fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer Key Light Chroma

Test: Razer Key Light Chroma

Mangler du bedre lys under dit stream eller sågar videokonference, så har Razer et nyt lys klar i form af Key Light Chroma. Der er tale om en studio light lignende enhed, der dog også har Razer Chroma for at bringe lidt farve til bordet. Vi har set nærmere på det.

Hvad er der i æsken?

Jeg blev temmelig overrasket over størrelsen på kassen til Razer Key Light Chroma, men det var måske også fordi jeg ikke havde valgt at læse om produktet på forhånd og mine forventninger til størrelsen på selve lyset også var at det var mindre. I den store kasse finder man så selve lyset, et stativ, en holder til at sætte stativet fast til skrivebordet, to kabel-klips, gevind til at holde LED-lyset fast til stativet på, en strømforsyning og en manual plus de obligatoriske Razer klistermærker. Til strømforsyningen er der i øvrigt seks strømadaptere, så det kan bruges i størstedelen af verden, hvad enten det er fordi Razer forventer streamere rejser meget eller fordi Razer ønsker at tilbyde én vare på tværs af kloden og så inkluderer alt med vides ikke.

Design

Razer Key Light Chroma er et af de produkter fra producenten, som måske ser en smule mindre spændende ud end så meget andet de har smidt på gaden. Det er vitterligt bare en flad enhed som forfra ligner et stykke A4-papir med en tyk sort ramme omkring. Når man løfter den op har den også en del vægt bag sig og det overrasker når man tænker på det “bare” er et lys. Sammenlagt kommer vægten helt op på over 2,3 kg ved at lampen er 1,6 kg og resten så vejer 760 gram.

Stativet og gevindet på toppen er dog robuste nok til at holde lyst på plads når man har strammet det hele og finjustering er gjort nemt. Når du vil løfte lyset op i højden, så er det ret nemt gjort ved at du drejer med den ene hånd for at løsne grebet og så ellers hæver og sænker armen efter behov. Der er tre dele i alt så lyset kan komme temmelig højt op om du vil.

Denne del har Razer gjort utroligt nemt og intuitivt, så du nemt kan indstille, hvad enten du har brug for at få lyset op i højden og lyse ned oppe fra eller om du vil have lyset tættere på skrivebordet så du får mere koncentreret lys tæt på.

Bag lyspladen er der en boks, der stikker ud og denne er udstyret med stikket til strøm samt en reset-knap. Knappen bruges også til at forbinde Razer Key Light Chroma via enten din smartphone eller computer med Razer Synapse installeret.

De to medfølgende klips til kablet er en ganske fin addering, da du dermed er i stand til at få lidt kontrol over kablet så det ikke føjer til rodet på skrivebordet eksempelvis. Dog kunne jeg godt bruge to tre mere af dem for at kablet netop stod tæt op ad stativet og ikke blafrede løst, der hvor der ikke er klips, som det fremgår af billedet.

Nederst på stativet er der et gevind også, som man bruger til at sætte Razer Key Light Chroma fast til skrivebordet og det er med indbygget blød polstring, så du ikke skader dit skrivebord eller den overflade du sætter stativet fast til.

Både stativ og de øvrige komponenter har en vis tyngde, så det fremstår kvalitetsfuldt. Det hele står også klippe-fast når man har sat det op, hvilket jeg er stor fan af. Det virker nemlig temmelig gennemført og ikke billigt, om end jeg godt kunne tænke mig at selve lampen var en smule lettere for den kan være en smule svær at håndtere når man skal indstille og vinkle den. Det kræver i al fald to hænder.

Funktionalitet

Du kan sætte Razer Key Light Chroma på to måder. Enten via en smartphone og Razers Streaming app, hvor du ganske simpelt forbinder lyset med din app og kan styre den derfra. Eller du kan bruge Razer Synapse på din computer til at forbinde den med, hvor indstillingerne er en smule mere omfattende og efter min mening nemmere at lege med. Smartphone-appen er dog nemmere i den forstand at du ikke behøver starte din computer op og så kan du have adgang til indstillingerne uden at forlade spillet.

Der er ikke mange indstillingsmuligheder med Razer Key Light Chroma da det jo “bare” er et lys, men til gengæld kan du sætte det op til at lave effekter og passe til resten af din opsætning. Det vil sige at lyset kan være i takt med skærmen eller dit øvrige Razer Chroma udstyr. Det er nemt at justere de forskellige indstillinger fordi man har en god oversigt i både den mobile app og Synapse.

Appen til smartphone har også en ting, som irriterer mig gevaldigt og som jeg håber Razer fikser hen ad vejen. Hvis ikke jeg klikker præcist på knappen for at tænde/slukke lyset i appen så åbner den menuen for lysstyrke. Jeg ville ønske at lysstyrke blev aktiveret ved at klikke til venstre for i appen og den lille switch/tast så var til tænd/sluk uanset hvor upræcist man ramte den. Det skete nemlig adskillige gange for mig at jeg ville slukke eller tænde lyset og at jeg så blev mødt menuen for lysstyrke sågar flere gange i streg.

