mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserAcer Aspire S3

Acer Aspire S3

Ultrabooks – det nye der skal “redde” computersalget, som efterhånden er truet af sammensmeltningen vi ser fra tablets og andre enheder i dag. Er du i tvivl om hvad Ultrabook begrebet går ud på, så kan du med fordel starte med at læse vores guide til Ultrabook.

Nå, tilbage til det det hele handler om, nemlig Acer Aspire S3 som  er landet på redaktionen for en kort bemærkning. Acer Aspire S3 er det vi vel kan kalde 1. generation af Ultrabooks, og vi begynder snart at se 2. generation. Dermed ikke sagt at det “nye er bedre”, men der er tale om en af de første ultrabooks der blev lanceret tilbage i November 2011.

Lad se hvad Acer Aspire S3 har at tilbyde en kræsen forbruger…

Hvad er der i kassen?
Acer Aspire S3 kommer i en nydelig emballage, der ligesom Acer Aspire S3 selv, ikke fylder meget. I emballagen er en strømforsyning, quick start guide og Acer Aspire S3 – that’s it! Selvom det ikke lyder af meget, så er der jo hvad man har brug for.

Video
I videoen nedenfor får du en kort tur omkring Acer Aspire S3, og mulighed for at se hvor hurtigt den i virkeligheden starter op…

[youtube id=”Qr4VZFI-hLQ” width=”600″ height=”350″]

Design
Det første man tænker når man ser Acer Aspire S3 er at den er tynd, utrolig tynd – og det fra afstand kunne den godt minde om MacBook Air som vi anmeldte tidligere.

Låget på Acer Aspire S3 er i aluminium, mens resten er i magnesium. Den kombination gør at Acer Aspire S3 er både let, ser godt ud og er lavet af holdbare materialer.

Låget er rundt præget af et Acer logo, ellers er det et helt clean stykke aluminium, åbner man låget mødes man af en 13,3″ LED skærm med et webcam øverst i skærmens ramme, som faktisk er rimelig bred. Mellem skærmen og tastaturet er on/off knappen placeret, sammen med LEDs der viser om maskinen er tændt og om den kører på strrøm.

Indeni er Acer Aspire S3 sølvfarvet/grå som aluminiumslåget. og knapperne er også holdt i en grå farve. De fleste knapper på tastaturet har en ret fornuftig størrelse, men piletasterne er klemt så meget sammen at de næsten kun er 1/4 af de normale taster størrelse, og så begynder det altså at blive svært at ramme. Det er mig helt uforståeligt at Acer har valgt de skal være så små, for det er nogle taster jeg personligt bruger mere end jeg lige regnede med… Det fandt jeg i hvert fald ud af da jeg prøvede Acer Aspire S3. Ellers er tastaturet glimrende, med et blødt og rimelig støjsvagt anslag, vandringen er også ret kort, så du kan skrive ganske hurtigt på Acer Aspire S3. Øverste på tastaturet har du de sædvanlige FN taster, ex. deaktiver/aktiver netkort, skift skærm (intern, ekstern eller begge) osv., intet nyt her.

Ved håndledsstøtten er også touchpadden som har en rimelig størrelse, og umiddelbart har samme overflade som håndledsstøtten, den er bare forsænket en smule så den er afgrænset. Der er ingen taster at se på Acer Aspire S3, som på ex. MacBooks har touchpadden én stor flade, men nederst fungere den som henholdsvis højre/venstre musetast og er man vant til Mac føler man sig straks hjemme. Touchpadden virker dog ikke 100% fast, når man “tabber” let på den, virker det som om den er en anelse “løs” i det. Det er dog en bagatel, som jeg dog stadig bed mærke i.

På den ene side er udgang til hovedtelefoner, og på den anden SD/MMC kortlæseren. 2x USB 2.0 samt HDMI er at finde på bagsiden, hvor der også er ventilation til blæseren og indgang til strømforsyningen. I bunden er højttalerne gemt og det er faktisk det.

Som du måske har bemærket er der hverken VGA.DVI, masser af audiostik og/eller dock stik, og ej heller noget optisk drev – det er nogle af de ting man må undvære når man kommer ned i en størrelse som Acer Aspire S3.

Vægten siger ca. 1,3 kg., og den måler (H 17.5 mm x B 323.0 mm x D 219.0 mm.

Specikationer
Acer Aspire S3 kommer i flere forskellige konfigurationer, den model vi har testet er udstyret med følgende konfiguration:

  • 1,6GHz Intel Core i5-2467M
  • 4GB DDR3-RAM
  • 320GB Harddisk m/ 20GB SSD (Hybrid)
  • 13,3″ LED skærm (1366×768)
  • Intel HD 3000 integreret grafikkort
  • 802.11b/g/n Wi-Fi
  • Bluetooth 4.0
  • Windows 7 Home Premium 64-bit

Modellen har 2x USB 2.0, 1x HDMI samt MMC/SD kortlæser – derudover indbygget webcam og udgang til hovedtelefoner.

Funktionalitet
Ultrabook begrebet dækker over slanke computere, med lang batteritid og masser af regnekraft, så mine forventninger har også skruet godt op inden jeg fik Acer Aspire S3 i hænderne.

Med en Core i5 processor, 4GB DDR3-RAM og en hybrid harddisk med SSD er der rimelig god basis for en kraftig maskine, hvis man lige ser bort fra grafiksiden, hvor man må nøjes med et integreret Intel HD 3000 grafikkort, som altså begrænser ens muligheder for at spille 3D spil ol., det er ganske enkelt ikke velegnet til spil, omend de mest basale spil godt kan trækkes på Acer Aspire S3.

