Seth McFarlane startede for første gang tilbage i starten af 1999 animationsserien Family Guy, som med tiden er blevet en af de mest populære komedieserier på animationsfronten. Mange mener på nuværende tidspunkt og endda for flere år tilbage, at den har overhalet The Simpsons i sin succes, og med synet af de nye sæsoner af den selvsamme serie, så må jeg erkende, at jeg er enig.
Det er tydeligvis en parodi på serier såsom The Simpsons, men krøllen ved det hele er måden, hvorpå konceptet er skruet sammen. Vi har stadigvæk de klassiske jokes og farcer, men Family Guy rammer sømmet på hovedet med sine famøse cut-aways – små klip i kontrast til den overordnede tidslinje, som forklarer en pointe.
Ind i mellem de almindelige afsnit viser McFarlane, at han er en kæmpe Star Wars-fan, hvilket har afspejlet sig i flere lange afsnit, som i princippet er Family Guy-fortællingen af handlingen i den originale trilogi. Det giver nogle ret interessante både ligheder og forskelle, som selvfølgelig tager tykt pis på Stjernekrigen og alle de scener, man måske har studset lidt over. Nu er de allesammen endelig kommet i én samlet boks, og man derfor se dem lidt på samme måde, som man ville have gjort med trilogi-boksen fra Star Wars.
Selve konceptet startede tilbage i sæson 6 og er fordelt på tre forskellige afsnit med en længe på ca. 42 minutter – altså dobbelt så lang tid, som et normalt afsnit varer. Derfor er det ganske interessant at have det på sin egen trilogi-boks, selvom det egentlig bare føles som at have tre enkelte afsnit på én skive. Det kan måske også blot være en sjov idé fra McFarlane, der måske som barn altid har drømt at have sin egen lille trilogi.
Selve handlingen i de tre afsnit er som nævnt tidligere fokuseret på en omfortolkning af universet i Star Wars – det er ikke for enhver smag, og mange vil måske være tilbøjelige til at spole over disse afsnit og nøjes med den almindelige struktur. Det er efter min mening også noget, man skal have lyst til at se – de almindelige afsnit er noget, man kobler hjernen fra til, mens Star Wars-udgaverne er noget man ser. Især hvis man er Star Wars og Family Guy-fan, så sidder bokset lige i skabet.
Humoren er meget den samme og klassisk upassende på det helt forkerte (rigtige) tidspunkter, og giver en mulighed – lidt ligesom The Simpsons og deres Treehouse of Horror – at se de velkendte karakterer i andre udgaver, i andre universer og desuden i et setup, hvor man ingen anelse har om, hvad man kan forvente.
Samlet set er denne trilogiboks i min optik ikke et musthave, men derimod en lille hyggelig gave at have til pakkekalender til kontoret. Den er sjov, gennemtænkt, klassisk McFarlane og desuden en herlig parodi på en af de mest berømte trilogier nogensinde.
Pris og tilgængelighed
Release: 16-11-17 på Blu-ray.