mandag, oktober 7, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Logitech G502 X PLUS

Test: Logitech G502 X PLUS

En af de absolutte legender indenfor gamingmus har fået sig et refresh og vi ser derfor nærmere på G502 X PLUS, som Logitech har været så venlige at låne os til denne test.

Hvad er der i æsken?

Førhen ville man forvente mere af en indpakning af et premium produkt, men nu med fokus på miljø, så er det ikke så underligt at dette er en smule tonet ned og fokus er i stedet på selve produktet og indholdet. Ikke at dette er voldsomt omfattende, men indeholder altså selve musen, en trådløs adapter, en ekstra sniper-tast, et USB-C til USB-A ladekabel og en adapter.

Design

Logitech G502 X PLUS ligner meget sig selv, men samtidigt er der også tale om et tydeligt refresh i designet. Det er nemmest betegnet som om formen er mere eller mindre bibeholdt, mens detaljerne er skiftet ud.

Målene er identiske med forgængeren, hvor Logitech G502 X PLUS dog vejer cirka seks gram mere, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde dette kunne mærkes i hånden for mit vedkommende. Dermed er Logitech G502 X PLUS i udgangspunkt på 106 gram. Forskellen er så at den nye mus ikke har et vægtsystem, som i G502 LIGHTSPEED, så dem af os, der ønsker tungere mus, kan altså ikke få hævet vægten synderligt.

Logitech G502 X PLUS har dog også en låge i bunden, som man kan tage af og hvor man så kan opbevare sin trådløse dongle. Lågen er cirkulær og kan også erstattes med Logitech POWERPLAY . Det er en teknologi, som sammen med en kompatibel musemåtte lader din mus forblive opladt så længe den befinder sig på musemåtten.

Selvom denne del ike medfølger, så er det også muligt at overføre vægtpladen fra nævnte G502 LIGHTSPEED og på den måde få ekstra fire gram vægt i den nye Logitech G502 X PLUS, hvis man som jeg foretrækker en tungere mus.

Det handler dog ikke kun om størrelse og vægt for den nye Logitech G502 X PLUS for den har efter min mening også fået et ret stort visuelt løft med det nye design. Det føles tonet ned fra det futuristiske design og er langt mere clean.

Dette ikke mindst grundet den meget levende RGB-belysning, som er på musens ryg. Der er hele otte LED lamper til at skabe effekten og lader man softwaren selv styre den føles musen nærmest levende. Det ser vold lækkert ud og minder lidt om en blodåre, som man dog selv kan vælge farven for.

Knapperne på Logitech G502 X PLUS er fladet ud og stikker ikke nær så meget ud. Det gør at de to knapper til venstre for den primære musetast er lidt nemmere at ramme end på forgængeren. Samtidigt har man gjort sniper-knappen på Logitech G502 X PLUS udskiftelig så man forhåbentlig som bruger nemmere kan ramme den form og længde, der passer ens hånd.

Ydersiderne på Logitech G502 X PLUS er bløde og med en tekstureret overflade, så din hånd sidder bedre fast på musen. Der er en transition fra den bløde overflade til den flade og det ser derfor ud som værende i ét.

Logitech G502 X PLUS har i alt tretten programmerbare knapper, hvor de mest bemærkelsesværdige er de to til venstre for den store primære tast, da disse ikke er noget man finder på særligt mange andre mus.

Tasterne er i øvrigt med ny LIGHTFORCE teknologi fra Logitech, som byder på en sammensmeltning mellem mekaniske og optiske switche. Umiddelbart føles knapperne som sådan ikke noget særligt andet end at de er præcise og ensartede i vandringen. Der hvor forskellen ligger er i deres hastighed, så du hurtigere trykker på dem og det kan du læse mere om her.

Den nye serie af G502 X kan du i øvrigt få i både kablet og trådløs udgave. Den trådløse fås så med og uden RGB-belysning, så du har tre prispunkter at vælge mellem. Om det er de tre rigtige prispunkter er så en anden sag. Jeg synes eksempelvis at G502 X PLUS savner en funktion eller to sammenlignet med konkurrenter, såsom ASUS ROG Chakram, ROCCAT Kone XP Air og Razer Basilisk V3 Pro. Alle tre nævnte har eksempelvis Bluetooth forbindelse og ligger nogenlunde á pris med G502 X PLUS.

