mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Buffalo AirStation 1750

Anmeldelse: Buffalo AirStation 1750

hi_wzr-d1800h_o1_1000x1000

En af de første routere i verden til at implementere den nye standard, 802.11ac, er Buffalo AirStation 1750, det kræver dog en AC-kompatibel enhed for at udnytte dens potentiale fuldt ud på nuværende tidspunkt. Lad os kigge på hvordan den lever op til forventningerne.

Hvad er der i kassen?

Buffalo AirStation 1750 router, hurtig-start guide, CD med software og manualer, skruer til vægophæng, fødder, Ethernet-kabel, strømforsyning med EU og UK adaptere.

Se vores unboxing af Buffalo AirStation 1750 nedenfor.

[youtube id=”rF-yNbU_fuQ” width=”600″ height=”350″]

Design

Tiden hvor man for enhver pris ville stille sin router langt væk og helst lukket inde i et skab er slut med Buffalo AirStation 1750, hvor designet er i top og egner sig til at stå fremme et synligt sted. På denne måde er det også nemmere at tænde og slukke enheden efter behov. Buffalo AirStation 1750 kan placeres lodret eller vandret takket være de medfølgende fødder og der er ydermere gjort plads til de medfølgende skruer så man kan også hænge routeren op på væggen. Overfladen på Buffalo AirStation 1750 er mat sort med en ramme af imiteret rustfrit stål. Det vil sige, det er i virkeligheden plastik, som routeren er udarbejdet af, men det føles lækkert både visuelt og fysisk. Bag til har Buffalo AirStation 1750 de obligatoriske fire LAN-porte og ethernettilslutning samt USB. I bunden finder man en reset-knap, der af mærkværdige årsager er placeret langt inde i enheden, så en almindelig kuglepen kan ikke komme ind. Man skal bruge noget der er tyndere, såsom en nål.

hi_wzr-d1800h_b1_1000x1000

Funktionalitet

I bunden af Buffalo AirStation 1750 finder man en lap som kan trækkes ud og herpå står netværksnavn og adgangskode skrevet samt oplysninger til hvordan man tilgår routerens netværksinterface. Disse informationer skal man bruge første gang man logger på og hvis man ikke er superbruger kan man indsætte den medfølgende CD-rom og følge instruktionerne i den medfølgende software (både Mac og Windows), som finder enheden og hurtigt guider brugeren videre til netværksinterface i ens browser. Buffalo AirStation 1750 er nemt og nærmest idiotsikkert at gå til når det gælder tilslutning med WPS/AOSS-løsningen som nemt lader dig forbinde computere og smartphones til routeren, men for os der gerne vil grave lidt dybere og lege med de mere avancerede indstillinger, såsom at opsætte eget netværksnavn og adgangskode, er brugergrænsefladen mildest talt grim. Heldigvis er den utrolig logisk at gå til, men det ligner en løsning fra 90’erne snarere end det årti vi befinder os i. En almindelig computer-bruger vil ty til brugermanualen for at tilpasse Buffalo AirStation 1750 til sine behov og især folk uden gode evner med det engelske sprog, som ikke ser ud til at kunne blive ændret. Hvis man ændrer netværksnavn og adgangskode bliver den lille medfølgende lap, som vi fandt i bunden af routeren overflødig, men bør gemmes idet denne skal bruges igen skulle man være nødt til at resette Buffalo AirStation 1750. Heldigvis afholder brugervenligheden for avancerede brugere os fra at svine den totalt til for, som nævnt, er overskrifterne logiske og forklarende så man ved nøjagtigt, hvor man skal gå hen for at tweake de indstillinger der har interesse. Det er værd at nævne at grundet Buffalo AirStation 1750’s flotte design er det nærmest chokerende at se online interfacet. Den umiddelbare første tanke var om man nu også var kommet det rigtige sted hen.

Det er muligt at tilslutte en harddisk til USB-porten på Buffalo AirStation 1750 og dermed kan selve routeren agere som netværksharddisk. Overførselshastigheden afhænger naturligvis om man befinder sig på det trådløse netværk eller har tilsluttet sin enhed direkte med kabel, men generelt set var denne stabil og den bliver kun forstærket, hvis man har en 802.11ac enhed da Buffalo AirStation 1750 understøtter denne standard over 5GHz forbindelsen, men det kræver altså en Bridge eller ac-kompatibel enhed at udnytte denne nye standard for streaming. Se eventuelt vores review af Buffalo AirStation 1300, som netop er en sådan bridge, hvor vi vil gå mere i dybden med disse fordele. Selvsamme USB-forbindelse kan også bruges til at koble en printer til netværket og dermed gøre denne semi-trådløs ved hjælp af routeren.

Galleri

http://media.ereviews.dk/#53

Konklusion

Det flotte design, der både kan stå op, ligge ned og hænges på væggen bliver kun forstærket af en nem opsætning og god ydelse i Buffalo AirStation 1750. Desuden kan man forbinde en harddisk og dermed have router + NAS i hjemmet eller man kan forbinde en kablet printer og gøre denne trådløs. Brugervenligheden er ikke den stærkeste side, men hvis man er almindelig bruger skal man også kun indstille netværksid og adgangskode én gang, så det burde ikke være den afgørende faktor.

[checklist]

  • Flot design
  • God ydelse
  • Kan fungerer som NAS

[/checklist]
[badlist]

  • Ikke speciel brugervenlig
  • Old school web-interface

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til: 1022,- (24-02-13)

Find forhandler og den bedste pris på Buffalo AirStation 1750

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En af de første routere i verden til at implementere den nye standard, 802.11ac, er Buffalo AirStation 1750, det kræver dog en AC-kompatibel enhed for at udnytte dens potentiale fuldt ud på nuværende tidspunkt. Lad os kigge på hvordan den lever op til forventningerne. Hvad...Anmeldelse: Buffalo AirStation 1750