fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Mad Catz S.T.R.I.K.E. 2 tastatur

Test: Mad Catz S.T.R.I.K.E. 2 tastatur

Efter lang tids savnet fravær er Mad Catz tilbage på det skandinaviske marked og vi har fået de første samples til test. I denne omgang ser vi nærmere på deres STRIKE 2 tastatur, som vanen tro er lidt særligt i designet – læs ikke kedeligt.

Hvad er der i æsken?

Værende et entry level tastatur fra producenten, så er indpakningen også derefter. Der er tale om en farverig en af slagsen eller måske rettere sagt er der en del detaljer. Der er foruden illustration af produktet også en del specifikationer, så man ved, hvad det er man køber sig.

I æsken finder man så egentlig bare tastaturet og en manual. Manualen viser alle de genveje tastaturet er udstyret med og eftersom tastaturet ikke er understøttet af nogen software, så er alle genveje fikseret på tastaturet. Det betyder at manualen kan virke en smule overvældende til man får lært funktionerne at kende vel at mærke.

Design

Som nævnt i indledningen, så er STRIKE 2 designet en smule særligt sammenlignet med så meget andet på markedet. Hos Mad Catz er man ikke bange for at lade produkterne skrige af gaming med skarpe kanter og lidt overdrevne linjer hist og her.

Det minder lidt om nogle af de billige tastaturer man efterhånden er begyndt at se alle steder, inklusive Netto af alle steder, men forskellen er hurtigt evident, idet du tager Mad Catz STRIKE 2 ud af æsken, fordi tastaturet er solidt bygget. Det føles robust og står også fint fast på skrivebordet uden at afgive knirkelyde eller at det bøjer under brug.

Der hvor designet dog falder en smule billigt igennem er når man vælger at slukke for RGB belysningen i tasterne og vælger at aktivere fx Caps Lock. Lyset for Caps Lock over de numeriske taster skinner derefter nemlig igennem så det føles som om den øverste række af de numeriske taster stadigt har RGB-lyset tændt nærmest.

Udover dette er designet egentlig ret lækkert. Jeg kan også lide at den sorte plastik bliver brudt med et gråt mønster i bunden til højre for det grå Mad Catz logo.

Så selvom STRIKE 2 “bare” er et membrant tastatur så føles det ret rigidt og velbygget. Det vejer også et ondt år og man kunne i den henseende tage fejl og tro det ér mekanisk.

Vores testudgave af STRIKE 2 var med US-layout, så det var den lidt irriterende flade enter-tast jeg måtte døje med, men det er naturligvis ikke noget jeg kan klandre Mad Catz for, da layouettet bare er sådan, hvis man skulle undre sig ud fra billederne. Den nordiske udgave vil naturligvis være med den store dobbelte enter-tast vi kender herhjemme.

Som allerede nævnt understøtter STRIKE 2 ikke en separat app til styring, men er derimod udstyret med genvejstaster bag FN-tasten, hvor genvejene så virker sammen med Windows.

I bunden af STRIKE 2 finder man en smart kabelkanal, hvor du som bruger selv kan vælge om kablet skal komme ud i en af siderne eller på midten. For os med har for kabelrod er det altid dejligt at få en smule kontrol om ikke andet.

Tasterne på STRIKE 2 kan tages af, selvom de altså er på en membran plade, men de kan ikke umiddelbart erstattes med noget, der kan købes, idet designet er specielt. Dog kan man måske rense efter behov. Alle taster er med RGB-belysning, men her skal man være opmærksom på at der kun er foruddefinerede måder, hvorpå lyset kan lyse op og man kan ikke indstille det efter eget ønske.

Funktionalitet

Det kræver som nævnt ikke ekstra software at få Mad Catz STRIKE 2 op at køre. Det er bare at sætte den til i USB-porten på ens maskine og så er man kørende – plug and play som det hedder.

Baggrundsbelysningen i STRIKE 2 er derfor ikke mulig at pille ved, men til gengæld kan man få nogle ret fede effekter på bordet, hvis det er hvad man er til.

Til trods for de høje taster, så er man med Mad Catz STRIKE 2 ikke i tvivl om at der er tale om et membrant tastatur, for dens taster er bløde og med en meget stiv tilbagevandring efter at være trykket ned.

Og igen til trods for at tasterne er relativt høje på STRIKE 2, så er vinklingen ikke ubehagelig. Tværtimod synes jeg, personligt, at tastaturet er behageligt at sidde ved og arbejde på. Det er ikke med et ergonomisk design, men jeg oplevede heller ikke udmattelse under testperioden ved at sidde og spille/skrive på STRIKE 2.

Hvad angår udmattelse er der dog en lille ekstra detalje dertil, for det kommer an på, hvad man er vant til. Tasterne i STRIKE 2 er nemlig en smule tungere end gennemsnittet. Det gør så at når man skriver meget på tastaturet, så bliver ens fingre en smule mere trætte end de ellers ville gøre ved et tastatur med mindre modstand. Dette gør at jeg ville mene STRIKE 2 bedst egner sig til gaming, hvor man så oplever færre fejlkliks end ved tastaturer, som ikke kræver noget for aktivering. Til dem der primært skriver, så skal man altså kunne lide tungere taster.

Til gameren og aktivering af taster, så er det også nævneværdigt at under “hjelmen” på STRIKE 2, så er der tænkt på anti-ghosting og helt op til 26 taster. Hvordan man skulle kunne aktivere så mange taster samtidigt er mig en gåde, men i hvert fald betyder det at man ikke behøver at være nervøs for at man i fx WoW kommer til at aktivere forkerte spells fordi man trykker for mange taster ned samtidigt.

Med en vægt på 1083 gram, så er Mad Catz STRIKE 2 et af de tungere membrane tastaturer jeg har leget med. Til gengæld er den forstærket af en aluminiums-plade, der gør tastaturet solidt og så står det klippefast på skrivebordet. Det er jeg selv meget fan af.

Konklusion

Hvis du kan lide et design, som skiller sig ud eller et tastatur, som funktionelt bare spiller, så er Mad Catz STRIKE 2 bestemt et kig værd. Til en noget lavere pris end de mere etablerede brands, så får du RGB-lys, solidt og robust, samt flot design og gode/holdbare taster. Man kan så ikke indstille det via nogen software, så man er låst til de features, der kommer ud af boksen og genveje, der er prædefineret, men andet end det burde man ikke forvente i denne prisklasse. I min optik er dette tastatur i hvert fald merprisen fra et “netto-tastatur” værd og så betaler man lidt mindre for at gå glip af det featuresæt de dyrere tastaturer har. En billig kompromis efter min vurdering i et helt fint tastatur.

Positivt

  • Solidt og anderledes design
  • Præcise taster
  • RGB-belysning
  • 12 genvejstaster

Negativt

  • Taster en smule tunge
  • Lys skinner igennem de numeriske taster

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Efter lang tids savnet fravær er Mad Catz tilbage på det skandinaviske marked og vi har fået de første samples til test. I denne omgang ser vi nærmere på deres STRIKE 2 tastatur, som vanen tro er lidt særligt i designet - læs ikke...Test: Mad Catz S.T.R.I.K.E. 2 tastatur