søndag, december 22, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: iRobot Roomba 631

Anmeldelse: iRobot Roomba 631

5060155406930

De huslige pligter kan blive mange og tiden knap, især når man hellere vil bruge tiden sammen med familie og venner. Derfor har mange investeret i en opvaskemaskine for at lette en del af arbejdet, men tiden er måske også kommet til at overlade støvsugningen til et apparat og det er så her Roomba 631 kommer ind i billedet. Det er en selvkørende robotstøvsuger med indbygget batteri så du kan slippe for denne kedelige opgave.

Hvad er der i æsken?

Når man ser æskens størrelse går det op for en, hvor stor Roomba 631 egentlig er, da den virker mindre på video og billeder. I selve æsken finder man robotstøvsugeren, ekstra filter, renseværktøj, ladestation med dertilhørende kabel, sensor og to manualer.

Design

Selvom Roomba 631 er en smule større end jeg havde forventet det, så er den faktisk blot 36 cm i diameter og cirka 9 cm høj. Designet er helt simpelt og cirkulært med sensorer de forskellige steder til at guide den rundt i lokalet. Enkeltheden slår igennem hele vejen og på toppen af den er der tre knapper, Spot, Dock og Clean, hvor sidstnævnte altså er tænd/sluk knappen ligeså. Til højre for disse knapper er der Dirt Detection lampen, som lyser skulle Roomba 631 opdage et område, der er ekstra snavset for at den kan arbejde mere intenst der.

Også på toppen har man en håndtag, der er bygget ind i selve enheden og dermed optager den ikke plads, og med sine 3,6 kg er den at ligestille med en håndstøvsuger i vægt, så det burde være ligetil for de fleste at bære den rundt skulle man have behov for det.

Neden under har Roomba 631 et drejeligt stabilitetshjul og to store hjul til at drive den. Derudover er der to børster, en med hår og en anden med gummi som arbejder sammen om at samle skidt op, som enheden skal samle op. Der er ligeledes en sidebørste, som sørger for at gøre rent i siderne, hvor Roomba 631 kommer forbi. Beholderen til det skidt og møg den har samlet op finder man også her, mens knappen til at lade den slippe er i toppen.

Selve ladeenheden er ganske simpel og har en sensor, der fortæller Roomba 631, hvor den befinder sig for at den kan finde “hjem” når batteriet er ved at være tomt eller man har bedt den om at docke. Det medfølgende kabel til at sætte den i stikkontakten er dog cirka en meter og dermed alt for kort, hvilket ikke ligefrem gør den særlig fleksibel med hensyn til placeringen.

Funktionalitet

Man skal ikke tænke for meget over den måde Roomba 631 arbejder på for dens færden i hjemmet er ganske velkalkuleret og den analyserer jf. producenten på sen sådan måde at den vælger den mest optimale rute for at minimere bevægelse for dermed at kunne nå mere på en opladning, men i bund og grund har den to måder at gøre rent på.

Clean mode

Denne indstilling lader Roomba 631 kører efter dens egen algoritme og kalkulering på den mest effektive måde at støvsuge et lokale på. Den går ikke i stå og de steder den kan komme ind uden problemer har jeg også erfaret at den renser. Den kalkulerer selv den optimale rute og benytter sig af forskellige bevægelsesmønstrer såsom Spiraling, Wall Following, Room Crossing og Dirt Detection.

Spot mode

Inden man sætter denne i gang så kan man med fordel placere Roomba 631 i midten af det område der kræver intens støvsugning for det der sker er at den begynder at cirkulære i et spiralt mønster på cirka 1 meter i diameter for at vende tilbage til udgangspunktet og intenst støvsuge det pågældende område.irobot-roomba_631-hero_upright

Personligt blev jeg positivt overrasket over Roomba 631’s evne til at rense hjemmet og på relativt kort tid. Naturligvis kunnne man selv klare opgaven på lidt kortere tid, men her har man ingen bekymringer og man kan foretage sig noget helt andet imens. Den er fint kraftig og den blev da også testet med lidt større ting den skulle suge op og ned til helt små og den klarede sig meget godt, og vigtigst af alt var det ikke nødvendigt at tage den almindelige støvsuger og gøre arbejdet færdigt selv efterfølgende. Roomba 631 kan køre 90 minutter på en opladning, som i øvrigt tager 3 timer, men de 90 minutter kan sagtens være nok til cirka tre rum. De 90 minutter var ikke langt fra det jeg testede den tid, med få minutters afvigelse enkelte gange.

Den medfølgende sensor kan bruges til at skabe en virtuel væg i hjemmet, således at man kan afgrænse sin Roomba 631 fra et område den helst ikke skal hen til, såsom et andet rum eller andet, men sensoren sender et trekantet signal ud, så man skal planlægge, hvordan man placerer den.

Konklusion

Med sin kompakte størrelse og lave profil kan Roomba 631 komme ind under sofaer, sofaborde og meget mere effektivt og hurtigt uden at man selv skal bekymre sig om den daglige støvsugning. Roomba 631 har et Xlife batteri, som giver den en køretid på op til 90 minutter og det er rigeligt til at hjælpe til i den daglige rengøring, hvor den selv undgår trapper og steder den ikke kan nå, men sugemotoren er overraskende kraftig når man tager i betragtning at den altså er trådløs og kører af sig selv. Det eneste som denne mindre model savner efter min mening er en skematisering af rengøringen, således at man kan sætte den til at gøre rent mens man selv er på arbejde eller generelt ude af huset og hvor den så ikke forstyrrer nogen. Ellers er den ganske fornuftig.

[checklist]

  • Sugeevne og rengøringskapacitet
  • Lav profil og størrelse
  • Simplicitet

[/checklist]
[badlist]

  • Ingen tidsindstilling

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 2499,-

(Produktet er udgået)

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

De huslige pligter kan blive mange og tiden knap, især når man hellere vil bruge tiden sammen med familie og venner. Derfor har mange investeret i en opvaskemaskine for at lette en del af arbejdet, men tiden er måske også kommet til at overlade...Anmeldelse: iRobot Roomba 631