mandag, december 23, 2024
ForsideAnmeldelserTest: ROCCAT Syn Buds Core in-ear

Test: ROCCAT Syn Buds Core in-ear

Så er vi færdige med at lege med det in-ear headset ROCCAT har sendt vores vej i form af deres Syn Buds Core og du får hermed vores vurdering i denne omgang.

Hvad er der i æsken?

Kassen til Syn Buds Core er i vanlig sort og blå, som vi kender ROCCAT for. Der er tale om en lille og relativt beskeden kasse med et indhold bestående af høretelefoner, stofspose og ekstra øredutter i forskellig størrelse.

Design

Min umiddelbare tanke ved designet af ROCCAT Syn Buds Core var at de virkede noget store i størrelsen når man tænker på de skal sidde behageligt i ørerne. Selve “topstykket” er nemlig en anelse bredt og vil uundgåeligt stikke ud af øret. Hvordan dette påvirker komforten kommer jeg nærmere ind på senere.

Med sit in-ear design adskiller ROCCAT Syn Buds Core sig dog væsentligt fra andre gaming headsets, som man typisk ser gamere bruge og Syn Buds Core skal nok ses som enten et supplement til det over-ear man ellers bruger eller til folk, der bare foretrækker mobilitet.

Netop til den mobile er der også en stofspose, som du kan bruge til at opbevare de ekstra øredutter eller til at transportere headsettet i. Det passer fint i, men det tynde gummikabel kan være en pine at få ordentligt ned i posen, da stof og gummi har det med at sætte sig sammen.

Kablet på ROCCAT Syn Buds Core er i øvrigt på de gængse 1,2 meter, så det er hverken mere eller mindre end det man er vant til ved kablede headsets. Kablet er let og fleksibelt, men det har også en anelse for nemt med at vikle sig om sig selv og andre ting.

På kablet har du en lille fjernbetjening, der med sine tre knapper kan justere lydstyrke og tage opkald og skifte sange på kompatible Android enheder. Jeg havde ikke mulighed for at teste headsettet på en iOS enhed desværre, men den virker fint på en Android.

Stikket på enden af kablet er i øvrigt et ganske almindeligt 3.5 mm jackstik, så ROCCAT Syn Buds Core kan bruges på tværs af de fleste platforme. Konsollerne har ofte et jackstik på deres controllere mens Nintendo Switch har det på toppen af konsollen. Man er dermed temmelig godt dækket ind og kan bruge ROCCAT Syn Buds Core til stort set alle sine gaming behov eller sågar musik, hvis man vil have ét headset til det hele. Hvordan klarer Syn Buds Core sig dog – det ser vi på i de næste afsnit.

Funktionalitet

Der er ikke behov for nogen særlig opsætning af Syn Buds Core, som sluttes til via jackstik og ellers ikke har nogen form for indstillingsmuligheder. Det kræver jo så at ens enhed har en sådan port, hvilket eksempelvis ikke var tilfældet på min Samsung Galaxy Note 10+, hvor jeg skulle bruge en USB-C adapter i form af Creative SXFI Amp. Her betød det så at knapperne på fjernbetjeningen af Syn Buds Core ikke virker, hvilket de ellers gør når man sætter det direkte til en Android telefon med jackstik, som min søns OnePlus.

Lydkvalitet

Jeg følte mig lidt taget med bukserne nede med ROCCAT Syn Buds Core for så vidt angår min lydtest. Det er nemlig sådan at jeg smed en masse musik og lidt spil efter det. I spillene klarer de sig ganske fortrinligt og leverer en glimrende lydoplevelse med god indlevelse og masser af bund.

I musikken er der også en del bund, men her hører man så også Syn Buds Cores mangler ved at den har god bund, god diskant og så en “overdøvet” mellemtone. Jeg havde adskillige sange, hvor jeg simpelthen savnede nogle detaljer, fordi mellemtonerne “fadede” ud. For audiofile betyder dette at Syn Buds Core nok ikke klarer sig så godt, men til prisen er den da en værdig følgesvend med mangel på bedre.

Mikrofonkvalitet

Afhængigt af hvad man forventer af et headset af denne type og til denne pris så klarer ROCCAT Syn Buds Core sig OK. Der er bedre lyd end i Apples kablede in-ears som fulgte med de fleste iPhones før i tiden. Lyden kommer igennem mindre robotisk og med langt mindre støj end på Apples høretelefoner, som jeg i dette tilfælde bruger som reference, fordi jeg har en formodning om at mange kender kvaliteten af disse. Du kan lytte til indspilninger med ROCCAT Syn Buds Core i nedenstående.

Komfort

Indledningsvist nævnte jeg at ROCCAT Syn Buds Core var en anelse store. Det står jeg også ved og de føles store mellem fingrene, men putter man dem i ørerne så mærker man faktisk ikke meget til dem. De falder sågar ikke nær så meget ud, som jeg havde frygtet grundet størrelsen. Jeg døjer nemlig selv med at stort set alt in-ear falder ud af mine ører, hvilket Syn Buds Core også gør, men jeg kunne sagtens nyde dem i længere sessioner af mere end en halv time før det skete, hvilket jeg blev overrasket over – igen – grundet størrelsen.

ROCCAT Syn Buds Core gør det også fint med at lukke udefrakommende støj ude så længe man bare har skruet en smule op for lyden. De har ikke et aktivt system hertil, men de fyldder, for mit vedkommende, fint ørerne ud til at trafikken bliver dæmpet under en gåtur.

Konklusion

Hvis du leder efter et par in-ears til gaming, så er ROCCAT Syn Buds Core et fint bud på et headset med en god komfort, solid lyd og så er de til prisen næsten ikke til at gå udenom. Der er tale om et simpelt design, som dog er mere lækkert når man ser nærmere på det, men det er stadig ikke noget, der vender hoveder. Til at transportere det får du også en lille stofspose så alt i alt en fin løsning til dig, der har brug for et mobilt headset, men helt den samme indlevelse og isolation som et full-size headset skal du altså ikke forvente.

Positivt

  • Pris
  • Lydkvalitet (til gaming især)
  • Fjernbetjening på kablet

Negativt

  • Kabel
  • Lidt store

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris: 199,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Så er vi færdige med at lege med det in-ear headset ROCCAT har sendt vores vej i form af deres Syn Buds Core og du får hermed vores vurdering i denne omgang. Hvad er der i æsken? Kassen til Syn Buds Core er i vanlig sort...Test: ROCCAT Syn Buds Core in-ear