Når det er koldt ude, så vil man gerne holde hovedet varmt med en varm hue. Og vil man samtidigt høre musik, så skal man vælge Chill Wireless Bluetooth Headphone Beanie. Det er nemlig en varm hue med indbygget Bluetooth headset. Lad os se lidt nærmere på den.
Hvad er der i kassen
Huen bliver leveret i en kraftig papæske med magnetlukning. I æsken finder vi huen, en brugsvejledning og et USB kabel til opladning.
Design og funktionalitet
Chill Wireless Bluetooth Headphone Beanie findes i flere designs. Den model jeg har testet er lavet i sort akryl. Huen er one-size, dog er den lidt til den stramme side på mit hoved. Huen ligner en normal, varm, vinterhue, med den forskel at der sidder et lille betjeningspanel på venstre side af huen.
Huen bliver ladet op via USB. Der følger ikke en lader med, men de fleste har jo nok også en USB oplader derhjemme, ellers så kan man bruge USB porten på sin computer til opladning. På en fuld opladning kan den spille op til 8 timer. Forbindelsen fra huen til mobilen sker via Bluetooth 3.0 (Enhanced Data Rate), så de fleste mobiler kan bruges. Når man tager huen på, så er det vigtigt at betjeningspanelet sidder ud for venstre øre, venstre højttaler er nemlig bygget ind i samme enhed som betjeningspanelet. Højre højttaler er forbundet til venstre side med en ledning der er ført mellem huens to lag.
Betjeningen sker med tre knapper, en play/pause knap, en “spring til næste nummer” knap, der samtidigt virker som volumen op når man holder den inde. Den sidste knap er “spring til forrige nummer”, som ligeledes virker som volumen ned når man holder den inde. Bag de små huller sidder der en rød og blå lysdiode. De indikerer bl.a om huen er tændt, og om den er tilkoblet via Bluetooth. Der er ligeledes en mikrofon indbygget, så man kan besvare opkald, ganske som med andre Bluetooth headsets. Lyden under telefonsamtale er okay, den er hørt bedre men den er bestemt brugbar.
Når huen skal vaskes, så kan man (med lidt besvær) tage elektronikken ud gennem en lille lynlås inden i huen.
Her kan vi se betjeningspanelet i detaljer.
Huen skulle kunne tåle lidt regn, men som man ser, så er elektronikken ikke kapslet ind, så jeg ville være forsigtig med at få huen alt for våd.
Konklusion
Lad os starte med lydkvaliteten. Lydkvaliteten er faktisk rigtig god. Den kan ikke hamle op med et par gode hovedtelefoner, men i forhold til mine forventninger, så var den overraskende god. Dog kræver det at man får drejet huen så højttalerne sidder lige ud for ørerne, sidder den lidt skævt så forsvinder meget af lyden. Og så er huen ikke “lydtæt”, omgivelserne kan høre meget af musikken, noget man lige skal have i tankerne hvis man f.eks. har den på i bussen eller toget. Bluetooth forbindelsen er solid, og har lang rækkevidde, jeg var oppe på over 8 meter og der var der stadig fin forbindelse. Man kan dog høre en smule støj når der er ikke er musik i højttalerne, men ikke noget jeg synes generer under brug. Selve huen er dejlig varm, og kan vaskes i maskinen når man har taget elektronikken ud. Det eneste større kritikpunkt jeg har, er den blå lysdiode der blinker når man hører musik. Lyset er ret kraftigt og skæmmer et ellers diskret design. Hvis man kunne slukke det, ville huen ligne en almindelig hue og ikke tiltrække sig opmærksomhed.
[checklist]
- Fin lydkvalitet
- Solid Bluetooth forbindelse
- Holder hovedet varmt
[/checklist]
[badlist]
- Kræver præcis placering af højttalerne over ørerne
- Holder ikke på lyden
- Blinkende blåt lys
[/badlist]
Pris og tilgængelighed
Set til 369,-