tirsdag, november 5, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Nordic Gaming Freeflyer gaming mouse

Test: Nordic Gaming Freeflyer gaming mouse

Nu hvor vi efterhånden har stiftet nogenlunde bekendtskab med Nordic Gaming og deres produkter har de betroet os med deres seneste skud fra stammen i form af Freeflyer gaming musen, som er en trådløs letvægter med lys.

Hvad er der i æsken?

Indpakningen til Nordic Gaming Freeflyer er beskeden og indeholder blot musen samt ladekabel mens USB-donglen til den trådløse forbindelse er at finde inde i selve musen på undersiden.

Design

Denne nye NG Freeflyer mus er baseret løseligt på et af producentens andre mus, navnlig Vapour, som den låner sit honeycomb design fra. Dette design er efterhånden ikke så revolutionerende, som det var engang. Honeycomb design betyder at musens konstruktion er hullet for at give den en lav vægt. Dette gør man ved at skære al unødig plastik væk samtidigt med at man sørger for at bibeholde rigiditeten i musen.

Rigiditet og robusthed synes jeg også at man har bibeholdt med NG Freeflyer, selvom den altså kun vejer 80 gram (på producentens hjemmeside står der ganske vidst 60, men det er sammen med nogle andre ting ikke opdateret, idet teksten virker til at være kopieret fra et af deres andre produkter). Det betyder også at når man tager musen op første gang så føles den ret skrøbelig fordi man grundet den lave vægt tænker at den ikke kan klare voldsomt meget pres, men den bukker ikke rigtig under når jeg prøver at klemme den i hånden. Alt med måde naturligvis for musen er trods alt et præcisionsværktøj, hvorfor jeg ikke forestiller mig de fleste klamrer om den som en sten.

Om det er grundet vægten eller det overordnet set smalle design ved jeg ikke, men musen virker også til at være mindre end den i virkeligheden er. Sætter jeg den eksempelvis ved siden af en Logitech G502, så er det ikke fordi NG Freeflyer er meget mindre i forhold til.

NG Freeflyer er udstyret med syv knapper fordelt forskellige steder på musen. Selv på undersiden er der knapper til at justere polling rate og så også om musen skal tænde med fuld belysning eller blot logoet. Hvis man nøjes med logoet kan man skåne batteriet en smule og få lidt bedre batteritid.

Det hullede design på NG Freeflyer er i øvrigt hele vejen rundt. Det er sågar på undersiden af musen og man kan se helt ind til musens indmad og elektronik. Det hele er ret lækkert at se på, men jeg ville ikke kalde NG Freeflyer en premium mus af den grund. Eksempelvis kan man på scroll-hjulet se at gummicirklen omkring scrollhjulet ikke er perfekt. Det er lidt skævt som når et gammelt cykeldæk er slået. Det er en mindre æstetisk detalje i virkeligheden og generelt er musen ret lækker og robust.

RGB-belysningen i logoet skinner i øvrigt igennem “skråget” på musen netop fordi det er helt hullet og det bevirker at lyseffekterne bliver forstærket. Den del er ret flot at se på, men man skal jo så bare være opmærksom på at lyset forsvinder under hånden når man ligger hånden over musen, hvis man som jeg spiller med palm-grip i hvert fald.

NG Freeflyer har dog også en RGB-streg på den nederste del af musen, hvilket gør at lyset nærmest projekteres ned på skrivebordet/musemåtten og denne del giver en ret fed effekt også. Det er denne del man slukker for, hvis man på undersiden vælger at det kun er logoet som skal lyse for at spare strøm.

Funktionalitet

Fra design bevæger vi os nu mod det praktiske og ser nærmere på, hvordan NG Freeflyer yder i de spil jeg udsatte den for. Jeg spiller for det meste FPS, men det kan også være de mest krævende for en mus, så jeg tænker det er et godt udgangspunkt, selvom jeg måske ikke er på niveau med nogle af de professionelle derude.

Software

Den app man kan installere for at få adgang til at justere indstillinger på NG Freeflyer havde mig en smule splittet. Når den er oppe at køre, så er den faktisk ganske fint simpel og overskuelig. Den er nem at finde rundt i og tingene er tydelige og hurtige. Selvom der er en “apply” knap i bunden, så er det ikke nødvendigt at trykke på den for at de indstillinger man har pillet ved slår igennem.

Der hvor det splittede kommer ind i billedet er at nogle af elementerne virker moderne, mens andre virker helt out-dated, såsom oversigten over profiler og USB Polling Rate. Musen understøtter i øvrigt at man indsætter flere profiler, men disse er kun tilgængelige med softwaren og musen gemmer kun den ene profil på sin hukommelse. Det er så her Apply knappen kommer ind i billedet for det er den profil man aktiverer via apply der gemmes på musen til man får kørt softwaren igen.

