torsdag, december 19, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Bowers & Wilkins Pi8

Test: Bowers & Wilkins Pi8

Vi har fået Bowers & Wilkins’ seneste true wireless til test i form af deres Pi8, som byder på lækkert design, aktiv støjreduktion og vigtigst af alt en god lyd efter sigende. Lad os se om de lever op til forventningerne.

Hvad er der i æsken?

Æsken til Bowers & Wilkins Pi8 er en smule tung når man tager dens størrelse i betragtning. Det sender dog det første kvalitetssignal mod brugeren, der har valgt at spendere knap tre tusind kroner (vejledende udsalgspris ved lancering 2.999).

Selve indholdet er nydeligt pakket ind og der er ingenting, der rasler når man ryster æsken før man begynder at pakke tingene ud. Indholdet består så af etui med høretelefonerne i, tre ekstra størrelser af propper, et USB-C ladekabel, et USB-C til 3.5 mm jack kabel og så de obligatoriske papirer, som de færreste af os skænker en tanke.

Design

Etuiet af Bowers & Wilkins Pi8 er det første man møder. Det har en lidt mat overflade og føles på den måde lækker at have i hånden, men foruden en lille metal-liste på den ene side, så er det ikke dén der skiller sig ud. Den er lækker og fast, men ikke ekstraordinær.

Når man til gengæld kommer til øretelefonerne, så er det en anden side af sagen, for her er der virkelig kælet for designet. Bowers & Wilkins Pi8 er i et tredelt lag så at sige og modsat Pi5, så er det ikke så iøjefaldende. Derimod er det en lækker blanding af forskellige materialer og farvenuancer, der efter min mening er nøje udvalgt.

Du kan erhverve Bowers & Wilkins Pi8 i fire forskellige farver. Som det for tiden er populært har farverne nogle smarte navne, såsom Anthracite Black, Midnight Blue, Dove White og Jade Green. Vores udgave er den duehvide, som er blandet med en smule champagnefarvede detaljer og det er et ret lækkert resultat, der er kommet ud af det.

Et smart designmæssigt træk fra B&W er i øvrigt at de har gjort det muligt for dig at tilslutte det medfølgende jack til USB kabel og så konvertere en kablet enhed til trådløs. Det er ikke fordi jeg selv synes det er noget jeg vil bruge så tit, men rejser du meget og langt så er det da muligt at slutte sig til lydsystemet i fly eller dine kablede enheder.

Funktionalitet

Bowers & Wilkins Pi8 bruger producentens app, som er tilgængelig til både Android og iOS. Vores test foregik på en Android enhed og her er appen ganske fin. Appen giver dig mulighed for at indstille equalizer og forskellige andre parametre.

Derudover kan du gennem appen til dels bestemme, hvad touch-knapperne på ydersiderne af øretelefonerne skal gøre, så man på den måde selv styrer, hvad det er man bruger oftest.

Lydkvalitet

Ikke fordi min forventning var en anden, men Bowers & Wilkins Pi8s trumfkort er dens lyd. De spiller ualmindeligt godt og det har de naturligvis også bare at gøre til den pris.

Lyden i Bowers & Wilkins Pi8 er utroligt klar og med en rigtig fin balance mellem de forskellige tonelag. De rammer rigtig fint og lydene går ikke indover hinanden. Det er i hvert fald blandt de bedre musikalske oplevelser for mit vedkommende når det kommer til in-ear.

Det hjælper på klarheden af lyden at isolation fra omverden samtidigt er ret høj. Det gør at lyden på en måde er kontrolleret til at du hører det som Bowers & Wilkins har tiltænkt. Detaljegraden er helt i top og jeg kunne smide alt fra klassisk musik til hård rock igennem og nyde det lige meget. Man kan vælge at tone bassen ned i visse musikgenrer, men generelt set var jeg fint tilfreds med den indstilling Bowers & Wilkins Pi8 er “født” med.

ANC

Du har i alt seks mikrofoner, der arbejder for at du får en aktiv støjreduktion der automatisk tilpasser sig dine omgivelser. Jeg havde ikke mulighed for at hoppe fra kontor ud i trafikken og til tog for derefter at tage en tur i en flyvetur, men jeg havde en fin oplevelse for så vidt angår støjreduktion. Det hjælper at jeg synes Bowers & Wilkins Pi8 sidder temmelig godt i mine ører og dermed screener lyd omkring mig ganske glimrende, men de har også en solid ANC i sig selv.

