fredag, september 20, 2024
ForsideAnmeldelserTest: HMD Nokia 3210

Test: HMD Nokia 3210

Endnu en klassiker er kommet forbi vores bord i form af en såkaldt dumb-phone. HMD, som længe har været navnet og producenten bag Nokia telefonerne, har udstyret os med en Nokia 3210. En telefon der er yderst begrænset i forhold til moderne smartphones, men til gengæld langt bedre end den 3210 mange af os kender ret godt. Vi ser nærmere på den i denne test.

Hvad er der i æsken?

Man skulle med Nokia 3210 nærmest tro man var rejst tilbage i tiden. Ikke fordi denne nye æske fylder ligeså meget som pakkerne gjorde dengang, men fordi æsken til den nye Nokia 3210 er ret beskeden og indeholder blot telefon, lader og lidt papirer. Det hele løst pakket ned og billigst muligt.

Design

Æsken til vores testeksemplar snød os en smule for den har illustreret en gul telefon, mens den vi fik pakket op var en blå metallisk farve. Det var bestemt ikke nogen downgrade da jeg selv synes den blå umiddelbart ser flottere ud, men jeg har ikke set den gule på andet end billeder.

Udover de to nævnte farver kan du godt få en grålig farve også, som minder meget om den farve telefonen var for femogtyve år siden uden at være identisk. Det som telefonen dog har, der kan sammenlignes med den oprindelige model, er den lyse kant omkring displayet og de øverste taster.

Man er ikke umiddelbart i tvivl om at man kigger på noget, som er inspireret af designet på en gammel Nokia telefon. I hvert fald gør vi kendere ikke for det er klart at nogen der er født efter Nokiaens såkaldte æra ikke vil.

Før i tiden mindes jeg dog at man kun havde en farve at vælge mellem og så galdte det om at købe de vildeste covers i forskellige farver i stedet. Coveret på den nye Nokia 3210 er dog ikke helt ligeså nemt at få af. Du er dog nødt til det for at komme til SIM-kortene og batteriet. Front coveret virker ikke til at ville komme af så det forsøgte jeg ikke for voldsomt.

Du kan også vælge at udvide hukommelsen på din Nokia 3210, som er født med beskedne 128 MB, med op til 32 GB via et microSD kort. Det skulle eksempelvis være, hvis man har lyst til at høre musik eller gemme mange billeder på den.

Kameraets kvalitet, som jeg kommer ind på, er dog således at der skal ret mange billeder til før et hukommelseskort på 32 GB bliver fyldt.

Nokia 3210 føles ret lille og let i hånden. Den gemmer også kun på en skærm af 2,4” som kan virke ret småt, men i denne kategori, kaldet dumb-phones, så er det slet ikke så slemt som tallet kunne indikere.

På bagsiden har du det lille kamera og en flash, hvilket begge er noget nyt, hvis man sammenligner med den oprindelige telefon.

Designmæssigt synes jeg dog at sammenligningen med den oprindelige 3210 ophører ret hurtigt. Ja, kanten omkring skærmen er egentlig det eneste jeg synes ringer klokker for den nye Nokia 3210 synes jeg mere minder om den oprindelige 3310. HMD Nokia har dog allerede fornyet den en gang, så nu var det tid til at give nyt liv til murstenen næsten alle af den generation var kommet i berøring med på den ene eller anden måde.

Det der dog designmæssigt er bibeholdt så at sige er at Nokia 3210 føles plastik og en smule skrøbelig i designet. Det er dog en telefon med begrænset funktionalitet og ikke så tæt pakket hardware som smartphones har, så den burde kunne tåle lidt mere. Traditionen tro tabte jeg Nokia 3210 på vores trægulv derhjemme og der skete absolut intet, hverken med telefonen eller gulvet. I gamle dage var der nok efterladt et mærke eller to på gulvet.