Det er muligvis tanken at man skal kunne justere RGB-belysningen gennem applikationen man får installeret på sin computer. Dette viste sig dog ikke just at være tilfældet i vores testscenarie. Om det skyldes en defekt i musen, softwaren eller en fejl 40 (altså at jeg ikke skulle have gjort det korrekt) vides ikke, men jeg kunne i hvert fald kun justere lyset på den ydre ring og ikke på scroll-hjul og logo inde i selve musen.

Sensor og brug

Udstyret med en PMW 3370 sensor burde NG Freeflyer yde temmelig lovende. I hvert fald for en ikke professionel gamer som mig selv. Dens op til 19.000 DPI er mere end rigeligt for de fleste vil jeg mene. Jeg klikkede lidt gennem forskellige spil og apps med fokus på at teste sensoren i stedet for at fokusere på mine modstandere og kunne ikke umiddelbart konstatere at NG Freeflyer ikke kan følge med. Sensoren agerede som forventet og uden at jeg kunne anspore acceleration eller afvigelser, så jeg tænker, hvis man skal fange den i at lave noget uhensigtsmæssigt skal man nok have noget specielt udstyr for at måle dén del. For mig virkede den som den skulle.

En ren smagssag så er det at vandringen i knapperne på NG Freeflyer er temmelig korte. Jeg kunne godt tænke mig at de primære knapper bevægede sig bare en smule mere når man trykkede dem ned, men det er ikke et decideret kritikpunkt, da jeg forestiller mig andre har det stik modsat end mig. Udover det er knapperne ganske fine og pålidelige i den forstand at de opfører sig ensartet og præcist.

Batteritid

Hvor lang tid en mus holder strøm er blevet en lidt flygtig størrelse for dette afhænger af, hvordan du bruger musen. Hvis du vil have at den skal lyse og gøre ved, så tærer dette mere på batteriet end, hvis du vælger at slukke belysningen. På samme tid så er det med NG Freeflyer muligt at indstille polling rate, hvilket er hastigheden, som musen rapporterer tilbage til computeren på og des hurtigere dette er des hurtigere vil batteriet blive drænet.

Musen slukker dog lys når den ikke har været bevæget i cirka et halvt minut, så på den måde sparer den strøm og den vågner øjeblikkeligt når man begynder at bevæge den. Producenten angiver selv i sin manual at musen kan holde strøm i 40 timer (ved en polling rate på 500). Min egen test blev udført med polling rate 1000 og RGB-lyset tændt (om end ikke på fuld styrke) og jeg kunne sagtens bruge musen i 3-4 dage uden opladning med 8+ timer brug dagligt. Jeg valgte ikke at sætte polling rate ned selvom jeg brugte musen til kontorarbejde for simpelthen at teste batteritiden ved gaming, som jo er musens primære formål. Afhængigt af hvad man forventer, så vil jeg sige at det for mig virker som en ganske fin batteritid. I softwaren kunne jeg dog godt tænke mig en procentuel indikation af batteritiden i stedet for en farvet bjælke, som egentlig ikke fortæller så meget.

Konklusion

Det eneste jeg egentlig kan direkte anfægte med Nordic Gaming Freeflyer er at deres hjemmeside skal bruge noget opdatering for teksten er til deres Vapour mus og ikke denne nye Freeflyer enkelte steder, hvilket bare sender et lidt skidt signal. Det er mest uheldigt, fordi musen i sig selv egentlig til prisen er et ganske fornuftigt produkt. Der er enkelte steder, hvor man godt kan mærke den er lidt billigere end de mere etablerede brands, men alt i alt får man en solid og præcis trådløs mus, som er mere end egnet til gaming. Den har et flot og komfortabelt design, en godt ydende sensor og en medgørlig software.

Positivt

  • Let vægt på 80 gram
  • God og præcis sensor
  • Føles behagelig i hånden

Negativt

  • Design er lidt billigt (ses fx på scroll-hjul)
  • Lidt tungere end andre mus i klassen

Pris og tilgængelighed

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Nu hvor vi efterhånden har stiftet nogenlunde bekendtskab med Nordic Gaming og deres produkter har de betroet os med deres seneste skud fra stammen i form af Freeflyer gaming musen, som er en trådløs letvægter med lys. Hvad er der i æsken? Indpakningen til Nordic Gaming...Test: Nordic Gaming Freeflyer gaming mouse