Når du tænder for ANC, eller rettere når jeg gjorde, så oplevede jeg at lyden fik en lettere anden lydprofil og det hele blev fyldt med en smule mere bund på en måde. ANC ændrer generelt lyden ofte, men her var det bare mere mærkbart end mange andre gange jeg har testet ANC.

Mikrofon

Du kan lytte til min indspilning gennem Bowers & Wilkins Pi8 i nedenstående klip, som er uploadet. Der er tale om en indspilning uden tilpasning af nogle indstillinger og det er lavet gennem en S24 Ultra mobiltelefon. Det er ikke fordi de mange mikrofoner på Pi8 ikke har deres eksistensgrundlag for lyden er solid. Det er dog ikke til det åbne kontor, hvor jeg synes at støjen de opfanger og sender til dem man taler med er en smule for meget. Bedre end Apples pods af dem jeg har testet, men ikke egnet til kontor alligevel. De klarer sig fint i bilen og hjemmet, hvor man ikke har så mange støjkilder.

Komfort og brug

Jeg har allerede lidt afsløret at Bowers & Wilkins Pi8 ligger godt i mine ører. Det er egentlig ret sjældent at jeg har denne oplevelse med in-ears, fordi mine ører oftest ikke egner sig til denne type høretelefoner. Mine trofaste Jaybird med vinger var dem jeg brugte mest af den grund, men jeg føler at Bowers & Wilkins Pi8 hverken falder ud eller sidder løst for den sags skyld.

De er ret behagelige og næsten ikke til at mærke når jeg har dem i ørerne. Jeg kunne sagtens løbe med Bowers & Wilkins Pi8, men så begyndte de også at give slip på mine ører ligeså stille. Det er dog ikke noget jeg vil klandre disse øretelefoner for, da jeg er en af dem med in-ear-ukompatible ører.

Bowers & Wilkins Pi8 har en funktion kaldet wear registration, som registrer, hvis du tager øretelefonerne af for derfor at stoppe din lyd. Det er smart da du på den måde kan fortsætte din podcast, hvor du slap den. Funktionen virkede bare ikke en femtedel af gangene og musikken spillede bare videre mens de lå på bordet.

Batteritid

Der hvor Bowers & Wilkins Pi8 ikke udemærker sig er dens batteritid. Producenten lover 6,5 timer, hvilket egentlig ikke er skidt for de fleste af os, men jeg kan bare se at deres konkurrence er begyndt at kunne tilbyde mere.

Jeg kan sagtens få mere end fem timer på opladningen når jeg ikke bruger ANC så for mig holder de snildt nogle dage før jeg skal lade dem, men det er altså noget at være opmærksom på.

Til gengæld har Bowers & Wilkins Pi8 ikke glemt at inkludere trådløs opladning i etuiet. Det vil sige at du bare kan ligge den på en oplader og så hente den igen når du skal bruge den. Det med at skulle huske at smide et kabel i er ikke nødvendigt.

Konklusion

Det store spørgsmål med Bowers & Wilkins Pi8 er vel, hvorvidt de kan bære det høje prisskilt, som de er udstyret med. Det korte svar er overraskende nok ja. Der er mere i det end som så naturligvis og dermed ikke sagt at Bowers & Wilkins Pi8 er perfekte. De leverer dog der, hvor det gælder og det er på design, komfort og mest af alt lydkvalitet. Prisen betaler du fordi designet er premium og lyden helt i top, hvis du er villig til dét, så er der meget at komme efter på begge punkter. Det er en af de bedre ANC oplevelse på toppen af det hele og jeg nød hver sang jeg fik spillet gennem det.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Design
  • ANC

Negativt

  • Sidder ikke godt nok i ørerne til brug under sport (personlig vurdering)
  • Pris?

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået Bowers & Wilkins' seneste true wireless til test i form af deres Pi8, som byder på lækkert design, aktiv støjreduktion og vigtigst af alt en god lyd efter sigende. Lad os se om de lever op til forventningerne. Hvad er der i...Test: Bowers & Wilkins Pi8