 360 (det er ikke muligt at balancere på andre platforme).

Ørepuderne og bunden af hovedbøjlen er begge med stofbetræk til at give en god og luftig komfort. Jeg oplevede i hvert fald intet ubehag på noget tidspunkt trods en tendens hertil. Skullcandy PLYR 2 virker til at være store nok til at være over-ear headsets, men med mine lidt overdimensionerede ører var det desværre en mellemting og snarere en on-ear løsning til trods for at der altså er 40 mm drivere bag.


Skullcandy PLYR 2 teal

 

Funktioner

Afhængigt af hvilken platform man har tænkt sig at spille på og bruge sit Skullcandy PLYR 2 med så vil opsætningen også variere, men den vil i hvert tilfælde være ganske simpel, hvor man tilslutter et USB-kabel til strøm (på PC/Mac giver dette også automatisk lyd) og ellers har man phono-kablerne til game-lyd fra konsollerne, hvor Skullcandy PLYR 2 er kompatibel med PS3 og Xbox 360. I denne moderne tid bør man dog have implementeret kompabilitet med PS4 og Xbox One, men det ser altså ikke ud til at være tilfældet pt. Muligvis med en ny opdatering på sigt.

Et andet kriterie for gaming headset, som har høj værdi er naturligvis lydkvaliteten, hvor det kan siges at Skullcandy PLYR 2 bestemt ikke skuffer. Her har man de forskellige EQ-indstillinger og de fleste vil efter min overbevisning affinde sig med en indstilling, som passer mest til deres stil både hvad angår spil, musik og film, men muligheden for at skifte ret hurtigt direkte fra headsettet man har på hovedet foreligger altså. Selvom der er tale om et stereo-headset, så har det været med til at holde prisen nede og hvor vigtig denne funktionalitet efterhånden er med virtuelle surround miljøer, der er skabt direkte inde i spillene og gøres brugbare i selv stereoheadsets, kan i sidste ende diskuteres. Min egen oplevelse var at med Skullcandy PLYR 2 havde jeg temmelig godt styr på de aktiviteter og lydmæssige hints, der var nødvendige for at jeg havde en rigtig god oplevelse. Jeg kunne høre det jeg mener var vigtigt og i en over-middel kvalitet. Skullcandy PLYR 2 blev naturligvis testet med alle former af musik, ligesom det nu er standard når denne type produkt bliver testet og selvom headsettet viste sig velegnet til det meste, så blev man i nogle tilfælde mere glad for den ene EQ-indstilling end en anden. Der er i øvrigt tale om et lukket system, så lyd bliver kastet rundt inde i selve hovedtelefonen, hvilket giver de akkustiske fordele og ulemper forbundet med et sådant design. Personligt foretrækker jeg den type af lyd, selvom det giver lidt mindre luft til ørerne efter lang tids brug.

Den trådløse forbindelse skabte ingen problemer og hvis den gjorde var det nemt at genstarte forbindelsen mellem headset og GMX transmitteren så man igen var godt kørende. Man kan være bange for at en sådan trådløs forbindelse vil volde problemer ved lange gaming sessioner, hvis nu batteriet løber tør, hvilket dog virker usandsynligt med en batteritid på 7-8 timer (denne information står ingen steder, men testede vi os til), men Skullcandy PLYR 2 kan altså oplade mens man spiller. Sidstnævnte er en smule problematisk fordi kablet så vil stikke bagud, men hvor der er vilje er der altså vej.

Det designmæssige knæk der blev nævnt i forbindelse med beskrivelsen af hovedtelefonerne i et tidligere afsnit har også en funktionel fordel og det er at selve hovedtelefonerne på dette knæk kan vippe ud og indad, således at de nemmere tilpasser sig ens hovedform, hvilket nok er én af årsagerne til at Skullcandy PLYR 2 er så komfortable.

Konklusion

Med en pris på lidt over en tusse er Skullcandy PLYR 2 bestemt et kig værd da den giver rigtig god kvalitetslyd og en trådløs forbindelse, der virker kompromisløst. Derudover er den multiplatform, hvilket giver den aktive gamer nogle fordele fordi opsætningen er så simpel at man hurtigt og nemt kan skifte mellem platforme man ønsker at spille på. Designet virker en smule skrøbeligt, ja, men på intet tidspunkt viste det sig at være en udfordring, tværtimod kunne dette netop være årsagen til at Skullcandy PLYR 2 er så lette og komfortable, så den får klart en anbefaling med på vejen fra os.

[checklist]

  • Fedt design
  • Lydkvalitet
  • Trådløse
  • Simple og funktionelle
  • Komfortable

[/checklist]
[badlist]

  • Føles en smule skrøbelige
  • Ikke kompatible med ny konsol-generation (PS4 / Xbox One)

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejlednede pris: 1149,-

Find forhandler og den bedste pris på Skullcandy PLYR 2

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Det er endnu en gang blevet tid til at kigge på den nye serie af gaming headsets fra Skullcandy, navnlig Skullcandy PLYR 2 og igen er der i navnet blevet leget med bogstaverne, men det er ikke en hemmelighed at dette headset er tiltænkt...Anmeldelse: Skullcandy PLYR 2 Gaming Headset