SteelSeries har bragt os Aerox 5 Wireless, som er en trådløs gaming mus med ni programmerbare knapper og RGB lys. Den er smidt gennem testmøllen og vi ser nærmere på om den har en samlet pakke, der er værd at eje.
Hvad er der i æsken?
I den lille orange æske finder du musen, en trådløs modtager, adapter fra USB-C til USB-A (hun begge) og et USB-C kabel. Det hele er kompakt pakket ned og uden for meget plastik med miljøet for øje.
Design
SteelSeries Aerox 5 Wireless har et ret råt look, hvor den blander de mange taster med et hult “skrog” med diamantformede huller. Dette designvalg er truffet på baggrund af den trend mod lettere mus og Aerox 5 er ingen undtagelse med sin vægt på blot 74 gram.
Selv er jeg til tungere mus, men i det mindste er den ikke nede på de cirka 60 gram vi har set konkurrerende produkter være. Det skal dog i den forbindelse siges at Aerox 5 Wireless er den eneste mus, som jeg kender til med denne vægt, hullede design og så ni knapper at gøre godt med.
De mange knapper er af forskellig art på Aerox 5 Wireless. Eksempelvis er de to primære knapper på toppen meget forskellige at trykke på sammenlignet med de blanke knapper på siden af musen. På siden har SteelSeries placeret fire knapper i alt og den ene af disse har en dual-funktion. Man har de gængse “frem og tilbage” knapper, men over disse er tasten med de to funktioner indbygget for du kan enten vippe den opad eller nedad for at aktivere den.
Helt fremme har du så en sølvfarvet knap, som er tiltænkt “sniper” funktionen, altså når du holder denne inde så nedsættes musens følsomhed på sensoren, så du kan præcisions-aime nemmere. Knappen er dog for mit vedkommende for langt fremme til at jeg behageligt kan trykke på den og stadig beholde kontrollen på musen. Jeg synes simpelthen den er for langt fremme, men måske folk med claw grip har nemmere ved at nå tasten.
Udover denne lidt uheldige placering af sniper-knappen, så ligger Aerox 5 Wireless ret godt i min hånd og den har både en god størrelse og form. Jeg ved godt at vægten ikke behager mig fordi jeg ikke er så vant til det, men jeg forstår også at når en gamer bevæger musen med hurtige retningsskift så vejer musen tit flere gange end dens egen vægt og der kan det være ret vigtigt med en letvægter.
Hele Aerox 5 Wireless er sort og så har den nogle hvide fødder på bunden. Bunden er også hvor man finder dens knap til at skifte fra Bluetooth til kablet eller trådløst og sensoren naturligvis.
Toppen er udstyret med en mus med blank overflade, mens hovedparten af musen er med en mat sort overflade. Jeg er ikke selv så vild med den blanke overflade, men måske designet ville fremstå for kedeligt, hvis det var det samme hele vejen.
Designet føles dog i øvrigt ret lækkert og af høj kvalitet. Selvom musen er hul, så føles det ikke som om den er til at trykke i stykker og jeg har ellers haft mine episoder med den i et par COD kampe. Der er i øvrigt en udhuling ved tommelfingeren i venstre side, som gør musen nem at holde om. Aerox 5 Wireless er behagelig og med en god form, men kun for højre håndede gamere desværre.
Selvom der er hul igennem og du med det blotte øje kan spotte de elektriske dele inde i Aerox 5 Wireless musen, så er den dog alligevel IP54 rated og dermed modstandsdygtig overfor både væske og støv (til en hvis grad).
For så vidt angår designet har jeg foruden sniper-knappen kun én anke og det er knappen, der kan vippes og op ned. Denne føler jeg slet ikke jeg har greb nok om. Den blanke overflade gør den en smule for glat og jeg er bange for at min finger glider ned på en af de to andre taster, hvilket kan betyde missclick. Synes det er fedt med flere knapper at gøre godt med, men det må gerne implementeres lidt bedre efter min mening.
