lørdag, november 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Insta360 Ace Pro Action kamera

Test: Insta360 Ace Pro Action kamera

Vi skal endnu en gang ud og lege filmhold og skabe nogle videoer. Denne gang har vi fået lov at lege med Insta360‘s nye action kamera, hvor vores Pro model er udstyret med en linse, der er udviklet i samarbejde med Leica, så lidt høje forventninger har man da fra start.

Hvad er der i æsken?

Den lidt aflange hvide æske gemmer på selve kameraet, som er i fokus, samt en sugekop holder, magnetisk mount, USB-C ladekabel, manual og klistermærker.

Den magnetiske del udeblev desværre fra vores testunit da den var gået tabt under transporten så denne del kunne jeg ikke teste.

Design

Allerede før man tager Insta360 Ace Pro ud af æsken skriger den action med sine røde detaljer omkring linsen og så er basen også lidt rå i bunden samtidigt med at overfladen er semi-rug.

Man er gennem designet ikke i tvivl om at vi har at gøre med et action cam, som altså virker til at være lavet til at blive brugt.

Bunden byder på huller til det magnetiske klip-system, som skal sætte holderen fast til kameraet, således at denne forbliver på sin plads. Da vi ikke kan teste denne må vi basere vores vurdering ud fra, hvordan konstruktionen ellers føles og denne føles ret robust. Jeg er derfor overbevist om at kameraet forbliver der, hvor man sætter det fast.

I den ene side kan du åbne et låg, der går på tværs af kameraet og trække batteriet ud. Det er super praktisk at batteriet er let at skifte ud, hvis man skulle have flere ved hånden man bare kan skifte mellem. Du kan dog også oplade batteriet mens det er i Ace Pro kameraet. Der skal du bare åbne det lidt mindre låg på den modsatte side, hvor du får adgang til USB-C porten og hullet til microSD-kortet.

Selve displayet på bagsiden er 2.4″ (6cm) og med touch. Det virker til at være lysstærkt nok til at blive brugt i dagslys, men ved direkte sollys havde jeg til tider lidt problemer med genskær når også billedet var lyst.

Skærmen kan vippe op så du kan se den fra den side du filmer fra. Skærmens hængsler, så at kalde dem, er dog helt fleksibel, så du kan placere skærmen i hvilken som helst vinkel du ønsker i de 180 grader den kan vippe opad. Det er ret smart da du dermed kan sørge for at kunne se skærmen fra den vinkel, der passer dig.

Hvis du ikke har skærmen vippet så du kan se den fra den side, hvor linsen er, så er der ved siden af linsen også et lille display, der fortæller dig de basale indstillinger du har valgt at optage med, så du ved, hvad du er ved at aktivere og skyde i, men du kan altså ikke se billed på denne sort/hvide skærm.

Det er også på fronten du finder sensoren på knap 2 cm, hvilket er rigeligt stort til et action cam uden at være størst på markedet og det udgør også en ikke uvæsentligt del af fronten på Ace Pro. Om det performer tilsvarende vil jeg komme ind på i afsnittene længere nede.

Kameraet har ikke noget gevind på sig selv, da det er tanken du skal anvende det tilbehør, der kan købes ved siden af kameraet, foruden det lidt der følger med. Til gengæld er der et hav af tilbehør at vælge mellem. Når du bestiller Insta369 Ace Pro er der i forvejen adskillige bundles at vælge mellem, såsom Endurance, Splash, Creator, Cycling og flere. Hvis du generelt er typen der laver videoer af denne art i forskellige genrer, kan udstyret også købes separat.

Uden det ekstra udstyr er det dog ikke muligt at montere kameraet på en tripod eksempelvis eller lignende, så jeg var en smule begrænset i mine testmuligheder, da jeg ikke havde adgang til al tilbehøret og den medfølgende “sugekop” kun er til et engangsbrug. Det betyder dog også at det forventeligt kan holde uden at kameraet falder af.

Insta360 Ace Pro er i øvrigt vandtæt i designet ned til ti meters dybde. Designet har ikke umiddelbart lidt af at kameraet skulle gøres “dykke-klart” og føles derimod ret robust bygget. Det betyder dog at de to nævnte låger er med lidt modstand når de skal åbnes, fordi de skal gøres vandtætte når man lukker dem igen.

Den nævnte robusthed har også en vægt, der følger med og de knap 180 gram kan godt mærkes i hånden. Om det skyldes designet med flipskærmen eller selve konstruktionen kan jeg ikke udtale mig om, men blot konstatere at den kan mærkes.

Funktionalitet

For at komme i gang med Ace Pro kameraet, så kræver det at du installerer Insta360 appen på din smart enhed, som du parrer sammen med kameraet og bruger til at sætte op.

Det krævede også med det samme en firmwareopdatering da jeg startede kameraet første gang, så det er nok meget rart at man får fikset de småfejl man måtte have.

Derefter kan du vælge at bruge din smartenhed, som den styrende del, hvor du vælger hvordan kameraet skal filme, starte og slutte optagelser og meget mere, men du kan også vælge at styre det via kameraet. Så det er lidt underligt at smartphonen skal bruges første gang, hvis eksempelvis man bare vil i gang.

