fredag, november 22, 2024
ForsideAnmeldelserAnmeldelse: Kaspersky Internet Security 2010

Anmeldelse: Kaspersky Internet Security 2010

Kaspersky er en international softwareproducent, grundlagt i Rusland og med kontorer over det meste af verdenen.

Kaspersky har tidligere stået i skyggen af giganterne, Norton og McAfee, men er efterhånden ved at have en fornuftig position på antivirus/sikkerhedsmarkedet bl.a. i Danmark, og dette med rigtig god grund, da de typisk er med i toppen når der laves gruppetest af antivirus og sikkerhedssoftware.

Kaspersky’s produkter til hjemmebrug, består i øjeblikket af Internet Security, Anti-Virus og Mobile Security. Internet Security er den komplette pakke med både anti-virus, firewall, antispam og meget andet. Anti-Virus giver den grundlæggende beskyttelse mod anti-virus og Mobile Security er et produkt specielt udviklet til SmartPhones (Mobiltelefoner) som giver beskyttelse mod SMS-spam, skadelige programmer og internetangreb.

Vi skal denne gang se på Kaspersky Internet Security 2010, som er den største pakke Kaspersky i øjeblikket kan tilbyde til hjemmebrug, og listen over funktioner er lang, så lad os komme i gang, og se om Kaspersky endnu engang kan konkurrere med de tunge spiller på markedet.

SW3021-p

Installation
Installationen af Kaspersky Internet Security 2010 er ret hurtigt overstående, ca. 5-10 minutter alt efter maskinens hastighed, og der skal ikke besvares alverdens spørgsmål under installationen, den virker rimelig ”idiotsikker”.

Efter installation bliver man bedt om at angive ens e-mail, der bruges til aktivering af produktet, og hvis man efterfølgende får brug for teknisk support.

Funktioner
Efter installationen er gennemført, så ligger Kaspersky Internet Security 2010 sig i tray’en i nederst højre hjørne, sammen med uret, og klikker man på ikonet når man hovedvinduet op, som kan ses nedenfor.

kaspersky_main01

 

Min beskyttelse
Her får man et godt overblik over den aktuelle sikkerhedssituation, og man har samtidigt adgang til de 4 hovedpunkter, der gemmer på endnu en række undermenuer. Disse er kort beskrevet nedenfor.

kaspersky_main02

 

Min sikkerhedszone
Her får man overblik over de aktuelle indstillinger for programadgang, og som beskytter dine personlige dataer. Der kan bl.a. laves særlige regler for udvalgte programmer, således at man sikre høj sikkerhed, ex ved brug af Internet Explorer.

kaspersky_main03

 

Scan computer
Her har man adgang til 3 forskellige scanningsmetoder, Komplet, Hurtig og objektscanning. De 2 første giver sig selv, og den tredje giver adgang til kun at scanne udvalgte mapper eller diske. Alt efter mængden af data, vil en komplet scanning naturligvis tage en rum tid.

kaspersky_main04

 

Opdateringscenter
Dette er også primært et oversigtspunkt, hvor man får overblik over antallet af trusler, og beskyttelses mod disse. Ydermere er det muligt at starte en manuel opdatering, dette bør dog som udgangspunkt ikke vær nødvendigt, da programmet automatisk søger efter opdateringer jævnligt, og selv sørger for at installere disse.

kaspersky_main05

 

Sikkerhed
Her er yderligere sikkerhedsværktøjer, og det er bl.a. muligt at oprette en gendannelsesdisk, hvis PC’en pludselig skulle blive angrebet af virus, og man er nødsaget til at formatere harddisken. Ydermere kan man starte et virtuelt tastatur, og idéen bag dette er faktisk rigtig god. Når man går på sin netbank, skal man almindeligvis indtaste en kode for at logge på netbanken, og dette ville man normalt taste på sig tastatur. Der er dog ét problem ved dette, for har man fået installeret en ondsindet virus, kan denne bruges til at opfange det du taster på keyboardet. Idéen bag det virtuelle keyboard er derfor at du åbner dette, når du skal indtaste følsomme oplysninger, og ”klikker” i stedet for at taste. På denne måde sikre man sig mod brug af ”keyloggere” og andre værktøjer der er meget almindelige for hackere ol. at benytte sig af. Det er dog lidt omstændigt at starte denne applikation hver gang man skal logge på ens netbank, men gør man dette til en vane kan man i hvert fald fjerne en sikkerhedsrisiko. Nedenfor kan keyboardet ses i brug.

kaspersky_virtuelkeyboard-300x181

 

Dette var en kort gennemgang af de væsentligste funktioner i hovedvinduet, som naturligvis også gemmer på langt mere avancerede indstillinger, som jeg ikke vil komme nærmere ind på i denne anmeldelse. Er man velbevandret indenfor antivirus og sikkerhedssoftware, er det muligt at indstille alle tænkelige features, så det passer præcis til ens behov. Dette er dog funktioner som de fleste aldrig vil pille ved, inkl. mig selv – jeg vil trygt overlade dette til Kaspersky.

Andre features
Et af de steder hvor man først og fremmest vil ligge mærke til Kaspersky Internet Security 2010, er i Outlook, hvis man benytter dette.

