fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Turtle Beach Stealth 500

Test: Turtle Beach Stealth 500

Gaming headsets findes i mange afskygninger og Turtle Beach har udstyret os med deres Stealth 500, som gemmer på to typer af trådløse forbindelser og efter sigende op til 40 timers batteritid blandt mange andre features, så det har vi sat på prøve.

Hvad er der i æsken?

Da vores udgave af Stealth 500 er Xbox udgaven er æsken også en smule grøn for at illustrere dette, men ellers er der ikke meget ved hverken kassen eller unboxingen, som i øvrigt blot gemmer på selve headset, USB dapter og et ladekabel. Mere behøver man ikke og får man heller ikke.

Design

Det er mere end ti år siden at jeg første gang stiftede bekendtskab med Turtle Beach og deres produkter. Når jeg så kigger på designet af Stealth 500 føles det ikke som om der er sket meget siden og det mener jeg positivt. Der er stadig, for mig at se, tale om et designvalg, hvor funktion er vigtigere end at det nødvendigvis skal se lækkert og “fancy” ud.

Dermed er Stealth 500 ikke det smukkeste eller mest iøjefaldende design, men til gengæld overrasker det positivt ved slet ikke at knirke eller på anden vis afgive lyde, der kunne indikere designet var skrøbeligt.

Plastikken gør at headsettet føles en smule billigt, men da jeg udsætter det for min vridetest, hvor jeg vrider og bøjer det mellem hænderne, så virker det helt upåvirket og som om det er dens forventede hverdag.

Konstruktionen af Stealth 500 er sådan at det har en fast størrelse og denne kan du ikke udvide. Det er ikke verdens største headset, så det du kan er at løsne eller stramme stroppen mellem de to ørekopper for et bedre fit. Selv har jeg et relativt stort hoved og kunne trods det godt få det på hovedet. Om det så også var komfortabelt kommer jeg nærmere ind på senere.

Puderne på de nævnte ørekopper er med kunstlæderbetræk og headsettet har et såkaldt close-back design. Det er en kombination, der godt kan være lidt problematisk for så vidt angår komforten også i øvrigt. Ørekopperne gemmer i øvrigt på et par 40 mm lyddrivere, så de har rigeligt plads, selvom headsettet egentlig virker relativt kompakt i sin størrelse.

Den kompakte størrelse til trods, så har Stealth 500 en hel del knapper at byde på. De er alle at finde på den venstre ørebøf, hvor du har knapper der trykkes på og så har du også to rulleknapper. De to rulleknapper er til henholdsvis lydniveau og lydbalance. De er ret nemme at finde rundt i, men lydbalanceknappen har ikke nogen afgrænsninger på midten, hvilket vil sige du skal lytte dig til hvornår du synes der er ligelig balance mellem gaming og chat. Det synes jeg ikke er så optimalt.

De øvrige knapper er til tænd/sluk, skift mellem Bluetooth og trådløs enhed, Bluetooth parringknap og så en Mode-knap, der skifter equalizer og altså lydprofil. De mange knapper gør at det kræver en del tilvænning at lære at bruge Stealth 500.

Stealth 500 er udstyret med en mikrofon, som ikke har en mikrofonarm, der er så fleksibel, som resten af konstruktionen, men den kan dog vippes op. Når du vipper mikrofonen op så får du den fordel at den ikke står i vejen og du kan bruge headsettet mens du render ude, men du slukker også mikrofonen på denne måde, hvis du lige hurtigt har brug for at sige noget uden at dem du kommunikerer med online behøver høre det.

Funktionalitet

Trods de mange knapper på Stealth 500, så er den relativt nem at sætte op og komme i gang med. Du har mulighed for at koble det til via USB-donglen til enhver PC. Det virker også på Mac. Derudover så kan du også forbinde det via Bluetooth til en mobil enhed, men den understøtter umiddelbart kun én Bluetooth enhed ad gangen.