Det er dog også muligt at styre kameraet med dens knapper og touchskærm. Den er en smule følsom på knappen der starter videooptagelse og jeg kom et par gange til at aktivere den blot ved at jeg var på vej til at smide kameraet i lommen, men det kan sagtens skyldes at jeg lige skulle lære at holde kameraet rigtigt.

Selve optagelserne og billederne er ret flotte. Der er rigtig mange muligheder for indstilling før man begynder at optage eller tage billeder. Billederne er naturligvis mindre i fokus for et produkt som dette efter min mening, men muligheden skal naturligvis være en del af pakken.

Det som er nyt for mig ved Insta360 Ace Pro og som jeg ikke tidligere har set i andre action cams er at det kan optage med 8K. Her er framrate sat til 24p, så billedet vil ikke være ret smooth i denne optagelse, men det er ret flot at man har muligheden og hvor detaljegraden er endnu højere. Du kan også zoome med Ace Pro, så der giver den højere opløsning også mening da det virker til at være digital zoom.

Hvis man optager action, så er det efter min mening dog mindre vigtigt med en høj opløsning, som det er med en høj hastighed og at man kan optage med eksempelvis 60 Hz, hvilket du kan i 4K og det giver til gengæld et ret smooth billede. Ace Pro har nemlig en solid stabilisering også, hvilket gør at videoer, selvom der er action på, ser ret flydende ud.

Ace Pro klarer sig ganske fint i de fleste optagelses-måder og både billede og video ser flot ud. Der er ret flotte farver og så får du lov at installere Insta360 redigerings-appen på din computer, hvis du skal eksporte og redigere dine optagelser.

Kort video i dagslys med billedestabilisering tændt

Det er dog ikke verdens nemmeste app at danse med og jeg har nu ellers haft fornøjelsen af Insta360 produkter et par gange. Du kan dog trods alt meget mere end du kan på selve kameraet. På telefonen er appen faktisk (for mig) nemmest at lege med, men denne er ikke helt så hurtig som computeren. Du kan dog på telefonen “bare” aktivere AI Highlights og så laver den videoer for dig ud fra hvad AI synes er mest relevant. Ofte går det godt, men man mister nogle gange ting man selv syntes var vigtige at få med, så det skal i hvert fald tjekkes efter.

En af de ting, der for mig og min oplevelse er blevet bedre for Insta360, er stemmestyringen. Jeg synes kameraet reagerer langt bedre på voice commands, om end man skal tale tydeligt. Det kan også være jeg bare er blevet bedre til at snakke med stemmeassistenter med tiden, men hvis ikke man er så vild med idéen om at snakke til sit udstyr, så kan man også anvende gestures og det vil sige at kameraet starter optagelse når du fx vinker med hånden. Det er begge to meget nyttige features, da man netop med et action kamera ikke altid lige kan komme til knapperne. Især hvis man står på ski og har store handsker på eksempelvis.

Der hvor action kameraer ofte har udfordringer er ved optagelse i lav belysning. Det er ikke fordi Ace Pro nailer denne, men det er faktisk ganske fornuftigt. Jeg er i stand til at se, hvad der foregår i aftenoptagelser, om end objekterne, der befinder sig i periferien og baggrunden bliver en del grynede.

Kort timelapse hvor Ace Pro var monteret på en robotstøvsuger

Det dog absolut fedeste for mig, som dog ikke er helt unikt for Ace Pro, er de mange forskellige måder man kan optage på. Der er Timelapse, slow motion, ultrawide og et hav af indstillinger for hver. Det er ikke alle opløsninger, der så er tilgængelige i hver mode, men der er ret mange fede muligheder.

Insta360 fortæller os at Ace Pro kan optage i 100 minutter før man skal lade eller skifte batteri. Batteritid på 100 minutter er ikke helt ved siden af men afhænger af hvor meget du presser kameraet og dets funktioner. Ved 4K var jeg dog lige under halvanden time før batteriet gav op, hvilket dog også er ganske fint. Bare husk at med action cams kan man aldrig få batterier nok.

Konklusion

Det er ikke fordi Insta360 Ace Pro revolutionerer markedet for action kameraer med sin 8K opløsning, for den målgruppe er stadig oftest mere interesseret i FPS. Hvis du dog er på udkig efter et nyt kamera til at fange de fede øjeblikke og du ønsker noget, der er nemt, har gode videoegenskaber, optager ganske fint i både dagslys og mørke og så har apps til at hjælpe dig med at redigere disse så de også er præsentable for dem, der ikke var med på turen, så er den helt sikkert et kig værd. Jeg er vild med flip op skærmen, men ikke så vild med at der er ikke er et gevind i bunden af kameraet. Derudover så er det fedt at du kan udvide det med et hav af udstyr, som passer til netop dit behov. Alt i alt et ret fedt lille kameraer, hvor videoerne i hvert fald ikke skuffer.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal endnu en gang ud og lege filmhold og skabe nogle videoer. Denne gang har vi fået lov at lege med Insta360's nye action kamera, hvor vores Pro model er udstyret med en linse, der er udviklet i samarbejde med Leica, så lidt...Test: Insta360 Ace Pro Action kamera