torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Philips Evnia 49M2C8900 monitor

Test: Philips Evnia 49M2C8900 monitor

Et af de lidt større og meget spændende produkter trillede ind hos os i denne omgang i form af Philips’ 49″ store gamingskærm i deres Evnia serie. Den har jeg glædet mig til at få fingrene i og lege lidt med. Du kan læse om mine oplevelser her.

Hvad er der i æsken?

Det anbefales at håndtere kassen til Evnia 49M2C8900 af to personer for den er stor og selv jeg med mine næsten to meter fra fingerspids til fingerspids kan nærmest ikke få mine hænder omkring. Indholdet er så en skærm med dertilhørende VESA-mount så du rent faktisk kan få den på en arm eller væg, hvis du finder noget der kan bære dens 10,82 kg uden stand. Kabler der følger med til Evnia 49M2C8900 er grå fordi sorte kabler havde været en for stor kontrast til skærmens hvide design og så får du både HDMI, DisplayPort, USB-C og USB-A i kassen. Derudover er der en fjernbetjening med.

Specifikationer

  • Skærm: 48.9″ 1800R 32:9 QD OLED
  • Opløsning: 5120×1440
  • Opdateringshastighed: 240 Hz
  • Respons: 0,03 (GtG)
  • Kontrast: 1.500.000:1
  • Lysstyrke: 250 nits SDR / 450 nits HDR / 1000 nits HDR
  • Porte: 1 x DisplayPort, 2 x HDMI 2.1, 1 x USB-C, USB-A x 4
  • Audio: 4 x 7.5 Watt DTS

Design

Hvis ikke du har siddet foran en 49″ PC skærm, så vil Evnia 49M2C8900 føles massiv selv efter du er forberedt på det ved at du netop har båret kassen den kommer i og pakket den op. Det kan ikke måles med en TV skærm i samme størrelse, fordi Evnia 49M2C8900 er med et 32:9 format og på den måde er lavere og utrolig bred.

Alligevel formår Philips at gøre den flot med dens dominant hvide overflade, som jeg selv synes ser rigtig flot ud. Evnia er producentens topserie indenfor gaming og man har kælet for både design og performance. Sidstnævnte kommer vi ind på senere, mens jeg her vil nævne at selv på bagsiden føles skærmen flot, velbygget og clean.

Jeg er lettere imponeret af foden som Evnia 49M2C8900 står på og dennes evne til at lade den over ti kilo tunge skærm bevæge sig så gnidningsfrit. Det er ikke fordi man forventes at skulle indstille denne skærm alt for ofte, men at det hele kører så smooth er ret lækkert.

For de RGB-glade er Evnia 49M2C8900 udstyret med Philips Ambiglow, som du kan indstille til at følge skærmens farve og så “udvide” dem på væggen bag skærmen. For at effekten er mere tydelig kræver det dog at skærmen står tættere på væggen, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet for alle. Featuren i sig selv er dog mega fed for den nærmest udvider det i forvejen store billede ved at farverne fra skærmen projekteres bag skærmen.

I venstre side af skærmen, set bagfra, så finder man et lille joystick, som du bruger til at styre OSD menuen med. Denne kan dog grundet skærmens størrelse være en anelse svær at nå, hvis man samtidigt skal kunne se, hvad der foregår. Derfor er den lille medfølgende fjernbetjening en ret smart addition og gør den del ret meget nemmere.

Funktionalitet

Du skal først og fremmest have sikret dig at du har plads på skrivebordet til Evnia 49M2C8900, som altså fylder helt naturligt grundet sine 49″, men også kurven på 1800R gør at den også fylder i dybden.

Når du har fået det på plads så står du overfor en skærm, der med det nævnte store display altså også lyser temmelig meget op og det ses tydeligt at der ikke kun er kælet for de ydre detaljer. Displayet er med 10bit så farverne står ultra skarpt.

Mange spil understøtter endnu ikke 32:9 så hvis man er til et bestemt spil bør man undersøge om det er understøttet eller på vej til at blive det. Der er nemlig ikke så meget ved at have en så kæmpe stor skærm som Evnia 49M2C8900 og så ikke kunne udnytte den til det den er købt ind til.

For lad os være ærlige, selvom Evnia 49M2C8900 for mit vedkommende er ret velegnet til også at arbejde på, fordi man får dette kæmpe store areal at udfolde sig på, så kunne man have opnået nogenlunde det samme med en mere kontorfokuseret skærm og sparet nogle penge.

