Baseret på en af de bedstsælgende mus nogensinde og en af mine egne favoritter så får vi den nu i en miniudgave V2, altså Razer DeathAdder V2 Mini, som vi har fået lov at lege med i denne omgang.
Hvad er der i æsken?
Ved kablede gaming mus er der ofte ikke meget andet at komme efter i æskerne. Nogle gange er der klistermærker og det er der også til Razer DeathAdder V2 Mini. Andre gange finder man vægte, som man kan bruge til at justere vægten i musen til det man nu foretrækker, hvis man skulle have lyst til at spille på en tungere mus, men dét er der ikke noget af til DeathAdder V2 Mini. Til gengæld er der såkaldte Mouse Grips, som er endnu flere klistermærker, men i denne omgang er det nogle, som man rent faktisk har praktisk værdi af og det er meningen de skal sættes på selve musen. Det og meget mere ser vi nærmere på i denne test.
Design
Om noget så er designet af DeathAdder V2 Mini ret så genkendeligt, hvilket der ikke er noget at sige til eftersom DeathAdder serien nok er en af de mest solgte gaming mus i verden. Selve formen og designet har man valgt at bibeholde og så blot valgt at gøre den ret meget mindre.
I meget afrundede tal er denne nye Mini cirka 30% mindre i volumen end sin storebror og det kan mærkes. Den vejer også blot 62 gram (vægt angivet uden kabel) sammenlignet med storebrorens 82 gram. Både størrelse og vægt er noget du hurtigt ville bemærke, hvis du sad med de to mus.
Tidligere har jeg oplevet at små og lette mus har en tendens til at blive trukket rundt og ned af deres kabler, som oftest vejer en betragtelig del sammenlignet med musen, men jeg havde ikke samme erfaring med DeathAdder V2 Mini. Om det skyldes selve vægten eller kablets luftige og vævede ydre kan jeg kun spå om.
For mit eget vedkommende er størrelsen alt for lille. Jeg foretrækker at game med palm-grip, hvilket betyder jeg helst vil have hele hånden lagt på musens overflade og det er der bare ikke mulighed for. Til gengæld har størrelsen to fordele. Den ene værende at musen fylder mindre i tasken, hvis det nu skulle være aktuelt at kunne transportere den rundt og samtidigt så er størrelsen ideel til en mindre hånd, såsom min otte årige søns. For ham er formen af musen passende og størrelsen ligeså.
Størrelsen gør dog også at det lille Razer logo på ryggen, som er det eneste sted, hvor musen kan lyse i øvrigt, er ret lille og ikke så iøjefaldende. Det er næsten lige før jeg ville kalde det for sødt. Desværre betyder det også at musen ikke lyser op under brug, hvis det skulle være vigtigt for dig, idet din hånd ville skærme af for logoet. Der er ikke lys i scroll hjulet nemlig.
I forhold til knapperne på musen så vil jeg dog rose scroll hjulet for at være med tilpas modstand efter min smag. Tasterne derimod har en lidt for høj vandring til den lille størrelse mus, men dette ved jeg er en smagssag, om end nævneværdigt.
På undersiden er Razer DeathAdder V2 Mini udstyret med store fødder, hvilket gør at den fanger musemåtten ganske fint samtidigt med at den er glat nok til at det ikke bliver for besværligt at manøvrere med den.
De klistermærker jeg nævnte, som var med i pakken, er nemme at tage af papiret og smide på selve musen. Med dem på får du en mere rug overflade, som samtidigt er svedafvisende. Jeg må ærligt erkende at det gør en langt større forskel end jeg havde forestillet mig og musen bliver en helt anden. Hvis det ikke var for størrelsen var jeg stor fan.
Funktionalitet
Det var ikke lange spilsessioner jeg kunne holde til med DeathAdder V2 Mini i hånden, hvilket dog ikke skyldes at musen er dårlig, men simpelthen at min hånd nærmest fik krampe af den lille størrelse. Min søn og jeg var uenige i om der var tale om en god størrelse for ham behagede det fint, men hvor meget det vægter er svært at sige for han spiller hovedsageligt på konsol…
Spøg til side, så er størrelsen af DeathAdder V2 Mini bestemt mærkbar og for mit eget vedkommende hjalp det gevaldigt på kontrollen af musen at jeg smed grip-klistermærkerne på.
Razer DeathAdder V2 Mini er dog ikke kun mindre end sin storebror i størrelse. Der er også “kun” blevet plads til en 8500 DPI sensor, hvilket er mindre end halv så meget som den Focus+ sensor, som er i den almindelige DeathAdder V2. Jeg oplevede dog ikke begrænsninger på denne front eller at DeathAdder V2 Mini ikke kunne følge med i mit spil. Det er nok mere mig, som er flaskehalsen end det er teknologien.
Hvis du vil kunne indstille Razer DeathAdder V2 Mini med hensyn til sensorens følsomhed, RGB lys eller knapper, så skal du installere Synapse softwaren på din computer. Denne er lidt tungere end mange andre gaming producenters løsninger, men den kan så også en hel del. Blandt andet kan du kalibrere sensoren til netop din musemåtte og optimere præcisionen på den måde. Det er ikke noget jeg kan sammenligne og teste, men eliminerer man små fejlmargener så er det jo også godt.
Konklusion
Razer har med Mini udgaven af DeathAdder V2 ramt hovedet på sømmet for gamere, der har mindre hænder end gennemsnittet i form af en god og funktionel mus med et flot og kvalitetsfuldt design. Funktionelt er den ikke på niveau med sin storebror, men det er heller ikke fordi den sakker meget bagud hellere.
Det er ikke fordi DeathAdder V2 Mini springer budgettet med sin pris, men efter min mening ligger den for tæt op ad storebroren, som har flere funktioner og ydermere en kraftigere sensor at brøste sig med. Der er dog tale om en solid mus til den mindre hånd, så helt så meget hug får den ikke for prisen.
Alt i alt dog en ret så funktionel mus, men inden du køber skal du være opmærksom på at dens størrelse er lille og ideel til den lille hånd, som ofte vil vokse sig større end musen kan supportere det i løbet af relativt kort tid.
Positivt
- God form af en lille mus at være
- Letvægt
- Klistermærker for optimeret greb
- Kabel som ikke er i vejen
Negativt
- For lille til palm-grip
- Pris