fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi Motherboard

Test: ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi Motherboard

Samtidigt med vores test af et BTF kompatibelt kabinet så har vi fået lov at lege med ASUS’ TUF Gaming Z790-BTF WiFi bundkort, der udover et hvidt og diskret design har en masse andet at byde på. Lad os kigge nærmere på det.

Hvad er der i æsken?

TUF Gaming Z790-BTF WiFi leveres i en hvid æske med en masse tekst og logoer på. Æsken er fint lækker udenpå, mens den indeni er holdt minimalistisk ligesom indholdet. Der medfølger dog lidt skruer, kabler og en hvid antenne med foruden bundkortet.

Design og funktionalitet

Hvis du skulle undre dig over det særlige navn eller den anderledes betegnelse, som vores testeksemplar bærer, altså BTF, så står dette for Back To the Future, og er en ny forkortelse for bundkort, som kan kobles til fra bagsiden.

Det lyder måske umiddelbart underligt og dem af os, der har haft problemer med at klemme kabler sammen på den del af vores kabinet vi helst gemmer så langt væk fra omverdenen som muligt, tænker sågar også at der slet ikke er plads til at kablerne skal komme ind fra bagsiden. BTF bundkort er tiltænkt kabinetter med samme formål og disse gør netop plads til kablerne.

Hvis det stadig undrer dig og ikke giver mening, så skal du blot se et billede af et samlet build med BTF for at det absolut giver mening. Med kablerne gemt af vejen så gør det at dit gør det selv byggeprojekt ser langt mere clean og minimalistisk ud.

Ved at kablerne forbindes fra bagsiden så gemmer det en masse støj helt væk og bag bagpanelet, hvilket i forvejen er hvor vi gemmer vores skeletter så at sige.

TUF Gaming Z790-BTF har dog endnu et es i ærmet for det understøtter også at grafikkortet bliver forbundet direkte via PCIe og portene bagfra med op til 600 Watt. Det kræver særlige grafikkort, der understøtter denne feature, men også dét har ASUS klar i TUF Gaming serien.

Bundkortet er alt andet end minimalistisk, selvom det umiddelbart ved første øjekast ser sådan ud. Der gemmer sig dog en del bag de mange plader og du har således plads til hele tre M.2 slot som du kan fylde ud med diske eksempelvis.

Selv synes jeg det er en fed detalje at WiFi antennen til TUF Gaming Z790-BTF er hvid da man på den måde kan holde stilen. Apropos at holde stilen så har du både 3-pin og 4-pin ARGB du kan slutte til dette bundkort afhængigt af dit øvrige setup så burde du altså være godt kørende.

Der er generelt fint med tilslutningsmuligheder og de er alle placeret på bagsiden så du kan holde fronten så clean som mulig. TUF Gaming Z790-BTF understøtter naturligvis også grafikkort der bliver strømfødet fra fronten, for de GPUer der understøtter BTF er for tiden en smule dyrere og sværere at få fat i.

Du har fire DDR5 slot at gøre godt med, som understøtter op til 192 GB RAM med op til 7200 MT/s. For at nå denne mængde skal du så have en kombination af 64 GB og 32 GB stik. Der er tre PCIe slot at gøre godt med i form af 5.0 x16, 4.0 x4 x4 og 4.0 x4 x16.

TUF Gaming Z790-BTF er dermed godt udstyret når det kommer til forbindelser. Der er sågar mulighed for at tilslutte et Thunderbolt 4 expansion kort. Det er et moderne kort, som altså er klar til nyere setups. Bagpå har du sågar 2 x USB-C porte foruden dens seks USB-A porte og en 2.5G Ethernet port.

Konklusion

ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi er mit første bundkort af sin slags og det skuffer bestemt ikke. Det har et design, der med sine forbindelser på bagsiden fordrer et clean look, men foruden dét så er der også tale om et hvidt tema, der ikke brydes af det sølvgrå metal. Det går ret meget i harmoni. Derudover er bundkortet moderne på sine tilslutningsmuligheder, hastighedsunderstøttelse og så har man sågar tænkt sig om og gjort antennerne til WiFi hvide. Det virker til at der er tænkt på detaljerne og som prikken over i’et understøtter bundkortet også grafikkort med BTF så dit build kan være endnu mere clean end det du har set mig præstere med minimal indsats.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Samtidigt med vores test af et BTF kompatibelt kabinet så har vi fået lov at lege med ASUS' TUF Gaming Z790-BTF WiFi bundkort, der udover et hvidt og diskret design har en masse andet at byde på. Lad os kigge nærmere på det. Hvad er...Test: ASUS TUF Gaming Z790-BTF WiFi Motherboard