Vi har fået den næste generation Astro A10 headset til test designet til gaming. Du kan læse med, hvis du eller andre i husstanden er på udkig efter et nyt gamingheadset.
Hvad er der i æsken?
Af et headset i denne klasse at være, så har Astro gjort en del ud af selve indpakningen, som er mere lækker på indersiden end den ellers også flotte ydre. I kassen finder du selve headset, aftageligt kabel, Y-splitter til kablet og papirer samt klistermærke.
Design
For dem, der kender Astros gaming headsets og deres design, så vil de nye Astro A10 i denne anden generation minde mere om de lidt større og dyrere headsets for så vidt angår design. Mens de gamle A10 var med en simpel bøjle, så er bøjlen i Astro A10 i denne omgang mere i stil med de andre headsets.
Generelt ser det nye Astro A10 ud af mere end sin forgænger, men der er stadig tale om plastikmaterialer, som ganske enkelt fremstår lidt billige i både udseende og følelse. Da der er tale om producentens entry-level headset, så gør det ikke så meget, men det adskiller sig fra de øvrige headsets fra Astro.
Der var dog ikke noget alarmerende at bemærke når jeg vred headsettet i hænderne. Plastikken så ud til at være robust og umiddelbart virkede headsettet til at kunne holde til lidt af hvert uden at afgive opgivende knirkelyde. Dér hvor der kom lidt lyd igennem var når jeg rystede headsettet, så raslede selve ørebøfferne en del.
Astro A10 fås i fem forskellige farvekombinationer, hvoraf vi har fået den hvide med røde streger på ydersiden af ørebøfferne. Sammenlignet med forgængeren får det for mig headsettet til at fremstå en smule mere gennemarbejdet især sammen med den redesignede hovedbøjle.
Astro A10 er ikke et stort headset og de 32 mm lyddrivere ørebøfferne gemmer på gør at selve “kopperne” ikke er voldsomt store hellere. For mit vedkommende betød det at mine ører ikke helt kunne være i, mens knægten på fem synes de var mega seje og dejlige at have på hovedet.
Lyddriverne er gemt bag ørebøffer med grå stofspolstring, som også er at finde på undersiden af hovedbøjlen i toppen.
På det i øvrigt aftagelige kabel af Astro A10 er det muligt at justere lydniveauet takket være en indbygget fjernbetjening. Fjernbetjeningen har en lidt akavet form, som gør den nem at finde og betjene, men det gør også at den fylder en del.
Trods den kompakte størrelse (alt er relativt), så er den fleksible mikrofonarm på Astro A10 af et meget blødt plastmateriale, som har en nogenlunde hukommelse, forstået på den måde at man kan bøje den ind mod munden ret præcist.
Astro A10 minder om de øvrige headsets en smule, selvom der naturligvis er brugt materialer af højere kvalitet i eksempelvis A50 serien. Det adskiller sig dog designmæssigt fra andre headsets på markedet.
Funktionalitet
For så vidt angår et gaming headset, så er der i min optik tre vigtige aspekter at kigge på foruden designet, som er gennemgået i ovenstående. Det er selve lyden, komforten ved at have det på hovedet og så mikrofonen, som man bruger til at kommunikere med. Dé elementer kigger vi hermed på i de kommende afsnit.
Lydkvalitet
Astro er et af premium brands for så vidt angår gaming lyd på markedet. Dog har de forskellige klasser og serier af headsets, så de forventninger jeg havde til A10 var lave i udgangspunktet. Den lever så også op til de forventninger jeg havde og ikke mere end det egentlig.
Dermed ikke sagt at lyden i Astro A10 er skidt blot at de performer nogenlunde på niveau med andre headsets i prisklassen og måske blot en anelse bedre uden det er prangende. De har en detaljeret lyd, hvor jeg til min musik kun mangler en smule mellemtone, men trods størrelsen leverer de fint med bass og en solid detaljegrad.
Dog ville jeg sige at jeg er mest imponeret i spil-sessioner og en anelse mindre når det kommer til musik. Jeg smed timevis af gaming efter det og gennemspillede min test-playliste på Tidal med forskellige genrer af musik for at lytte til, hvordan Astro A10 performer.
Mikrofon
Det jeg bedst kan lide ved mikrofonen på Astro A10 er at den er så fleksibel og på den måde nem at stille foran munden direkte for så ikke at skulle råbe for at blive hørt. Dog tænker jeg helt bestemt det havde været en fordel at kunne tage mikrofonen af, hvilket altså ikke er tilfældet. Dermed kan du ikke just tage Astro A10 diskret på udenfor uden at mikrofonen stikker ud og skriger “gamer headset”.
Selve kvaliteten af mikrofonen kan du lytte dig til i nedenstående indspilning. Selv synes jeg mikrofonen er ganske fin og får min stemme igennem tydeligt og klart. Min stemme er heller ikke så “digital” som billige headsetmikrofoner ellers har en tendens til at gøre den.
Komfort
Jeg føler ikke at være den rette til at sige noget om komfortniveauet af Astro A10. Det har en fin polstring på både ørebøffer og hovedbøjle så det umiddelbart føles rart mod hud og hoved, men mit hoved og mine ører er simpelthen for store og headsettet klemmer.
Mine to sønner syntes til gengæld headsettet var meget rart at have på hovedet og den store forklarede også at der var rimelig lydisolation fra omverdenen mens han havde det på.
Konklusion
Astro A10 gen 2 er et ganske glimrende all-around headset til det mindre hoved. Ørepudernes størrelse gør at det ikke egner sig så godt til voksne eller i hvert fald folk med store hoveder og ører. Alt i alt er der dog et flot design, god lyd og komforten er fin for nævnt hovedstørrelse. Fjernbetjeningen synes jeg er en smule for stor, mens jeg også kunne foretrække at mikrofonen kunne tages af, men tager man disse småting ud af ligningen er Astro A10 gen 2 bestemt et kig værd. Designet er lidt plastik, men i prisklassen er det også at forvente. I det mindste har Astro gjort lidt ud af at lade A10 gen 2 adskille sig i designet og giver også mange farvekombinationsmuligheder.
Positivt
Solid lyd
God mikrofon (dog ikke aftagelig)
Fedt design
Komfort (for mindre hoveder)
Negativt
Lidt små i størrelsen
Lidt for plastik