Når man sætter Razer Key Light Chroma til at forbinde blinker den indtil man har forbundet den til sin enhed. Derefter er den sat til at lyse med hvidt lys på 50%. Derefter er der frit spil til at du kan vælge, hvilket slags lys du vil have til at komme fra lampen. Rent teknisk så er det muligt at indstille det hvide lys i forskellig “varme” så du enten kan få et afslappet guligt lys eller du kan køle det af for bedre at kunne se ting foran dig, men så slapper dine øjne bare ikke af. Det er så det du kan bruge det varme lys til, som også er mere behageligt at læse under. Stiller du eksempelvis lampen over dit skrivebord og peger ned så kan du bruge lyset til nemmere at læse papirer eller bøger med.

Det andet, som jeg synes Razer Key Light Chroma gør rigtig godt er at hvis den står lige foran mig, så kan mit webcam langt bedre fange mig uden at der er skygger fra siderne. Det gør mig langt mere præsentabel på et konferencekald eksempelvis. Dog er lyset en anelse for kraftigt til dette formål, hvis jeg skruer lyset helt i top. Hvis jeg til gengæld får lyset fra lampen ind fra siden, så skaber det netop skygger fordi det er for kraftigt til mit webcam. Enten skal man have lys direkte foran én eller også skal man erhverve sig flere lamper til at afdække dette ligesom fotografer og streamere bruger studio lights til netop det samme.

Razer understøtter opsætning af op til 11 enheder samtidigt, som du kan styre lyset synkront med. Elleve lamper er måske en smule overkill, men et par stykker ville gøre underværker på et stream. Især for dem der både vil vise deres publikum sig selv og deres seje udstyr i form af stol, tastatur, mus, osv. Du kan så også navngive de forskellige lys så du nemmere kan holde styr på, hvilket lys er hvor – smart.

Lyset fra Razer Key Light Chroma er kraftigt, men det kaster ikke lyset særlig langt. Jeg vendte kameraet mod min væg eksempelvis når det ikke blev brugt til at pege mod mig eller noget udstyr jeg skulle tage billeder af og det var ikke meget effekt det gav op mod væggen, der var mere end en meter væk. Så blev farverne en smule udvasket så at sige og det skyldes at lampen kun lyser med 15% kraft når der er Chroma (RGB) effekter slået til.

De to apps vil dog ikke helt spille sammen for mit vedkommende. Eksempelvis, efter at have sat Razer Key Chroma Light op via min smartphone så ville jeg sætte den op via computeren, fordi jeg tænkte at det kunne være smart at benytte begge enheder.

Den kraftigste lysindstilling på Razer Key Light Chroma kan dog bruges til nemmere at tage detaljerede billeder med, hvis kameraet eller din smartphone eksempelvis ikke har lys nok. Det er tit at mit lys på kontoret ikke er kraftigt nok og vejret udenfor gør at det er umuligt at tage ordentlige billeder af de ting jeg anmelder, så her kunne jeg sagtens anvende Razer Key Light Chroma til bedre at tage billeder.

Konklusion

Jeg har, især på det seneste, testet forskelligt lys til streams og til at skabe lidt ambient på kontoret, men det meste RGB-lys man kan få er med det formål at skabe noget stemning. Derudover har man ikke meget andet at bruge det til, men med Razer Key Light Chroma fandt jeg flere formål med lampen. Den kunne som andet udstyr bruges til at skabe stemning. Den kunne også bruges til at bringe brugeren i fokus foran kameraet så man står knivskarpt på video og slutteligt kan man også bruge lyset til at tage endnu bedre billeder af ens udstyr skulle man som jeg have behov for dét. Lampen er lidt tung og manøvrere med, men til gengæld så er den utrolig funktionel og lyser kraftigt op på de korte distancer. Prisen er virkelig i den høje ende, men sammenlignet med Elgato Key Light, som kun kan lyse hvidt, så er det næsten før jeg ville acceptere det.

Positivt

  • Godt lys og med masser af indstillingsmuligheder
  • RGB mulighed for at indstille i alle regnbuens farver
  • Nem at sætte op og indstille i højden
  • Apps til både smartphone og PC

Negativt

  • Kaster ikke lys så langt (især RGB)
  • Lampen er lidt tung og klodset

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris 2.349,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Mangler du bedre lys under dit stream eller sågar videokonference, så har Razer et nyt lys klar i form af Key Light Chroma. Der er tale om en studio light lignende enhed, der dog også har Razer Chroma for at bringe lidt farve til...Test: Razer Key Light Chroma