Spil ser simpelthen smukke ud på denne skærm. Det skyldes både de flotte farver og gode kontraster som Evnia 49M2C8900 kan præstere takket være sit display. Det skyldes dog også størrelsen, som gør at når man sidder foran skærmen så lever man sig gevaldigt ind i spillet simpelthen fordi dine øjne ikke kan se andet. Spøg til side, men det hjælpes så også af Ambiglow belysningen som også gør din væg til en del af oplevelsen.

Det ekstra fede ved Evnia 49M2C8900 og dets display er at indstillingerne er så nemme. I hvert fald for mit vedkommende så var det at finde en opsætning i OSD menuen, som jeg synes passede til mine spil og så var det ikke nødvendigt at finjustere yderligere. Spil ser fantastiske ud på denne skærm og Evnia 49M2C8900 håndterer også HDR indhold ganske fint. Man ser til tider at gaming skærme får smearing, tearing og ghosting fordi de også skal være hurtige i opdateringen, men QD OLED teknologien gør sammen med de 240 Hz at det hele føles smooth og flot på samme tid. Jeg havde så ikke mulighed for at finde et spil jeg kunne køre med 240 FPS i den høje opløsning, som Evnia 49M2C8900 skærmen har. Skærmen har dog G-Sync fra 50-240 Hz så den vil kunne synkronisere med dit grafikkort på hastigheder under 240 også.

For så vidt angår kontorarbejde så leverer Evnia 49M2C8900 op til 90 Watt via USB-C kablet. På den måde kunne jeg bruge både min MacBook og Windows Laptop med ét enkelt kabel uden at skulle have en separat strømforsyning sluttet til. Det er altså ikke nødvendigt med en separat dock som det var før i tiden, da denne funktion altså er bygget ind i skærme som Evnia 49M2C8900 og at skifte mellem enhederne er ret nemt. Evnia 49M2C8900 har desuden indbygget KVM, så den selv skifter dit tastatur/mus som du har i hubben på skærmen. Du skal selv skifte mellem dem når du kører PBP dog.

For dem, der er bekymrede for OLED panelers burn-in, så har Philips adskillige mekanismer du kan aktivere for at imødekomme problematikken. Det ér noget man efter min mening skal være opmærksom på især ved en kontor/gaming skærm da ikoner og elementer ofte befinder sig det samme sted i lang tid ad gangen. Hvis du blot tager dig disse forbehold, så virker det ikke som et issue. Min test og leg med Evnia 49M2C8900 varede adskillige uger og jeg kan ikke se at der skulle være nogen som helst tegn på burn-in i hvert fald.

Jeg forbandt også min PlayStation 5 til Evnia 49M2C8900 for at teste dens “evner” og her stødte jeg på at jeg ikke kunne få den til at understøtte VRR, så det virker ikke til at den virker med de nye konsoller. Billedet som bliver strukket til Evnia 49M2C8900 er heller ikke optimalt med min konsol, hvorfor jeg fandt det mere interessant at have computeren kørende på halvdelen af skærmen og PlayStation på den anden ved hjælp af skærmens indbyggede Picture by Picture mulighed. VRR er ikke helt uden problemer dog og det virker til at det giver lidt flimmer, men det er kun meget sjældent jeg har oplevet det og kun når adaptive sync var tændt. Jeg kan derfor ikke udelukke det var noget andet der var årsagen hertil.

Der hvor Evnia 49M2C8900 i øvrigt overrasker positivt er at Philips også har tænkt på lyden i monitoren. Det er ikke noget jeg selv anvender må jeg indrømme, men det er fordi højtalere i PC skærme oftest intet er værd. Med fire højtalere á 7,5 Watt så er det faktisk slet ikke så skidt en oplevelse.

Konklusion

Hold nu op en fed spilleoplevelse man kan få sig med Philips Evnia 49M2C8900. Det er en skærm med et hav af muligheder og indstillinger du kan lege med, men når alt kommer til alt, så spiller den bare så godt og billedet ser helt vildt smukt ud. Størrelsen gør at du kan både spille og arbejde på samme tid ved at have skærmen delt op i to. På toppen af det ret flotte billede, så er skærmen i sig selv ret flot, nem at betjene (med fjernbetjening og ikke så nemt med joystikket på skærmen). Det eneste jeg kan sige bekymrer mig en anelse er at jeg til tider oplever flimmer i billedet, men det sker sjældent nok til at jeg ikke decideret kan sige Evnia 49M2C8900 ikke er en fantastisk monitor, for det er den. For mit vedkommende velegnet til både gaming og kontorbrug, så alt i alt en positiv tilbagemelding herfra.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Et af de lidt større og meget spændende produkter trillede ind hos os i denne omgang i form af Philips' 49" store gamingskærm i deres Evnia serie. Den har jeg glædet mig til at få fingrene i og lege lidt med. Du kan læse...Test: Philips Evnia 49M2C8900 monitor