Batteriet er et du kan tage ud, så hvis telefonen driller og kræver en reset er det en hurtig proces, hvor det ikke kræver at du holder tre knapper inde for at få en slider på skærmen for at kunne gøre det. Batteriet er i øvrigt på blot 1450 mAh, hvilket ikke lyder af meget, men skal som nævnt drive en mindre skærm og en ikke så kraftig Unisoc T107 CPU. Du får ikke helt den gamle telefons taletid, men batteriet holdte da i nogle dage uden opladning så længe jeg ikke legede voldsomt meget med den, så på den front er det batteri mere end rigeligt stort.

Funktionalitet

Betegnelsen dumb-phone dækker over telefoner, der er lavet til folk, der enten ikke kan overskue de moderne telefoners mange funktioner, touch skærme og kompleksitet eller i den anden boldgade folk, der bare gerne vil have et device, som de udelukkende vil bruge til kommunikation uden de mange forstyrrende elementer.

Man kan sige at man jo “bare” kan slukke for de sociale medier på sin smartphone, men hvis man mangler rygrad eller bare ved at man har nemt ved at falde i, så er dumb-phones den nemmere og måske mere sikre løsning.

Jeg kan ikke vove at påstå at kunne huske alle aspekter af min oplevelse med testen af Nokia 3310, men umiddelbart føles denne nye Nokia 3210 en smule skarpere og mere responsiv. Det er ikke fordi Nokia 3210 er en hurtig telefon for det at starte kameraet op tager alligevel lidt for langtid efter min mening og burde være en funktion, der er hurtigere.

En lille og for mange sikkert ubetydelig detalje, som jeg selv synes er kæmpe, er at Nokia 3210 stadig låses op ved at du klikker på tasten øverst og derefter stjernen på tastaturet.

Nokia 3210 er ikke nogen multimedie-telefon. Selvom den har et jackstik i toppen, så er kvaliteten af de billeder dets kamera tager bare ikke noget at skrive hjem om. Det er en backup løsning at best og du kan se billeder taget med telefonen rundt omkring i denne test.

Der hvor Nokia 3210 dog overrasker positivt og performer bedre end de øvrige dumb-phones jeg har leget med er dens skærm. Den er til gengæld, trods størrelsen, ret pæn og farverne står ret skarpt. Det er klart en udvikling i den rigtige retning for selvom man ønsker en dumb-phone så ønsker man at den er nogenlunde at kigge på. Displayet matcher på den måde fint den flotte farve telefonen har.

For så vidt angår Nokia 3210 som telefon, så skal man affinde sig med at det er en telefon med visse begrænsninger. Den forbinder til 4G netværket og på den måde er den rigeligt hurtig til data, men det er bare ikke en telefon man bruger til så pokkers meget data. Tanken bag er netop at man skal have mulighed for at koble fra, tale med nogen, sende SMS og tage et spil snake eller to. Snake er jo så noget, der har udviklet sig i takt med Nokia telefoner og jeg synes det er ærgerligt at HMD ikke fanger muligheden og lader mig (og andre) vælge at farvetemaet på skærmen kan være som i de gamle dage.

Konklusion

I den kategori af mobiltelefoner, som denne nye Nokia 3210 4G befinder sig, så mener jeg den klarer sig ganske udmærket. Det taler virkelig for den at den har et flot design matchet op med en flot skærm. Derudover er den rigeligt nem at betjene så den både kan være en dumb-phone for dem der ønsker at koble fra såvel som en god telefon til den semi-ældre. Det føles lidt overkill at telefonen kan håndtere to SIM-kort, men jeg tænker de fleste nok alligevel hellere vil benytte det ene SIM-slot til at få mere hukommelse på. Alt i alt en fantastisk telefon til sit formål, om end jeg (personligt) ikke synes den ligner sin forgænger, men det er vel at mærke det eneste “negative” jeg kan komme på.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Endnu en klassiker er kommet forbi vores bord i form af en såkaldt dumb-phone. HMD, som længe har været navnet og producenten bag Nokia telefonerne, har udstyret os med en Nokia 3210. En telefon der er yderst begrænset i forhold til moderne smartphones, men...Test: HMD Nokia 3210