onsdag, januar 22, 2025
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Mio Cyclo 505 HC

Anmeldelse: Mio Cyclo 505 HC

IMG_9774-2

Cykling er efterhånden blevet en ret populær sport og mange er hoppet med på vognen de seneste år, særligt MTB er blevet populært blandt den gængse dansker. Men ligesom alt andet, så vil vi gerne “måles og vejes” så vi er sikre på at få det maksimale ud af vor kostbare tid, dette gæler bestemt også ved motion, hvad enten det er løb, cykling eller en tredje sportsgren – de fleste har en smartphone med en træningsapp med i lommen, et pulsur måske med GPS og går man “all in”, så er det en cykel-GPS som vi her skal kigge nærmere på.

Mio Cyclo 505 HC erstatter den normale cykelcomputer, da den naturligvis kan vise både hastighed, distance, forskellige gennemsnit ol., derudover kan du navigerer, se kort og endda tilkoble puls-bælte samt cadance/hastighedssensorer således at al information omkring træningen er samlet ét sted. Data’en gemmes på Mio Cyclo 505 HC og kan efterfølgende analyseres på PC’en via medfølgende software.

Mio Cyclo 505 HC er topmodellen fra Mio, som er udstyret med 3″ touchskærm, Wi-Fi og leveres med pulsbælte samt cadance/hastighedssensor.

Hvad er der i kassen?

Mio Cyclo 505 HC leveres i en pæn emballage, på denne ses billede af enheden og på bagsiden er de væsentligste features fremhævet på diverse sprog, inkl. dansk.

I kassen finder man følgende:

  • Mio Cyclo 505 HC
  • Cadance/hastighedssensor, inkl. monterings-grej
  • Holder til styr/rør
  • Pulsmåler/bælte
  • USB kabel
  • 220 volt USB adapter til opladning
  • Quickstart guide

Se vores unboxing af Mio Cyclo 505 HC nedenfor.

[youtube id=”WvUXeTx1ytg” width=”600″ height=”350″]

Montering og opsætning

HC udgaven, som vi anmelder her, leveres med pulsbælte og cadance/hastighedssensor, selve monteringen på cyklen vil derfor være lidt mere omstændig end “ikke HC” udgaven, da der er et par ekstra sensorer.

I kassen finder man alt nødvendig til montering af både cadance og hastighedssensor, de monteres ved baghjul og pedalarm, således der er 3-5mm  mellem sensor og magnet – man bør lige tjekke at alt sidder som det skal, inden man begynder at spænde de strips der holder sensorerne fast. I kassen finder man ingen vejledning til montering af hverken holder eller sensorer, men dette kan findes i den udvidede manual der ligger på Mio’s website. Monteringen er hurtigt overstået og selve opsætningen af Mio Cyclo 505 kan nu fortsættes eller po

Første gang man tænder Mio Cyclo 505 skal man lige vælge sprog, oprette en profil med basis-information ex. alder, vægt, cykeltype ol., og herefter kan selve opsætning og konfigurering af sensorer klares – det tager ikke meget mere end 5-10 minutter, så er man faktisk køreklar!

DK_Cyclo 505_Main Menu

Design og funktionalitet

Mio Cyclo 505 er en ganske nydelig lille enhed, rundt om skærmen er en sort ramme og rundt om denne en hvid kant. Bagsiden er ligeledes sort og nederst er indgang til USB-stik, således enheden kan oplades og/eller data kan overføres.

Vægten er umiddelbart også som man må forvente når der er en stor skærm, indbygget batteri osv., og den virker ret robust i dens opbygning. På forsiden er der én enkelt knap, den eneste fysiske knap, da resten styres via touch-skærmen.

Skærmen på Mio Cyclo 505 er i farver og den har en rimelig fornuftig opløsning, det er tydeligt at Mio gerne har villet skille sig lidt ud på dette punkt, for menuerne og interfacet er mere grafisk og “up to date” end hos konkurrenterne fra Garmin.

