Fra at være et gaming brand, som tilbød lifestyle produkter, så bevæger Razer sig nu også ind på vores kontorer med deres Pro serie af produkter og vi har fået lov at kigge på Click musen til at starte med.
Hvad er der i æsken?
Først og fremmest gør Razer os det klart at der her er tale om en anden produktserie fra dem ved at lade indpakningen være mere “clean” i form af en hvid æske til Razer Pro Click. Razer logoet er det samme, mens indholdet består af selve musen, et microUSB kabel, en hvid stofspose til transport og så USB-donglen hængende i musen på undersiden bag et låg. Det er hvad der følger med musen her, hvis altså man ikke tæller manualen med.
Design
Hvis man fjernede Razer skriften fra musens ryg ville man sagtens kunne bilde mig hvad som helst ind hvad angår brand, for Razer Pro Click ligner ikke sine “artsfæller” selvom Razer har rigtig mange mus at byde ind med. Der er 34 forskellige modeller og udgaver på deres hjemmeside i skrivende stund og Pro Click adskiller sig fra mængden ved at være en del mere buet og ganske enkelt mindre gaming-agtig.
Razer ville nemlig ikke “blot” lave et kontorprodukt for at klistre deres navn og branding på. Måske aldrig mere relevant end i dag med de mange timer vi arbejder hjemme for tiden er det netop at en mus er med komfort for øje også.
Razer Pro Click er også en mus, der ligger rigtig godt i hånden og for mit eget vedkommende, så er den også tilpas stor, til at min hånd sagtens kan hvile på den i fuld størrelse og hvor der er støtte til både tommelfinger og lillefinger.
Det hvide design er ret moderne og er blandet med en god neutral grå nuance og så er der også en krom-liste på den nederste kant af musen, hvilket får den til helt at adskille sig fra gaming looket og rent faktisk ganske fint står som en kontormus.
Designmæssigt synes jeg at Razer har gjort et godt stykke arbejde med hensyn til at gøre Pro Click neutral og så den passer ind i et kontormiljø. Den har et ret moderne look, men i den forbindelse bliver jeg nødt til at nævne at helt moderne er det altså ikke med en microUSB tilslutning. Samtidigt er hullet foran ikke helt bredt så det tillader ikke at du bare smider et hvilket som helst kabel i fronten på din Razer Pro Click med henblik på opladning.
Razer har valgt at tilgå opgaven med det professionelle udstyr, som deres Pro serie er en del af, ved at tilbyde en smule mere end blot deres velkendte kvalitet i et mere neutralt design. Razer er nemlig gået til opgaven omkring Pro Click i samarbejde med et amerikansk firma fra New York ved navn Humanscale. Humanscale specialiserer sig i design og ergonomi samtidigt med, så deres erfaring har Razer brugt til at give Pro Click den form, som den nu altså engang har – om man kan lide den eller ej.
Hvad man ikke skulle kunne lide (på nær microUSB) kan jeg dog ikke se for Razer Pro Click er designmæssigt ret lækker og virker også ret veludført. Den har ikke mange funktioner eller knapper, men virker til gengæld med både kabel, USB-dongel og Bluetooth, så du på den måde kan have den forbundet til forskellige enheder efter behov. Den medfølgende pose, som dog er noget billigt b… kan du så bruge til at transportere musen sikkert i tasken til og fra arbejde.
Med i serien til Razer Pro produkterne hører også en musemåtte i en særlig grå farve, som passer lidt bedre til netop den hvide Pro Click mus end Razers øvrige sortiment af musemåtter ellers ville gøre. Der er ikke noget nævneværdigt ved musemåtten, andet end at den er utrolig glat og veludført, så der er heller ikke tale om bare en billig måtte man kan få med for synets skyld. Man kan godt se at der er lagt vægt på at også denne musemåtte giver dig præcis tracking, som det er tilfældet med de øvrige musemåtter fra producenten. I nedenstående billede ses sættet med Razers Pro serie med Pro Type, Pro Click og Pro Glide samlet.
Funktionalitet
Designmæssigt ser det ud til at Razer er i stand til at levere et neutralt produkt, som ikke er inspireret af en eller anden slange, men derimod er noget man sagtens vil kunne tillade at have stående fremme på et åbent kontor.