Funktionalitet

Der hvor Logitech G502 X PLUS dog adskiller sig fra konkurrencen er blandt andet ved at deres software er tilgængeligt på MacOS foruden Windows. Det er måske ikke så mange, der har brug for at deres gamingmus er kompatibel med MacOS. Personligt bruger jeg MacOS til arbejde og selvom jeg ikke spiller på den kan jeg lide tanken om at jeg kan bruge én og samme mus til både arbejdsPC og gaming.

Til formålet bruger jeg dog ofte gerne at jeg netop kan forbinde via Bluetooth til min Mac og USB-dongle til min gamingcomputer, men den mulighed virker så ikke med G502 X PLUS, der så til gengæld har softwaren, så jeg kan skræddersy min mus til at have forskellige funktioner og genveje afhængigt af om jeg er på den ene eller anden computer og det uanset OS.

Logitech G Hub hedder softwaren, som man bruger til at indstille sin G502 X PLUS og den giver dig mulighed for at indstille sensoren, belysningen og knappernes funktioner. Hver især kan de være afhængige af hvilken applikation man kører.

Den nævnte sensor i G502 X PLUS er Logitechs egen 25K HERO, som du altså kan sætte til at have en DPI på hele 25000. En “anelse” mere end jeg (og sikkert mange andre) har brug for, men det plejer at være et godt tegn at sensoren kan håndtere den høje opløsning fordi den forventeligt har færre fejl og registrerer bevægelser præcist trods hurtige bevægelser. For så vidt angår den og test i både reele games og aim-training så performede G502 X PLUS til UG.

At skifte DPI er også lynhurtigt og det kan du sågar gøre midlertidigt takket være sniper-knappen i fronten af musen. Forudsat du ikke har sat musen til at gøre noget helt andet med den knap. Det er i øvrigt den eneste knap jeg har en udfordring med. Ikke fordi den ikke er præcis, men fordi jeg ikke kan ramme den med mine fingre. De øvrige knapper er ellers ret nemme at nå og står præcist der, hvor mine fingre søger efter dem. Jeg havde af en eller anden årsag ikke den samme oplevelse med den gamle G502 LIGHTSPEED, men dét tror jeg skyldes højden på knapperne, som nu er tonet ned på G502 X PLUS.

Knappen over dem alle, for mig, er dog scroll-hjulet med hyper-fast teknologi, som gør at du kan aktivere at knappen bare bliver ved med at rulle uden at du skal gøre noget når bare du har slået en gang med den. Det er genialt når man scroller gennem høje hjemmesider eller i excel-ark og tekstdokumenter.

Knapper og form gør at Logitech G502 X PLUS ligger godt i hånden. For så vidt angår sniper-knappen, så synes jeg ikke helt den ligger så den er nem at nå for mine fingre og jeg har ellers store hænder. Komforten kunne derfor være bedre, forudsat man vil have adgang til den knap. Hvis man som jeg ignorer denne ekstra knap, så er Logitech G502 X PLUS rimelig behagelig at have i hånden.

Konklusion

Logitechs ikon har fået sig et face-lift. G502 X PLUS ligner sig selv, men er samtidigt væsentligt pænere i designet takket være blødere linjer og en rigtig flot lys-effekt på ryggen. Først og fremmest er der tale om en rigtig fed og utrolig god mus, der ligger fantastisk godt i hånden. Dernæst er det nævneværdigt at der foruden æstetik ikke er sket synderligt meget nyt og LIGHTSPEED udgaven udkom for tre år siden trods alt. Den er flot, ligger godt i hånden, har en god størrelse, form og vægt og så er både knapper og sensor super præcise. Man har ikke noget at sætte fingeren på, men til prisen har konkurrencen bare en del mere at byde på, så hvis jeg var fast besluttet på at blive på denne G502 serie, så vent i det mindste til den er på tilbud.

Positivt

  • Flot design
  • God pasform
  • God vægt
  • Knapper
  • Software
  • RGB lyseffekt

Negativt

  • Pris
  • Ingen Bluetooth forbindelse som andre Logitech G produkter og konkurrenter
  • Reelt kun en visuel opgradering

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

En af de absolutte legender indenfor gamingmus har fået sig et refresh og vi ser derfor nærmere på G502 X PLUS, som Logitech har været så venlige at låne os til denne test. Hvad er der i æsken? Førhen ville man forvente mere af en indpakning...Test: Logitech G502 X PLUS