En af de ting som Acer “praler” med, er en opstartshastighed på 1,5 sekunder fra sleep – og det passer meget godt overnes med virkeligheden. Maskinen er vitterligt få sekunder efter låget er åben, noget af det som Apple har haft styr på i noget tid efterhånden. Sammenligner jeg hastigheden på Acer Aspire S3 og en MacBook Pro, så virker de faktisk til at være klar nogenlunde lige hurtigt.

Skærmen er på 13,3″ og det er en LED skærm og betragtningsviklen er fin til siderne, mens den op/ned ikke er helt optimalt, her kræver det at man sidder i den rigtige vinkel, for at få det bedst mulige billed.

Ved alm. dagligdagsbrug holder batteriet ca. 5-6 timer ved blandet brug, og det synes jeg egentlig er ganske glimrende for en maskine der er så slank og alligevel så potent. Desværre oplevede jeg at blæseren ofte kørte, uden at Acer Aspire S3 egentlig blev presset, men det lader til at være et ret generelt problem med mange ultrabooks, da jeg ved at flere producenter har haft udfordringer på netop dette punkt.Det er synd, for en maskine der har et lækkert design og et slankt ydre, skal ikke stå og larme! En positiv ting der dog at blæseren, når den kører på fuld skrald, ikke larmer helt vildt meget…

Helt generelt er hastigheden glimrende, uanset om du bruger Acer Aspire S3 til kontorbrug, surfer på nettet, afspiller film eller lignende. En positiv ting i denne forbindelse er lyden, for selvom Acer Aspire S3 er slank, så er der faktisk en rimelig fornuftig lyd i den, set i forhold til mange andre bærbare PC’er med skrækkelig lyd. Afspilning af HD video og lignende er naturligvis heller ikke noget problem, den æder det råt…

Jeg har i testperioden ikke oplevet én eneste gang hvor Acer Aspire S3 har lavet bluescreen, er gået 2″kold” eller lignende, så stabiliteten virker ikke til at være et problem overhovedet, heller ikke efter et par timers stresstest.

Benchmark
Nedenfor findes en række resultater fra diverse benchmark applikationer der er kørt på Acer Aspire S3.

Windows Experience Index

(Klik for stort billede)

HD Tune Pro 5.0

(Klik for stort billede)

PCMark 7 Basic

(Klik for stort billede)

CPU-Z

Samlet set er resultaterne fra de forskellige benchmarks glimrende, og et eller andet sted som forventet, da der hverken er tale om en sløv eller hurtig computer. De rå data er måske også endnu mindre interessant i ultrabook klassen, da der her ligges stor vægt på lækkert design, lang batteritid og andre mere “bløde” værdier, fremfor de hardcore specs.

Konklusion
Som nævnt indledningsvis, så er Acer Aspire S3 det første bud på en ultrabook fra Acer, og de er allerede på vej med en række nye modeller. Set i lyset af at det er den første af sin slags, og blandt de første på markedet for ultrabooks, så er Acer Aspire S3 ret gennemført! Designet er stilfuldt og generelt er finishen i orden.

At man har valgt at bruge en “hybrid” harddisk i netop denne konfiguration, har sine fordele og ulemper. Du må ikke nøjes med 128GB harddisk, men til gengæld skal du leve med en “knitren” har harddisken, og det faktum at den bliver varmere end en SSD, de to ting havde man undgået ved at vælge en af de udgaver med “ren” SSD hvilket jeg helt sikkert vil anbefale.

Samlet set er Acer Aspire S3 godkendt, den har sine fejl/mangler men den er også prissat ret agresstivt er Acer har været “first mover” på Ultrabook, så man må nødvendigvis forvente at der skal rettes op på nogle småfejl hen af vejen…

[checklist]

  • Lynhurtig opstart
  • Fin batteritid
  • God ydelse
  • Fornuftig pris

[/checklist]
[badlist]

  • Alt for små piletaster
  • Blæseren kører ofte
  • Kan ikke åbnes med én hånd

[/badlist]

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til 5999,- (Afhænger af konfiguration)

Find den bedste pris på Acer Aspire S3

Udlånt af
Acer

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

2 KOMMENTARER

  1. Har selv denne ultrabook fra Acer og oplever at harddisken “squikker” – lyder som om den skriver på harddisken hele tiden.

    Er det generelt for disse ultrabooks?

    Den første jeg købte gjorde det og byttede den så til den jeg har nu eftersom den efter min mening ikke burde lyde sådan. Den er 1 1/2 måneden gammel og benyttes kun til dagligdags ting – officepakken og internettet. Ingen spil.

  2. Hej Melanie,

    Nu er det godt nok ved at være en rum tid siden jeg havde den mellem hænderne, men jeg husker det absolut ikke sådan med denne maskine.

    Kunne det være en indstilling/applikation der gør at der hele tiden kører noget i baggrunden? Prøv at tjek din task manager om der er stor belastning fra en eller flere applikationer.

    Med venlig hilsen,

    Noel Christensen
    eReviews.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Ultrabooks - det nye der skal "redde" computersalget, som efterhånden er truet af sammensmeltningen vi ser fra tablets og andre enheder i dag. Er du i tvivl om hvad Ultrabook begrebet går ud på, så kan du med fordel starte med at læse vores...Acer Aspire S3