Foran er Aerox 5 Wireless udstyret med en USB-C port og den skal jeg lige kommentere kort på. Ét er at implementere USB-C for at gøre det nemmere for brugeren, men det som SteelSeries gør med Aerox 5 er at der rundt om porten er en relativt smal åbning, hvilket gør at 1/3 af mine testede kabler ikke kunne komme ind. Så jeg skal nærmest bruge kablet, der fulgte med fra producenten. Desuden er donglen til den trådløse forbindelse med USB-C og der mener jeg vi simpelthen ikke er endnu på vores gaming computere. Min computer har eksempelvis kun én USB-C port og er relativt ny af dato. Det betyder at har jeg en Aerox 5 Wireless og andre SteelSeries enheder med USB-C adaptere, så mangler jeg en port og skal bruge adaptere med kabel. Det bliver så noget der fylder en del og gør det mindre praktisk, selvom jeg ellers er stor fortaler for netop USB-C.
Funktionalitet
Jeg satte SteelSeries Aerox 5 Wireless til og spillede adskillige spil med den for at teste dens præcision og respons. Jeg indrømmer at det for det meste var skydespil, da det er min egen primære genre, men her fik den også lov at blive brugt til både langsomme og præcise bevægelser samt hurtige flicks.
Der var på intet tidspunkt, hvor Aerox 5 Wireless ikke performede som den skulle. Sensoren er utroligt præcis og uden acceleration. Du kan sætte forskellige funktioner til igennem appen, men uden at jeg kunne teste disses små finurligheder, så er min klare anbefaling at lade musen være upåvirket af software. Husk også at slukke acceleration i Windows for at få den bedste oplevelse.
Appen, SteelSeries Engine, bruger du til både at sætte musens funktioner op, omkode dens programmerbare knapper og også ændre belysningen. Det smarte ved sidstnævnte er at du kan sætte lyset til at slukke når musen er i bevægelse. En funktion der kan gøre at du sparer strøm på sigt for når du har hånden over musen så er det begrænset, hvor meget lys du alligevel får lov at se.
Dog gælder det for Aerox 5 at du faktisk kan se mere lys end med mange andre gaming mus, for dens LED-lamper kaster også lys ned mod musemåtten og det ser ret blæret ud. Du kan i øvrigt se lyset gennem det hule design.
Når ovenstående er sagt, så må jeg også fortælle at min erfaring med SteelSeries Aerox 5 batteritiden ikke var synderligt imponerende. Producenten nævner selv op til 80 timer med lyset slukket og jeg oplevede desværre at jeg skulle lade op flere gange ugentligt, hvis ikke jeg altså brugte Bluetooth. SteelSeries siger du kan forvente op til 180 timer ved en fuld opladning og 40 timer ved blot et kvarters opladning, men her formoder jeg at de snakker om Bluetooth og lys slukket, da jeg ellers ikke får det til at gå op. Du kan også sætte lyset til at slukke efter bestemt tid så du kan spare på strømmen, hvis musen ikke er i brug.
Jeg er selv ret vild med at Aerox 5 kan forbinde til både Bluetooth og den hurtigere 2.4 GHz trådløse forbindelse. Det gør at jeg kan forbinde musen til forskellige computere og bare skifte mellem dem ved at slide på knappen under musen. For dem der ikke har to computere, så er Bluetooth forbindelsen mindre hurtig, men bruger altså også mindre strøm, så den giver stadig god mening.
Foruden den stærke og præcise sensor, der kan gå op på 18.000 CPI (SteelSeries bruger CPI i stedet for DPI), så er musens stærke side dens software. Den er utroligt nem at anvende og så kan du lave profiler, der gør at dine knapper agerer vidt forskelligt afhængigt af hvilket spil du spiller.
Konklusion
SteelSeries Aerox 5 er en ret vellykket mus, der lader dig forbinde via både kabel, Bluetooth og en hurtig 2.4 GHz trådløs forbindelse. Dermed er musen velegnet til flere forskellige opgaver. Dens form, størrelse og vægt gør at den passer til mange forskellige hænder og min større hånd passer den også ganske fint til. Jeg kunne i AimLab ikke rigtig brokke mig over dens performance og generelt er den en god all-arounder, hvor softwaren til at tilpasse den blot er prikken over i’et i en i forvejen god løsning.
Positivt
- God pasform og størrelse
- Flot og kvalitetsfuldt design
- God og nem software
- Sensor
- Mange knapper
Negativt
- Sniper-knappen for langt fremme
- De blanke og glatte knapper