torsdag, november 21, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Kingston Ironkey KP200c

Test: Kingston Ironkey KP200c

Datasikkerhed er i højsædet med stigende antal hackerforsøg for hver dag der går. Hvis du har dine data kært og stadig har brug for at flytte dem rundt mellem enheder, så har Kingston måske svaret i deres Ironkey Keypad KP200c, som vi har haft til test her på sitet.

Hvad er der i æsken?

Emballagen er ret beskeden og fylder ikke voldsomt stort for Ironkey KP200c. Den gemme i og for sig heller ikke på noget udover drevet og lidt papirværk, men selve emballagen er også din første “manual” så at sige. Denne er dog langt fra så udførlig som den “fulde” manual og jeg kommer lidt ind på senere, hvad det går ud på.

Design

Mens USB-drev generelt har set en udvikling mod mindre størrelser, så bibeholder Ironkey KP200c den aflange og lettere klodsede form vi så for år siden da denne type af produkt først begyndte at komme på markedet.

Dette skyldes at Ironkey KP200c er udstyret med taster på toppen af drevet, som du kan trykke ind. Der er tallene fra 0-9 og så en aflang knap med en nøgle på.

Derudover er der tre små lys i henholdsvis rød, grøn og blå, som er indikatorlys, der er til status og fortæller hvad drevet enten er i gang med eller afventer.

I øvrigt er Ironkey KP200c drevet i et hylster så tasterne og USB-C stikket først ommer til syne, når du trækker selve drevet ud. Dette er en smart måde at beskytte tasterne på, så de ikke bliver slidt eller snavsede. For mig at se har dette også den fordel at drevet er mindre spændende for nysgerrige øjne.

Hvis nogen skulle være nysgerrig alligevel, så er drevet i toppen også bestykket med en stålwire, så den ikke så nemt bliver stjålet, hvis du da husker at hænge den fat om noget robust. Stålwiren kan dog ikke tages af drevet, så det du hægter den fast til skal enten være aftageligt eller relativt mobilt.

Modsat mange andre USB-drev så er Ironkey KP200c og dets hylster hovedsageligt lavet af metal og har nogle enkelte plastikdele. Hvorvidt det er en nødvendighed er vel svært at sige, men det er trods alt mere holdbart i længden og skal man gemme på vigtige data så er det ikke helt ligegyldigt.

Funktionalitet

Vores testeksemplar af Ironkey KP200c var enheden med USB-C tilslutning og 128 GB hukommelse, men de fås helt ned til 8 GB og op til 256 GB for USB-A udgaven og 512 GB for USB-C modellen.

Det er dog ikke kun lagerkapaciteten til forskel og USB-C drevet kan overføre med en højere hastighed end USB-A, så hvis dette er vigtigt for dig og du ellers har adgang til begge typer af porte, så er det ikke helt uvæsentligt.

Som det fremgår af billederne, så får jeg med USB-C og 128 GB disse målinger på overførselshastighederne. Det er ret fine tal og det er ikke uvæsentligt, hvilken størrelse du vælger hellere, da det først er fra 64 GB og op at du kan forvente disse resultater. Kingston lover selv 280 MB/s læsehastighed og 200 MB/s skrivehastighed, så mine resultater er i hvert fald ikke ved siden af.

Opsætningen af Ironkey KP200c er ikke helt plug and play. Drevet skal opsættes initielt med en brugerkode for at du kan få adgang til drevet, hvor du også finder den fulde og relativt omfattende manual.

Man tænker ikke at der er meget hokus pokus med et drev og et par taster, men der er en del indstillingsmuligheder man kan forholde sig til og ikke blot lade Ironkey KP200c være tilgængelig med en enkelt kode.

Det er eksempelvis muligt at sætte drevet til kun at være “read only” for brugere, der blot skal have adgang til data, mens admin kan overrule indstillingen og både skrive til og læse fra drevet. Dette kræver dog at du opretter separate koder for “user” og “admin”.

Du kan også sætte en timeout på drevet, så brugeren har et bestemt antal minutter før drevet låser igen. Så længe drevet er i brug så tæller det ikke ned, men hvis det bliver efterladt i en computer uden at blive brugt (læst eller skrevet på) så vil det låse og simpelthen koble fra computeren. Det vil sige det kobler ikke fra mens du sidder og kopierer eller arbejder med drevet og det er nok meget godt, men glemmer du at tage drevet ud kan du altså være nogenlunde rolig.

Man kan godt mærke med Ironkey KP200c at fokus er på sikkerheden først og fremmest. Det er en enhed med en FIPS 140-3 Level 3 (certificering er dog afventende i skrivende stund), så selvom du ikke kan gøre meget for at sikre dig mod tyveri, så er drevet altså krypteret og dine data ret sikre. Selv hvis nogen forsøger at gætte din kode så vil drevet blive låst og slutteligt vil det kræve at det bliver formateret, hvis du vil bruge det igen, således at dine data altså ikke kommer i de forkerte hænder.

Konklusion

Kingston har udstyret os med et USB-drev, hvor det tydeligvis er sikkerheden, som er tænkt på først og fremmest. Selv drevet er med sin stålwire og robuste design ret sikkert i forhold til stød og slag, men derudover så muliggør panelet at du sætter din egen kode på for at kunne bruge det. Hvis du vil dele drevet med andre og kun give dem mulighed for at læse data uden at kunne skrive på drevet så kan du også det. Med en FIPS 140-3 Level 3 rating er dine data altså temmelig godt sikret all around. Det kan godt være lidt trægt a sætte drevet op, men hvis bare man følger manualen punkt for punkt burde det ikke være det store issue og forventeligt noget du ikke kommer til at gøre så ofte.

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Datasikkerhed er i højsædet med stigende antal hackerforsøg for hver dag der går. Hvis du har dine data kært og stadig har brug for at flytte dem rundt mellem enheder, så har Kingston måske svaret i deres Ironkey Keypad KP200c, som vi har haft...Test: Kingston Ironkey KP200c