I Outlook får man en ekstra toolbar øverst i vinduet, med knapperne ”Spam” og ”Ikke spam”, som navnene antyder, bruges disse til at markere om en meddelelse betragtes som spam eller ej. Når man vælger at markere en mail som spam, vil man blive spurgt om man ønsker at rapportere dette til Kaspersky, således at den kan gemmes i Deres database, og efterfølgende filtreres fra automatisk. Denne ”advarsel” kan naturligvis slås fra, og dette vil man formentlig gøre helt automatisk når man er blevet spurgt tilpas mange gange.

Selve anti-spam funktionen fungere perfekt, jeg har kun oplevet at ét enkelt nyhedsbrev er endt i spam-mappen, uden at selv have markeret det som spam, og min indbakke har næsten været 100 % spam-fri, til trods for at jeg dagligt modtaget et sted mellem 10 og 100 spam-meddelser, som alle filtreres fra af Kaspersky Internet Security 2010. Det er noget man sætter pris på, da det sparer tid, og man slipper for at skulle ”sortere” sin post i samme omfang som uden denne beskyttelse.

En anden feature i Kaspersky Internet Security 2010, er at programmet automatisk foreslår en scanning når der indsættes et USB flash drev, i PC’en. Denne funktion er rent faktisk ret genial, og på den måde får man også sikret sig imod virus der kommer udefra, som faktisk er et ret stor problem. Tænk engang over hvor ofte man sætter et USB flash drev til PC’en, uden at vide hvilke PC’ere det sidst har været i kontakt med – det er ret ofte. Det kan være filer fra skolen, jobbet, eller fra venner og bekendte – uanset hvor de kommer fra, så er der en risiko for at disse filer er inficeret med virus. Man kan derfor passende gøre det til en vane at scanne USB flash drev ol., inden man begynder at overfører filerne.

Daglig brug
En ting som antivirus, og internetsikkerhed generelt, er ikke noget der fylder meget i danskernes dagligdag, og jeg forstår til fulde denne tankegang. For mig skal et ”sikkerhedsprogram”, som. Ex. Kaspersky Internet Security 2010, helst udfører sit arbejde i fred, og ikke komme med for mange informationer til brugeren. Jeg overlader trygt sikkerheden til programmet, og bruger PC’en som jeg er vant til – dog uden at have hovedet under armen naturligvis.

Jeg tror Kaspersky har haft denne filosofi og/eller tankegang, med i udviklingen af Kaspersky Internet Security 2010, for det gør et virkelig godt stykke arbejde, uden at man skal tage stilling til tonsvis af spørgsmål. Når et ukendt program pludselig vil have netadgang, bliver man naturligvis spurgt om man vil tillade dette, men er det mere eller mindre kendte applikationer, så kigger Kaspersky Internet Security 2010 i databasen, for at se om de udgør en sikkerhedsrisiko, og nægter eller giver adgang til internettet.

Er man helt almindelig PC bruger, uden teknisk indsigt, så tør jeg godt vove den påstand, at man ikke umiddelbart vil ligge ret meget mærke til Kaspersky, og stadig være rigtig godt beskyttet, da opdateringer, scanninger mv. foregår i al stilhed, bag kulisserne.

Som en ekstra bonus, så er der intet der tyder på at Kaspersky Internet Security 2010 kræver særlige ressourcer, jeg har i hvert fald ikke registreret at PC’en er blevet sløvet mærkbart ved opdatering eller scanning.

Konklusion
Jeg har nu benyttet Kaspersky Internet Security 2010 på min primære PC, som bruges til alt mellem himmel og jord, i lidt over 1 mdr., og det har været en rigtig behagelig oplevelse.

Jeg har tidligere anmeldt Kaspersky Internet Security 7.0 (DK), og det er meget tydeligt at Kaspersky’s programmører ikke bare sender en ”2010” version på gaden, uden at den er blevet opdateret og optimeret på alle leder og kanter. I forhold til version 7.0, så er 2010 versionen langt mere strømlinet, og arbejder langt mere i baggrunden, uden hjælp fra brugeren. Det er én af de ting jeg sætter rigtig stor pris på, og skulle man pludselig blive i tvivl om Kaspersky Internet Security 2010 fungere, så kan man altid tjekke log-filen, hvor at få verificeret at programmet vitterligt arbejder på højtryk bag kulisserne.

Kaspersky slår nok ikke Norton og McAfee af tronen, men de er kommet langt siden sidst, og er et seriøst alternativ til førnævnte producenter af sikkerhedssoftware. Ydermere er Kaspersky’s produkter prissat langt mere fornuftigt, og jeg vil derfor ikke tøve med at anbefale Kaspersky Internet Security 2010 til alle der søger en sikkerhedsløsning der er stabil, arbejder i stilhed og prismæssigt i den rigtige ende.

Karakter
90 %

Pris og tilgængelighed
Kaspersky Internet Security 2010 – 499- (1 bruger)
Kaspersky Internet Security 2010 – 599,- (3 brugere)

befro_logo_200px

 

Skrevet af
Noel Christensen

Dato
29-09-09

Sponseret af
Kaspersky Lab

Noel Christensen
Noel Christensenhttp://www.eReviews.dk
Noel Christensen - Redaktør på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer