onsdag, oktober 2, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Trust Yunix USB mikrofon

Test: Trust Yunix USB mikrofon

Vi har fået denne lille søde sag ind af døren til test. Trust Yunix er en kompakt og simpel gaming mikrofon, som forbinder til din computer eller PlayStation via USB. Den byder på lidt lys også, så lad os kaste os over den.

Hvad er der i æsken?

Trust er et hollandsk firma, som lidt ligesom danske Sandberg byder på en masse forskellige produkter i teknik-kategorien, hvor der er fokus på funktion til en spiselig pris. Derfor er der ikke den store fokus på selve æsken og ekstra indhold i denne. Derfor finder man kun mikrofon og en kort manual i den beskedne æske.

Design

Yunix er en lille mikrofon, der kun rager lidt over 10 cm over dit skrivebord. Den har en cirkulær fod, som den står temmelig fint og fast på.

Kanten af foden på Trust Yunix er i øvrigt med en RGB-lysende ring omkring sig, som du kun kan slukke og tænde for. Det er altså ikke muligt selv at vælge en farve, som så passer til resten af dit setup.

Mikrofonen er samtidigt ret let med sine 216 gram og er derfor nem at flytte rundt på skrivebordet. Måske en smule for nem for selvom dens fod har et gummiunderlag til at holde den på plads, så flytter den sig relativt nemt ved at man puffer til den. Det har alle ikke nødvendigvis lyst til, men til gengæld oplevede jeg ikke at den væltede så nemt.

Jeg indledte med at sige at Trust laver produkter til spiselige priser og det er også korrekt. Dermed dog ikke sagt at eksempelvis Trust Yunix har lidt under denne parameter. Det er for mig at se en fin mikrofon, der også ser pæn ud. Jeg har kigget den lidt efter i sømmene fordi jeg samtidigt leger med et andet Trust produkt, som ikke er ligeså pænt i samlingerne og Trust Yunix står bare helt skarpt.

Vores testeksemplar af Trust Yunix er i øvrigt deres sorte udgave, men du kan også vælge mikrofonen i hvid og en lys lilla farve. På den måde kan du få lidt mere personlighed over dit skrivebord, når nu du ikke kan skifte farve på ringen omkring foden. De to andre farver ser ret interessante ud også. Selvom de er lyse, så er en mikrofon ikke en device man forventeligt rører og flytter på for meget, så fedtfingre og snavs kommer nok ikke så let på.

Designmæssigt er det ikke fordi Trust Yunix skuffer overhovedet. Tværtimod, så er den flot og funktionel i designet da dens to knapper og 3.5 mm jackstikket er på fronten af mikrofonen. På den måde er de alle nemt tilgængelige. Desværre er der dog kun en knap til at slukke for mikrofonen, men altså ikke til også at mute de hovedtelefoner man kunne have fundet på at sætte til den.

Den anden knap på mikrofonen er til at tænde og slukke for lyset i bunden af mikrofonen. Mute-knappen på mikrofonen lyser i øvrigt når den er mutet, men da det er et hvidt lys, så kan det godt være lidt svært at se. Jeg ville som gamer gerne have en mere tydelig indikation af om jeg bliver hørt eller ej. Eksempelvis kommunikerede jeg ikke med mit team i PUBG i et helt minut fordi jeg havde glemt at jeg havde trykket mute.

Funktionalitet

Trust Yunix er temmelig meget plug and play. Dens kabel kan sågar ikke tages af og er en fast del af mikrofonen, så det burde være lige til at sætte den op. Jeg testede den selv på både PlayStation 5 og PC. Det var i PlayStation regi lige om at huske at vælge input kilde skulle være dén og så var den op at køre.

Selvom lyset i bunden af foden ikke er noget man kan justere på, så er det en lækker detalje. Lyset er ikke kraftigt til at være irriterende og giver en fin “aura” omkring mikrofonen på skrivebordet til at det ser fedt ud på skrivebordet.

Du kan sætte dit headset i jackstikket på mikrofonen og lade mikrofonen agere som lydkort for dit kablede sæt hovedtelefoner. Du skal dog ikke regne med et lydkort, der er noget særligt for lyden kommer temmelig standard ud på den anden side. Jeg kunne sagtens drive et par Creative Aurvana, men de hovedtelefoner har spillet bedre via andre lydkort. Der er ikke noget talkthrough på selve mikrofonen du kan styre, men du kan få andre programmer til at gøre det for dig.

At muligheden for at koble et sæt hovedtelefoner til er der anfægter jeg dog bestemt ikke. Tværtimod er det en fed ekstra lille detalje. Det er dog ikke den afspillende lyd man erhverver en mikrofon som Yunix for. Det er til gengæld den lyd, som den kan producere.

Derfor har jeg lavet ovenstående indspilning, så du kan høre, hvor godt denne mikrofon opfanger lyd. Jeg taler engelsk for at kunne favne et bredere publikum. Derimod tester jeg både med og uden støj i baggrunden og ved at hamre lidt på både mit tastatur og skrivebord. Det er for at simulere de forhold jeg forestiller mig andre vil anvende denne mikrofon under. Så kan du høre om den er god nok til det du skal bruge den til. Trust Yunix klarer sig egentlig ganske fint af en mikrofon af denne prisklasse at være, men den ér ikke decideret imponerende. Lyden er en anelse for robotagtig til min smag når nu vi snakker dedikerede mikrofoner.

Min egen input er at mikrofonen er en smule hul i lyden og så opfanger den lidt for meget white noise op. Jeg kunne skrue ned for følsomheden på mikrofonen og sørge for at white noise blev mindre, men så var det svært at høre min stemme i forhold til.

Konklusion

Trust Yunix er en rigtig fin entry mus for dig, der ønsker at have en mikrofon væk fra hovedet og på skrivebordet i stedet. Den er til prisen ganske fin, om end man ikke skal forvente sig for meget da den er let modtagelig overfor støj. Designet er pænt og RGB effekterne gør at den slet ikke er kedelig trods sin kompakte størrelse. Størrelsen gør så at den er nem at have placeret de fleste steder uden at den fylder. Det er smart med knapper og også stik til hovedtelefoner, så man har det hele samlet ét sted.

Pris og tilgængelighed

Set til 299,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi har fået denne lille søde sag ind af døren til test. Trust Yunix er en kompakt og simpel gaming mikrofon, som forbinder til din computer eller PlayStation via USB. Den byder på lidt lys også, så lad os kaste os over den. Hvad er...Test: Trust Yunix USB mikrofon