fredag, september 20, 2024
ForsideAnmeldelserTest: JBL Live Beam 3

Test: JBL Live Beam 3

Som en del af JBLs seneste serie af produkter med TWS design, så byder Live Beam 3 også på et display på etuiet. Vi har fået Live Beam 3, som har et stilk-design og efter sigende byder på formidabel lyd og en masse features. Det ser vi nærmere på i denne test.

Hvad er der i æsken?

Når vi taler med JBL så snakker de ret meget om deres reduktion i materialer og anvendelse af genbrugsmaterialer i deres produkter med henblik på at levere mere miljøvenlige løsninger. Alligevel er deres æsker, efter min vurdering, med en smule mere plastik end det egentlig er nødvendigt. Måske for at de også til næste år har mulighed for at smide nogle marketingtal efter os. Spøg til side, så er det positivt at der bliver kigget mere og mere på miljøet og JBL er helt sikkert en af dem, der gør en del er min erfaring.

Foruden selve øretelefonerne finder du tre størrelser af øredutter, et kort orange USB-C ladekabel, ladeetui og papirværk.

Design

Som nævnt er JBL Live Beam 3 med det såkaldte stilk-design, hvilket vil sige at de har en stang, der peger nedad fra øret når du har dem på. Det er måske ikke det kønneste design, men det kan have en praktisk værdi, idet det trækker vægten nedad og det kan betyde at de ligger bedre i ørerne på nogle brugere.

De to øretelefoner er ret lette når man tager i betragtning at de også har denne hale på sig. De vejer nemlig kun 5 gram hver og det kan godt mærkes i ørerne. Her føles de nemlig ret lette og komfortable at have i. Du kan også lave en fit-test for at få bekræftet, hvilken størrelse, der er den optimale til dine ører rent lydmæssigt.

Det er dog ikke selve øretelefonerne, der er de mest iøjefaldende ved Live Beam 3. Det er derimod det ladeetui, som du opbevarer og lader dem i. Dette er nemlig udstyret med en 1,45″ stor skærm. Skærmen er med farver og en fin nok opløsning til at detaljegraden er høj, men mere prangende end som så er den dog ikke af en skærm at være.

Etuiet er udstyret med en USB-C port også, så du kan lade det op via kabel, men det understøtter også trådløs opladning. Opladning via kabel var dog langt hurtigere.

JBL Live Beam 3 kan du i øvrigt erhverve dig i fire forskellige farver, hvor det ikke kun er øretelefonerne, der har en anden farve, men også ladeetuiet. På den måde kan du lade dig udtrykke med enten sort, hvid, blå eller lilla, om end toppen grundet skærmen jo så er ens for dem alle.

Funktionalitet

Hvis du vil have det meste ud af JBL Live Beam 3, så er det ved at installere appen til din smartphone, hvor du kan styre indstillinger og opsætte profiler. Etuiet kan også klare en masse for dig, men den indledende opsætning er alligevel nemmere med appen.

Skærmen på etuiet er i øvrigt touch-følsom, så du kan styre visse funktioner direkte på dét i stedet for at skulle røre ved selve øretelefonerne eller have din telefon frem.

Jeg indrømmer gerne at jeg til at starte med tænkte at skærmen var en gimmick uden nogen reel værdi, men eftersom jeg endte med at anvende den ret ofte fordi den faktisk endte med at supplere mit brug af øretelefonerne må jeg erkende at den viste sig at være mere end blot en gimmick.

En fed lille detalje på skærmen er i øvrigt at du kan skifte billeder på den og have dine egne billeder på for at gøre den helt personlig.

De mange genveje gennem etuiet og dennes skærm gør at du ikke behøver bruge telefonen så ofte når du bare vil nyde din musik og lyd. Eksempelvis kan du aktivere de forskellige profiler og støjreducerende indstillinger.

Støjreduktionen i JBL Live Beam 3 er i øvrigt noget man godt kan vænne sig til. Det kræver at du har en størrelse øredutter, der passer dig, hvilket for mit vedkommende (igen) var forskellige størrelser for mine to ører, så husk at tjekke dét også.

ANC (aktiv støjreduktion) er altid lidt spændende fordi det kan være tunet ind til trafik, hvid støj, kontor og meget andet i virkeligheden. Jeg oplevede JBL Live Beam 3 som et okay sæt til opgaven, hvor det at køre bil eller tog var temmelig fint screenet ud. Du kan så vælge forskellige niveauer af ANC, som vil virke afhængigt af det miljø du er i og selvom jeg ikke umiddelbart ramte hvad der var til hvad så kunne jeg godt høre en forskel. Det du dog skal være opmærksom med ANC er at det også påvirker selve lydoplevelsen en smule.

Lydmæssigt overrasker JBL Live Beam 3 ikke. Og det er ment på en positiv måde, da de leverer en ret detaljeret og fyldig lyd. Altså som man forventer af et sæt JBL. Det er dog ikke hverken mere eller mindre og selvom bassen er til stede kunne jeg godt tænke mig den var en smule mindre dominerende når man skruede op for den. Du har dog et hav af indstillingsmuligheder når det kommer til lyden, så hvis du vil kan du lege med disse og måske ramme lige den profil der passer dig. JBL arbejder intenst og vedvarende på at levere den perfekte profil og sammensætning, så deres indstillinger er faktisk ikke tossede at scrolle igennem hellere.

For at få en skræddersyet lydprofil kan du lave en Personi-Fi test, som baserer lyden på baggrund af en lyttetest du får lavet gennem appen. Du får en væsentlig anderledes lyd end du ellers ville, men det er et spørgsmål om du foretrækker dén eller en egen indstilling.

JBL Live Beam 3 har et af de længste batteritider jeg har oplevet med et par TWS. Jeg kunne snildt få op imod 10 timer fra en opladning. Jeg baserer dette på den tid jeg brugte dem og det jeg fik at vide de havde tilbage af strøm. Det var nemlig ikke umiddelbart muligt for mig at lade dem spille i 10 timer i streg, men jeg er imponeret.

Du kan i øvrigt anvende multipoint til at forbinde JBL Live Beam 3 med to forskellige Bluetooth enheder og så ellers lade dem slås om, hvilken enhed, der skal afspille til dem. Spøg til side, så synes jeg faktisk det er en ret fed feature, da jeg kan have mobil og computer sluttet til på samme tid.

Konklusion

JBL Live Beam 3 er et af mine bedre oplevelser med et par true wireless. De leverer en fantastisk lydoplevelse, der er et hav af features og batteritiden er ekseptionel. Der er ikke meget man kan klandre dem for andet end at touch skærmen måske ikke vil falde i alles smag. Selv synes jeg at de var en fornøjelse at rende rundt med og at etuiet fritager mig fra brugen af telefon synes jeg bestemt om.

Positivt

  • Adaptiv ANC (støjreduktion)
  • Touch skærm og dens “evner”
  • Lydkvalitet

Negativt

  • Skærm på etui kan føles som gimmick til tider

Pris og tilgængelighed

Set til 1.499,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Som en del af JBLs seneste serie af produkter med TWS design, så byder Live Beam 3 også på et display på etuiet. Vi har fået Live Beam 3, som har et stilk-design og efter sigende byder på formidabel lyd og en masse features....Test: JBL Live Beam 3