På hjemmeskærmen er der 6 valgmuligheder;

  • Instr. panel
    Vælger man “Instr. panel” får man et helt kontrolpanel på, hvor man kan se hvor hurtigt man kører, hvor langt man har kørt og en masse anden information, denne del er perfekt til hverdagsbrug og når man ikke følger en bestemt rute og bruger Mio Cyclo 505 som GPS, men “blot” som cykelcomputer.
  • Naviger
    Klassisk navigation, enten med udgangspunkt i en adresse, en rute eller “POI /Point of interest”, det kunne eksempelvis være en cykelbutik hvis cyklen er gået i stykker undervejs, eller en tank hvis man har brug for lidt energi i form af en chokoladebar eller lign. undervejs.
  • Historik
    Her gemmes alle de ture/ruter man har valgt at “optage” på Mio Cyclo 505 og man har naturligvis mulighed for at vælge den enkelte tur og se den opsamlede data.
  • Suprise Me
    Her er mulighed for at lave en rute med udgangspunkt i den adresse man starter fra, kører til et punkt på kortet eller lign.
  • Træning
    I trænings-mode kan man igen vælge forskellige modes, alt efter om man ønsker at kører en bestemt distance, forbrænde et vis antal kalorier og meget andet. Man kan eksempelvis vælge at ville kører én time og med en gennemsnitshastighed på 25 km/t, så udregner Mio Cyclo 505 en rute og man skal bare sæte sig i sadlen og lade sig navigerer. Det er en ret fed funktion, som gør at man får udfordret sig selv en smule, istedet for måske at kører den samme rute hver gang. Ofte får man tilbudt mere end én rute og kan så vælge den man synes bedst om.
  • Indstillinger
    Her har man et hav af muligheder, men vigtigst af alt kan der opsættes forskellige profiler, hvis man ex. deler enheden med sin mand eller kone, børn eller lign. Det er også her man skal parrer sit puls-bælte og/eller kadance-sensor.

Man lærer hurtigt Mio Cyclo 505 at kende, og den er ret nem at gå til, uanset om man vælger bare at lade den optage den rute man nu engang kører eller man lader sig navigerer. Undervejs har man et fin overblik og kan skifte i mellem kort, og “data” alt efter hvad man ønsker. Har man valgt navigation vil man løbende blive gjort opmærksom, med “bib lyde” på at nu skal man dreje, holde til venstre eller lign., selve informationen får man på skærmen.

En anden af de features der adskiller Mio Cyclo 505 fra mange af konkurrenterne er Wi-Fi synk., i alt sin enkelthed går det ud på at Mio Cyclo 505 kan snakke direkte sammen med MioShare via dit Wi-Fi – softwaren man bruger til at analysere ens data og hvor al data gemmes i “skyen”. Det betyder i praksis at man kun behøver koble Mio Cyclo 505 til pc’en én gang, registrer enheden og derefter bør det fungerer via Wi-Fi så data kan overføres direkte fra Mio Cyclo 505 ved et tryk på en knap.

Selve GPS’en er én ting, men software er faktisk en ret stor del af den samlede oplevelse og her fik det samlede indtryk lidt ridser. Installationen var en smule besværlig, da man skulle hente et plugin til browseren for at kunne bruge MioShare. Dette plugin var ikke specielt gode venner med Google’s Chrome Browser, men til sidst lykkedes det at få hentede det ønskede plugin, få oprettet en MioShare konto og få tilføjet enheden hertil, samt “hældt data” ind på min nyoprettede brugerprofil. Derudover fungerer MioShare heller ikke via andre end Safari browseren på Mac og det er umiddelbart ikke muligt at opdatere enheden via Mac – ærgerligt!

Når det så er sagt, så fungerer MioShare softwaren ganske udmærket, man har et fint overblik over seneste ture, kan se detaljer omkring turerne og oprette eller hente andre ruter som så kan ligges ind på Mio Mio Cyclo 505. Kigger man på antallet af uploadede ruter fra andre danskere, ser man dog at Mio måske nok ikke er den mest udbredte Cykel GPS – og det er egentlig lidt synd.

http://media.ereviews.dk/#!album-87

Konklusion

Med en pris mellem 3 og 4000,- alt efter udgave/bundle, placerer Mio Cyclo 505 sig i prismæssigt i samme ende som eksempelvis Garmin Edge 810 som jeg umiddelbart vil betegne som den nærmeste konkurrent.