For at komme lidt dybere ind i indstillingerne skal du installere Swarm II appen. Denne giver dig en del flere indstillinger og så bliver det i øvrigt også muligt at se hvor din balance mellem game og chat står. Appen spiller overraskende fint, og giver dig de indstillingsmuligheder du har brug for. Måske jeg er positivt overrasket fordi jeg netop samtidigt har leget med appen til Stealth Ultra controlleren, som bestemt kunne trænge til en mindre overhaling.

Lydkvalitet

Nogle gange skal man ikke dømme en bog på dets cover og det gælder også med Stealth 500. Ikke fordi den decideret er skidt designmæssigt, men plastikken trækker dén fornemmelse ned og man tænker at der er tale om et billigt headset. Der er dog ikke noget billigt ved lydoplevelsen med Stealth 500, som i sit budget yder ganske fint.

Der er en solid lydkvalitet med masser af detaljer og klarhed. Det bliver en smule basstungt, men det gør stort set alle gamingheadset og især de lukkede af slagsen. Du kan dog ramme en equalizer, der passer bedre hvis du gerne vil bruge Stealth 500 til andet end skydespil, så lydmæssigt er jeg ret positivt overrasket. Egentlig burde jeg ikke være overrasket da Turtle Beach ofte har en god og velafbalanceret lyd, men med den lidt billige indpakning og selve plastikkonstruktionen var forventningen lidt lav.

Det er lydmæssigt, for mig at se, et ganske fint mellemklasse headset, som du sagtens kan bruge til både gaming og musik. Det er nok mest egnet til gaming, idet bund og top er en anelse “off” så at sige, men den lyder overordnet set ret godt.

Komfort

Turtle Beach Stealth 500 er en letvægter. Den føles utrolig let både i hænder og når jeg sætter det på hovedet. Den del er klart et plus, men til gengæld er mit store hoved ikke så glad for dens størrelse og den manglende mulighed for at udvide denne. Det strammer en smule i siderne allerede efter et kvarters gaming, men ikke i en grad at jeg ikke kan holde det ud.

Cirka en time inde i min gamingsession opstår dog et andet, også mindre, problem og det er at mine ører bliver en smule varme af manglende luft omkring dem. Det er dog at forvente i et lukket design og heldigvis bliver hverken det at headsettet strammer en smule eller varmen decideret uudholdelig. Det når et vist niveau og er til at holde ud. Det vinder dermed ikke på komforten, men kunne altså være en smule bedre.

Batteritid

De fyrre timers spilletid som Turtle Beach påstår headsettet kan holde er nok ikke helt ved siden af. Man kan nemlig følge med i batteritiden i appen, så det er til at regne ud. Jeg syntes ikke jeg kunne mærke nogen mærkbar forskel i batteritiden over Bluetooth kontra den trådløse dongles forbindelse i øvrigt. Med fyrre timers spilletid har man da også batteri nok til et par dages aktiv gaming, hvilket slet ikke er skidt.

Konklusion

Turtle Beach Stealth 500 har en del godt at bringe med sig som eksempelvis en ret god lyd til prisen samtidigt med at du kan forbinde det til adskillige platforme. Stealth 500 er ret let så jeg forestiller mig også komforten vil være bedre for andre end mig (eksempelvis med et mindre hoved), så man får ret meget funktion for pengene. Hvis du kan vænne dig til de mange knapper vel at mærke, så har du et ret solidt gaming headset i form af Stealth 500.

Positivt

  • Lydkvalitet
  • Let
  • Kompatibel med flere platforme
  • Mikrofon kan skjules
  • Neutralt design så kan anvendes på farten

Negativt

  • Lidt billigt design
  • Komforten kunne være bedre

Pris og tilgængelighed

Set til 649,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Gaming headsets findes i mange afskygninger og Turtle Beach har udstyret os med deres Stealth 500, som gemmer på to typer af trådløse forbindelser og efter sigende op til 40 timers batteritid blandt mange andre features, så det har vi sat på prøve. Hvad er...Test: Turtle Beach Stealth 500