Software
Razer Pro Click er understøttet af Razers Synapse software, som kan være ret omvæltende, hvis man ikke har leget med Razer udstyr før. Samtidigt er det dog også helt sikkert dén som virkelig adskiller Razer Pro Click fra andre kontormus, for her er der et hav af programmeringsmuligheder. Det er en lidt tung applikation, for “bare” at kunne indstille sin mus, men til gengæld så er det godt givet ud at lære den at kende, hvis man vil have mulighed for at tilpasse musen til at agere nøjagtig sådan som man har brug for det og sågar forskelligt afhængigt af hvilken applikation man arbejder i.
Komfort
Før i tiden var jeg fint tilfreds med den måde Razer DeathAdder var formet og det var også længe en af mine yndlingsmus, hvad angår komfort. Razer Pro Click er for min hånd ikke langt fra i størrelsen, selvom den føles en smule længere. Jeg kan godt mærke at min hånd hviler fint på musen og fingrene kan jeg ikke føle en spænding i. Jeg kan kun mærke en smule spænding i underarmen, hvilket jeg gør med stort set alle mus, som ikke lader min håndflade være mere vertikal. Med Razer Pro Click ville det dog måske være for meget uden for deres comfort-zone at lave en decideret vertikal mus, så den form Razer Pro Click har er godkendt, men at kalde den decideret ergonomisk er efter min mening noget som kommer an på, hvad man sammenligner den med. Den er komfortabel at holde på sammenlignet med en del andre gaming mus, så vi er da et godt stykke. Siderne på Razer Pro Click er i øvrigt gråt gummi med prikker og det gør rent faktisk også at musen er behagelig at holde på.
Den hvide overflade er vildt lækker i øvrigt, men den er også en smule følsom, hvis man som jeg sveder på fingrene, for så bliver støv og snavs hurtigt overført til musens blanke overflade og det kan hurtigt ses.
Hastighed og præcision
Selvom man “køber” ind på det neutrale hvide design, som gør Razer Pro Click velegnet til kontorbrug, så skal man nu ikke undervurdere dens evne til at arbejde præcist med eller sågar spille på. Musen er nemlig udstyret med Razers 5G optiske sensor, som kan køre op på 16.000 DPI. Via den hurtige 2.4 GHz forbindelse via USB eller via kabel kunne jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne bruge Razer Pro Click til gaming også. Den performer helt fint og så er den tilmed lækker at holde på. Jeg kunne ikke spotte at hverken den trådløse forbindelse eller sensoren var en flaskehals i min gaming, om end jeg ikke er nogen professionel gamer, som jeg vist nok også har fortalt et par gange.
Batteritid
Den batteritid som Razer oplyser på deres hjemmeside bliver vi nødt til at ty os til. Det er nemlig sådan at en fuldt opladt mus holder i op til 200 timer via 2.4 GHz forbindelsen og op til 400 timer via Bluetooth. Denne tid havde vi ikke til vores test, men jeg er særligt imponeret af de 200 timer over den hurtige forbindelse, for det betyder at man kan game i temmelig mange timer uden at skulle lade op. Det kan være man i den lange periode mellem opladningerne glemmer at man har med en microUSB tilslutning at gøre.
Konklusion
Med mulighed for at koble til fire forskellige enheder takket være de trådløse og kablede muligheder, så er Razer Pro Click en ganske fin mus til kontorbrug. Det som giver endnu mere værdi er at musen er utrolig behagelig at holde i hånden og arbejde med samtidigt med at du kan indstille den via den meget omfattende software også. Prikken over i’et er så at Razer Pro Click egentlig er en lækker gaming mus i forklædning, som samtidigt kan bruges til kontorbrug – man kan også vende den om og sige det er en kontormus i forklædning med en brandgod sensor og ydelse. Uanset hvad er Razer Pro Click en af de bedre mus derude til både gaming og kontoret.
Positivt
- Komfortabel
- Flot design
- Stor og behagelig
- God ydelse og præcis sensor
- Stærk software
Negativt
- MicroUSB
Pris og tilgængelighed
Set til 760,-