Mio Cyclo 505 giver fuld valuta for pengene og man får en cykel GPS hvor der bestemt ikke er sparet på noget. Man får alt fra stor farve-skærm med touch, Wi-Fi, robust men stadig slankt design og ikke mindst et interface med masser af information og muligheder for at få tilpasset og ikke mindst analyseret sin træning.

Det oplagte alternativ er Garmin Edge 810, prismæssigt ligner de hinanden – men i Mio Cyclo 505 får man en skærm med en bedre opløsning, pænere grafisk interface og indbygget Wi-Fi, til gengæld må man undvære det danske “community” som Garmin har fået opbygget, men hvem siger det ikke kommer?

[checklist]

  • Flot grafisk interface
  • Mange og gode funktioner rent træningsmæssigt
  • God skærm der nemt ses i sollys
  • Indbygget Wi-Fi

[/checklist]
[badlist]

  • Ingen vejledning med i kassen til montering af hverken sensorer eller holder, findes dog online.
  • Lidt begrænset for Mac brugere
  • MioShare er en smule begrænset af antallet af danske brugere i forhold til antallet af ruter

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris fra 3549,- til 3949,-

Fås bl.a. hos CykelPartner.dk og ellers kan du finde forhandler og den bedste pris på Mio Cyclo 505

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

8 KOMMENTARER

  1. Hvordan kan jeg få Mio 505 hc til at virke i Danmark
    den virker kun i øjeblikket i Englsnd og i Irland

  2. Hej jeg har kig på denne model men og garmin 810 samt polar v650.

    Jeg vägter kortdelen höjt da det derfor jeg primert vil opgradere.

    Hvad tänker du i forhold til de 3 modeller hvis man skulle sammenligne dem idag nu er det jo et stykke tid siden de kom på markedet.

    jeg har fundet denne 505 til 2800 kr med puls samt kadance sensor.

    samt garmin 810 til 2300 kr med puls og kadance sonsor.

    Polar v650 til 1650 kr. med puls sensor.

    For mig virker det som om at mio Cyclo er mere up to date med nyrere og smartere funktioner end de to andre eller tager jeg fejl.?

    Det skal lige siges jeg ingen erfaring har med advancerede cykelcomputere og dette bliver min förste investering i dette isenkram.

    På forhånd tak 🙂

  3. Hej Nrian,

    Polar’s enheder har jeg desværre ringe erfaring med, så den tør jeg ikke kommenterer på – men jeg ville helt sikkert gå efter Garmin. Garmin er langt mere udbredt end Mio og det betyder at opdateringerne er hyppigere og supporten generelt bedre.

    Mio’en er helt sikkert ganske smart og man får meget for pengene – men der kan få lang tid mellem opdateringer og kan man risikere at have en halv-ubrugelig enhed forbi der kommer en opdatering der er fejlbehæftet og de er langsomme til at rette fejlene.

    Med venlig hilsen,

    Noel Christensen
    eReviews.dk

  4. Hej Johannes,

    Jeg har fuldstændig overset din kommentar – sorry! Jeg antager du længe har fået det til at fungere 🙂

    Med venlig hilsen,
    Noel Christensen
    eReviews.dk

  5. Har tømt min cyclo 505 for data til min PC for første gang fordi den var løbet fuld. MEN – derefter har den ingen kontakt til satellitter , så den kan ikke måle hastighed mere. Har fundet manual på Mio.com men ingen fejlfinding af dette problem. Der henvises til on line support – men det virker som om den er nedlagt. Gode råd – eller bare et råd til at få support efterlyses. på forhånd mange tak.
    Christian

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Cykling er efterhånden blevet en ret populær sport og mange er hoppet med på vognen de seneste år, særligt MTB er blevet populært blandt den gængse dansker. Men ligesom alt andet, så vil vi gerne "måles og vejes" så vi er sikre på at...Anmeldelse: Mio Cyclo 505 HC